Šta je novo?

Poskupele poruke

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
Primetio sam da mi se od Nove godine brže troši kredit i danas vidim na sajtovima da su poruke sa 2 poskupele na 4 din, prepaid. I Telenor i Telekom. Je l' ovo bilo najavljeno, ja nisam čuo?

Али како су сви закуцали смс на 4.01 дин...тријумвират на делу. :)

Ко воли да куцка поруке препоручујем Бел СМС тарифу код мтс-а.

takva tarifa čini mi se da je samo za post paid korinike

Ili to ili bilo koji paket uz sms dodatak (330 din = 600 sms poruka).

ajd sto su poskupele poruke, pa poskupela je i bazicna usluga! Evo za mix net bilo je 950 sad je 1121. Mislim i da se uspostava veze u mix net paketu naplacivala 3.60 sad je 4.60...

Proveravajte odmah sve parametre da se ne bi posle neprijatno iznenadjivali

Uračunali su PDV, pre su bile cene bez poreza.

ja se izvinjavam na flejmu zista nisam video...

Sa smartphone-om je sada mnogo lakše i jeftinije poslati mail nego sms...

Meni na 063 pripejdu jos uvek nishta nije poskupelo...

Ok. Kako mi je onda poruka i dalje 2.90 kao i do sad?

У тарифи "поруке", цена смс-а је око 2.8 дин. Некада (пре пар месеци) је била 1 дин (плус порези).

Jaoj koliko gresaka.

Ok Poruke su 2.24din u TIPI-mts i PORUKE-telenor.
U ostalim tarifama su 4.01din (izuzev parti kod koje je u intervalu 1.06, van 4.01). Ko vipa takodje 4.01din.

Poruke mogu biti jeftinije ako koristite VIP i TELENOR promocije, MTS nema promocija za SMS.

BEZ PROMOCIJA na prepaidu poruke se mogu slati sa tarifnim dodacima Telenora

50SMS=58din
200SMS=176din
400SMS=330din
... cene su sa porezima.

A za postpaid je vec receno Bel sms...

Koliko bi me ova vest pogodila da mi je neko rekao pre 10 godina, dok sam bio 2 god. srednje :D Imao sam neku devojčicu sa kojom sam bukvalno razmenjivao 100+ SMS ova (naravno 100+ poslatih, 100+ primljenih)...naravno na dan :D

Eeee, kako je tad bilo lepo, mladi, ludi, a mobtel sms 0 din. Milina.

Koliko bi me ova vest pogodila da mi je neko rekao pre 10 godina, dok sam bio 2 god. srednje :D Imao sam neku devojčicu sa kojom sam bukvalno razmenjivao 100+ SMS ova (naravno 100+ poslatih, 100+ primljenih)...naravno na dan :D

Eeee, kako je tad bilo lepo, mladi, ludi, a mobtel sms 0 din. Milina.

a tek mobi junior razgovori za dzabe od 12 do 1, pa jos i dzabe poruke sve to za 200 dinara (cak i danas toliko kosta ko je sacuvao paket :))

Pa ako imaš baš potrebu za velikim brojem smsova, na VIP prepaidu ima za 250dinara 1500smsa nedeljno, to je i više nego povoljno :D

MTS je imao bolju promociju, za 100 dinara manje dobijes 10 puta vise poruka na nedeljnom nivou. Jeste da je nemoguce potrositi 15k poruka za nedelju dana, ali manje platis a vise dobijes.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je za poruke na prepaidu najbolji vip prepaid (sa opcijom Besplatan sms), gde se uz dopunu od 250 dinara dobija 1500 besplatnih poruka, koje važe narednih 7 dana, naravno, ukoliko se baš šalje puno poruka (od 500 - 1000 mesečno).
To je povoljno ukoliko se želi apsolutna kontrola računa, recimo zbog dece.

A od BelSMS-a je možda malo bolji Telenorov Start paket, uz dodatak Dodaj poruke. Mesečno je 177 (pretplata) + 190 (dodatak za sms) = 367 dinara, ali su znacajno nize cene poziva u poredjenju sa BelSMS. BelSMS obuhvata i jedan MB besplatnog prenosa podataka, ali na Telenoru uz dodatak za 290 dinara dobijate net praktično neograničeno (od toga 150 MB po punoj brzini), a tu je i odličan dodatak koji bi za takodje 290 dinara doneo i besplaten razgovore u celoj telenor mreži.:)

Ja mislim da je za poruke na prepaidu najbolji vip prepaid (sa opcijom Besplatan sms), gde se uz dopunu od 250 dinara dobija 1500 besplatnih poruka, koje važe narednih 7 dana, naravno, ukoliko se baš šalje puno poruka (od 500 - 1000 mesečno).
To je povoljno ukoliko se želi apsolutna kontrola računa, recimo zbog dece.

Ja mislim da je bolji Telenor jer pri dopuni kredita dobija se bonus. Pa od bonusa može da se aktivira SMS i/ili razgovori. Pa od ostalog kredita još promocija ili dodatak.

Inače kada sam već u toj temi moj prijatelj verovali ili ne šalje mesečno oko 4000 SMS-a. Koristi VIP i Telenor promocije :) i plus promocije za razgovore. Troši pakleno veliki broj minuta i poruka. Ja mislim da iskoristi promocije do kraja, svih 1000 ili 1500 SMS-a za 7 dana :-D

Вип-ова тренутна фора са 20дин/мин је убедљиво најбоља, јер се набуџи толико кредита и то ти траје до јуна ето весплатног смса колико хоћеш:))

Primetio sam da mi se od Nove godine brže troši kredit i danas vidim na sajtovima da su poruke sa 2 poskupele na 4 din, prepaid. I Telenor i Telekom. Je l' ovo bilo najavljeno, ja nisam čuo?

Ja svaki put kupim kredit za 100din, koristem 064. Ne kupim vise kredite, jer ako kupim za 1000din ode istom brzinom ako kupim za 100din. Ali, evo, 100din sada nije mi dovoljno 2-3 dana...katastrofa, i ja takodje setim se starih vremena, dok je Bog hodao na zemlju, kad sam isao u srednju skolu nismo platili za poruke... Trebali su spustiti cenu!!!! :D

Kad prodaju Telekom i Vip promeni vlasnika, mozemo samo da ocekujemo nova povecanja cena usluga.

Taj novi operater koji bude kupio mts moraće da prvo dobro i skriveno dere da bi povratio novac a tek posle možda bude povoljan.

Nadam se da nasa drzava nece potpisati neki stetan ugovor, pa da taj kupac nastavi da koristi monopol, kao nis.

Majku ti... Ja sam oduvek bio na prepaidu. Secam se recimo 2009. koje su tada akcije bile kod Telenora. Ubijao sam se i od razgovora i od SMS-a za po 200 dinara mesecno po onom principu:"Uplatite 200 dinara, dobijete 1000 minuta i 1000 SMS poruka i dobicete ovu ponudu narednog meseca" i tako 4-5 meseci redom. Pre toga je kod Lelekoma bilo po 1000 SMSova za 200 dinara ako se dobro secam. Ne mogu da poverujem da 2011. placamo ovoliko visoke cene za usluge, neverovatno mi je. Covek bi ocekivao da takve stvari samo pojeftinjuju vremenom. Postpaid se ipak vise isplati sada... 4 dinara za SMS, to je skuplje nego u doba prve mobilne telefonije kod nas.

Poslednja izmena:
Cena se nije promenila jer je evro skocio u medjuvremenu. Ako gledas kroz dinare onda postoji razlika ali kad gledas u evrima, mozda je ostala ista.

Nazad
Vrh Dno