Šta je novo?

Poskupljenje fix telefonije 100%

shimeco je napisao(la):
U cetvrtak sam dobio odgovor od Verata u Pancevu za usluge bezicnog.
Evo cena koje su mi dali.
256k flat 10500d mesecno
512k flat 20000d mesecno
Postavljnje opreme i prikljucenje 40000d
Ovo je preskupo. :smash:

VGagi je napisao(la):
Nazalost, s tim ne bi apsolutno nista postigli.
Telekom moze vrlo lepo da zivi samo od pretplate

Ne slazem se s tobom. Pretplata je svega 45 din i ostace toliko do jeseni. Na dva miliona korisnika ako uopste ima toliko jedva da bi namakli 90,000,000 din od pretplate sto je otprilike dovoljno da se isplati 3,000 plata od po 30,000 din.
:-devil-:

audiofreak je napisao(la):
Ne slazem se s tobom. Pretplata je svega 45 din i ostace toliko do jeseni. Na dva miliona korisnika ako uopste ima toliko jedva da bi namakli 90,000,000 din od pretplate sto je otprilike dovoljno da se isplati 3,000 plata od po 30,000 din.
:-devil-:

Evo vec vidim razgovor izmedju Draska ( :smoke: )
i ministra u vladi ( :guitar: ), kroz par nedelja:

:guitar: : Sta je problem ?

:smoke: : Namakli smo samo 90,000,000 din od pretplate. Treba da
je povecamo kako bi pokrili NASE TEKUCE uvecane rashode....

:guitar: : Odobreno.

Salu nastranu, ovo je iz zvanicnog izvestaja za 2004.

Prilozi

• snap.jpg
    snap.jpg
    17 KB · Pregleda: 124
I mene zanima ..ovo za frekventne opsege..da li se prica o 2.4GHz ili 3.4-3.6GHz..
mada sam mislio da je 2.4Ghz free...pa valjda ce stici i neka packa iz te Evrope..ako dodje do ovoga:(

geiger je napisao(la):
I mene zanima ..ovo za frekventne opsege..da li se prica o 2.4GHz ili 3.4-3.6GHz..
mada sam mislio da je 2.4Ghz free...pa valjda ce stici i neka packa iz te Evrope..ako dodje do ovoga:(

Mislim da je 2.4GHz slobodan za ne komercijalnu upotrebu. E sad dalje ne znam kako ce se to regulisati.

A sto se tice poskupljenja, sta da kazem, sramota. A interesuje me kako ce se tafifirati pozivi na mobilne mreze? Jel ostaje isto?

Prilozi

• ISM00000.gif
    ISM00000.gif
    6.8 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Off:Veliki autobuski prevoznik N.E. je bio JEDINI prevoznik gradskog saobracaja sa najvisim cenama u Srbiji. Pokusaj uvodjenja drugih=neuspeh jer su morali da prodju tehnicku kontrolu pogodite kod koga? Linije u spicu na 40min cena karte 35/50din po zonama...I sta se desilo-pre mesec dana su dosli novi,niza cena,nema zona...N.E. se buni,nije FER,uzimate nam hleb?!?!
Vremenom ce MORATI da uvedu makar jos jednog telekom providera sa strane-sigurno inostranog.Zasto?Pa ne treba Evropi nacionalni rezervat,treba im trziste.A do tada :whip:

Sasa_NS je napisao(la):
Neko reče (mislim za Izrael) da je telefoniranje mobilnim toliko jeftino da mnogi u kućama uopšte ne drže fiksnu tel. liniju!??
Posle ovog poskupljenja vise ce mi se isplatiti da svaki razgovor obavljam preko mobilnog.

Mislim da je ovo prava tema da pokazem svoj gnev-bes-revolt po pitanju "zivljenja" u ovom koncentracionom logoru zvanom "Srbija".
Kad sam cuo da ce poskupeti fixni izgledao sam bas ovako: :mad: i da sam mogao odmah im bi se na***ao keve,ako nista drugo bar bi mi bilo trenutno lakse,jer je ovo za mene kap u prepunoj casi.Ako i vazduh krenu da naplacuju obesicu se,majke mi;Ako ovako nastave sa poskupljenjima verujem da ce biti sve vise i vise naslova u novinama tipa " Umro od gladi" ili "Oduzeo sebi zivot".
Posle poskupljenja tel.bice stvarno zbogom net :wave: .Jedino za sta imam uslova je satelitski net (mislim samo uslov,od opreme i para nemam nista :d ) ,ali mi se posle ovog isplati da uvedem dvosmerni satelitski net,ako vec idem na net da idem k'o covek...Ionako planiram da kupim satelitsku posle vesti o dodeli frekvencija TV stanicama (a koliko sam tu tek prs'o ) Placamo pretplatu-za sta? Za smrdljivi RTS,na Pinku je skoro 24h tutorial spanskog i portugalskog jezika,BK se gasi...Do sad sam oskudno gledao TV,ali posle ovog ispati se da prodam TV :D .Samo komp i buduci SkyStar2 u njemu i mobilni sa postpaid brojem-pa kad zivim da zivim k'o covek. Ovo je robija.
Dok god moze nece mi pasti na pamet da kupim neki DVD,CD a da nije prazan,a tek mi nece pasti na pamet da kupim legalni Win ili softver. Od sutra krecem da ucim Linux. Zivela piraterija !!! :banana: :guitar:
P.S. Ako neko zna nekog ko valja radna mesta u Telekomu i po kojoj ceni neka javi na p.m. :d :d :d Izgleda da je to resenje: Ako ne mozes da ih pobedis ti im se pridruzi. Od sutra svi na kurs lopovluka! :-devil-: Pa da vidimo onda ko ce koga mam*** im *****

Mislim da bi bilo realno da su pojeftinili na 20% cene, a oni umesto toga je bacili na 200%. Užas!!!! Po meni je ralna cena 5 puta manja nego sada.
Ovako im ne bi dao ni da mi ****** *****.

Ne znam da li ste primetili ali kod nas kada nesto poskupi to nema ispod 100%,
a da mi osetimo neko poboljsanje od toga nema sanse.

Како нема побољшања?

С' обзиром да телеком плате улазе у статистику ускоро ће у новинама бити наслови типа "Просечна плата порасла за х%", тако да као што видиш, овим поскупљењем, телеком подиже ниво целе земље :-devil-:

ma ljudi bice ste u redu... 200 nezadovoljnih korisnika... nista ne moze da promeni... a koliko vidim vecina ce i dalje da pravi racune od po x000 dinara... ako im do sada nije smetalo nece ni uboduce... telekom ce da zivi lepo kako god da okrenes... pod bilo kojom vlasti.. cak i ako se privatizuje... tad bar nece morati da pitaju vladu za podizanje cena... ovako znamo ko se pita... i koga treba menjati... onako kada ih kupi Draskov konzorcijum.. ili mozda neki zzzFone... ne mozes nista da menjas.. jednostavno manje koristis telefon.. i cekas da dodje konkurencija (u spaniji je telkomu oduzet monopol pre 10 godina.. i dan danas je jedini u fiksnoj telefoniji)... a za 2 godine ce ionako svi da koriste 80% mobilni... posto verujem da je vec sad 50-50... mob-fiks...

Bice sve uredu

Za mobilni nisam kupovao kredit već 4 meseca, a fiksni mi služi 90% za net. Ne vidim što bi koristio mobilni isto koliko i fiksni, ne vidim šta može da bude toliko hitno da ne može da sačeka koji sat da dođem do fiksnog (ili nekoliko dana)???
Nisam rokfeler da mogu iz fazona da koristim mobilni kad god hoću.
Izgleda da će sada da ispadne jeftinije (ako hoću sa nekim da razgovaram) da odem do njega busom jer ionako plaćam markicu. Neću više nikog da zovem a kada budem uveo ADSL neću fiksni ni za net da koristim.
Eto im na!

EM2000 je napisao(la):
na Pinku je skoro 24h tutorial spanskog i portugalskog jezika

:D:D:D

VGagi je napisao(la):
Salu na stranu, ovo je iz zvanicnog izvestaja za 2004.

Pa eto, lepo kazem ja da bi prsli za cas kad bi ljudi iskljucili telefone u znak protesta na jedno metar dana.

Worf je napisao(la):
Neću više nikog da zovem a kada budem uveo ADSL neću fiksni ni za net da koristim.
Eto im na!

Moraces da ne koristis internet uopste ako hoces da im napakostis -- jedini Internet na koji oni jos nisu stavili sapu je dvosmerni satelitski, sreca pa nemaju para za satelit inace bi za cas i to oporezovali.

Kome idu pare kod dvosmernog satelitskog? Kome provajderi plaćaju?

Ma sta ima veze, bolje da placamo racune nego da se drogiramo.

Код двосмерног сателитског провајдери плаћају власнику сателита, то јест закупљују право на коришћење сателита од државе у чијем је власништву.

С' обзиром да ми немамо сателит, паре не дајеш Телекому ни Србији, већ странцима од којих узимаш нет.

Čim počne da se diskutuje o parama, thread odma na 10 strana! :d

@matrix777

oko 2500e oprema i pretplata zavisi od usluga koje zelis da koristis. kad sam pre godinu dana pricao sa likom koji to radi kod nas, rekao mi je oko 120e mesecno je flat 2mbit i 12 voip brojeva. oko 300e je 12mbit flat i valjda 20-tak voip brojeva. Dovoljno da se razvuce na ceo blok gde zivis

SumAnuT je napisao(la):
Ma sta ima veze, bolje da placamo racune nego da se drogiramo.

:)))))))))))))

ma nije njima do para, ovo poskupljenje je zapravo deo kampanje za zdraviju Srbiju :-devil-:

Kad dizemo slusalice? Veceras, dnevnik2? Moze?

Poslednja izmena:
ja dizao, vi?

P.S. a i kasnije je bio iskljucen za vreme lige sampiona, a bice i sutra ;)

i ja...
ps je l' ovo nezadovoljstvo splasnulo or what?!

Koliko nas je diglo slusalicu, manje od 10?? Treba nas bar 10 hiljada da bi nas iko uopste primetio... :S:

Ma koje dizanje slusalice... ovde je solidarnost uvek bila na poslednjem mestu

Evo moj telefon je u znak solidarnosti crkao :( ne mogu da zovem posto je mrtva tastatura :D

A da odbijemo da placamo racune :-devil-: ? Jedino da se skupi jedno pola miliona ljudi, da lepo prestanu da placaju i dobro. Kako nase sudstvo funkcionise, Telekom bi propao dok bi naplatili sve to.

Oni u stvari stite omladinu od zla na taj nacin. Ovako cemo morati vise da izlazimo iz kuce i da se druzimo i pricamo uzivo. :D

@audiofreak То је ноћна мора сваког гика...Сав сам се најежио :zgran:

Nazad
Vrh Dno