Šta je novo?

Poskupljuje ADSL...

Ministarka telekomunikacija kaze da internet pojeftinjuje..

citat: Pad cena može se očekivati u oblasti brzog interneta, koji će se znatno brže razvijati nego sada.

http://www.biznisnovine.com/cms/item/stories/sr.html?view=story&id=9238

Ta nazovi "ministarka" ima praznu glavu, a od ZNANJA nema ni Z. Pa pogledajte samo naslov: "EPS će do kraja godine početi da iznajmljuje optičku mrežu i digitalne kablove po komercijalnim cenama."

Kako to kabl moze da bude digitalan? :D Pa kabl je kabl, bez obzira na to da li se kroz njega pusta digitalni ili analogni signal, a ako je mislila na digitalne konektore, onda neka nauci da se izrazava... A "navodno" je zavrsila ETF i doktorirala na Prinstonu (elektrotehnika)... Zalosno ali istinito...

Ma bitno je da si ti kvalifikovan i prepun znanja evo njene biografije:

Aleksandra Smiljanić je rođena u Beogradu, a diplomirala je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Magistrirala je i doktorirala elektrotehniku na Prinstonu, u Americi. Oblasti njenog rada su komunikacione mreže, arhitektura i kontrolni algoritmi internet rutera. Radila je kao profesor na Beogradskom univerzitetu, na Politehničkom univerzitetu u Bruklinu i na „Stoni bruk" univerzitetu u Njujorku. Radila je u istraživačkim AT&T i u NEC laboratorijama u SAD-u. Radi kao urednik u internacionalnim časopisima „OSA Journal on Optical Networking" i „IEEE Communication Letters".

Osvojila je bronzanu medalju na Matematičkoj olimpijadi na Kubi 1988. godine.

E sad ako mislis da stvarno ne zna da kabal ne moze da bude digitalan onda dobro.

Ma idi, još čovek da joj se izvini - traži dlaku u jajetu - taki genijalac - mora da nam je do jaja, samo smo mi neuk narod da to uvidimo ...

I od kad na Prinstonu postoji magisterijum ...

Mislim da ce uskoro morati da ponude neki jaci paket od postojecih... makar i da ne diraju cene ovih sada...

Hromi Dabo, ti mora da se lozis na doticnu ministarku, cim ovako reagujes :D:D:D

Ma svaka cast i njoj i njenim diplomama, ali zbog takvih: 1) Telekom i dalje ima apsolutni monopol, a (liberalno) trziste fiksne telefonije predstavlja misaonu imenicu u Srbiji (setimo se samo sta je doticna izjavljivala kada je SBB zatrazio licencu za fiksnu telefoniju); 2) Pogledajmo koliko dugo doticna "izradjuje" pravilnik za WiMax (pa cak je i Crna Gora "godinama ispred nas" kada je WiMax u pitanju); 3) Pogledajmo samo kakav je predlog pravilnika o pruzanju usluge telefoniranja preko Interneta doticna donela (nema svrhe dalje diskutovati o toj temi, cak je i Bosna za nas Amerika kada je VoIP u pitanju)...

Ali, ako ti nisi u stanju da sagledas pravo stanje stvari, nego se primas na diplome, to je tvoja stvar. Doticna gospodjica (gospoda?) je samo lutka u cirkusu nazvanom POLITIKA, i to je u proteklom periodu i te kako dokazala... Ned'o Bog da (ona) upropasti Telekom ili EPS - odakle bi onda silne politicke partije isisavale novac?!?

Nesa je u pravu, izgleda da je kod nas odlicna situacija u telekomunikacionom sektoru - samo mi to valjda ne primecujemo :D:D:D

Hromi Dabo, ti mora da se lozis na doticnu ministarku, cim ovako reagujes :D:D:D

Ma svaka cast i njoj i njenim diplomama, ali zbog takvih: 1) Telekom i dalje ima apsolutni monopol, a (liberalno) trziste fiksne telefonije predstavlja misaonu imenicu u Srbiji (setimo se samo sta je doticna izjavljivala kada je SBB zatrazio licencu za fiksnu telefoniju); 2) Pogledajmo koliko dugo doticna "izradjuje" pravilnik za WiMax (pa cak je i Crna Gora "godinama ispred nas" kada je WiMax u pitanju); 3) Pogledajmo samo kakav je predlog pravilnika o pruzanju usluge telefoniranja preko Interneta doticna donela (nema svrhe dalje diskutovati o toj temi, cak je i Bosna za nas Amerika kada je VoIP u pitanju)...

Ali, ako ti nisi u stanju da sagledas pravo stanje stvari, nego se primas na diplome, to je tvoja stvar. Doticna gospodjica (gospoda?) je samo lutka u cirkusu nazvanom POLITIKA, i to je u proteklom periodu i te kako dokazala... Ned'o Bog da (ona) upropasti Telekom ili EPS - odakle bi onda silne politicke partije isisavale novac?!?

Nesa je u pravu, izgleda da je kod nas odlicna situacija u telekomunikacionom sektoru - samo mi to valjda ne primecujemo :D:D:D

Potpuno se slazem s tobom samo mi ono: haha glupa curka rekla digitalni kabl, nije bilo na mestu... A sto se tice ostalog ****m ti zemlju...

Ljudi, umesto sto se prepirete... budite te torrente i p2p programe, arcenje neta do maksimuma, da poskidamo sve sto se da skinuti (mozda da downloadujemo Interent hahahahaha), pa kad dignu cene, onda da se sastajemo kod Terazijske cesme i razmenjujemo DVD-jeve :D Zasto bi skupljaci fudbalskih slicica bili bolji od nas? :)

Vucic nije spominjao da cemo mi u privatnim stanovima dobiti besplatan net,nego ce biti besplatan na javnim mestima(i bice ih valjda vise)...tako sam ja razumeo njegovu pricu

Pa Vucic obecava svima besplatan net u BG-u :)

Od ovih politickih izjava se jezim.. a mi na perifieriji kog da glasamo za free net? Cika Vojislava? :wall::wall::wall:

Aman bre ,jer samo BG Srbija?????????

Vucic nije spominjao da cemo mi u privatnim stanovima dobiti besplatan net,nego ce biti besplatan na javnim mestima(i bice ih valjda vise)...tako sam ja razumeo njegovu pricu
E to vec zvuci logicnije :)

Ma neka poskupi, sta ce nama seljacima internet , samo su Kubanci gori od nas :crash:( jel u Kubi bese zabrabranjeno da se prodaju tehnicki uredjaji?)

Jao skoro je bilo na tv-u da im je dozvoljeno da kupe komp,al neki krsevi se prodaju za 700$...internet im nije dozvoljen...sorry za off

prije par dana su odobrili obilne telefone (tipa siemens c60) i kompove, i to odkad je došao raul castro umjesto fidela. internet je naravno još uvijek zabranjen

Vrh Dno