Šta je novo?

Poruka pri zvanju...

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Nokiu 6100 (opet se hvalim), i pri zvanju mi se pojavljuje poruka Note:Active Incoming call Diverts.Pocela je da se pojavljuje odjednom.Sve radi super, ali jednostavno nervira coveka.Kako se gasi? :mad:

Ne mozes je "ugasiti"! To je sistemsko preusmerenje tj. upravo ona mogucnost da dobijas poruke o propustenim pozivima!
Postoji eventualno jedna mogucnost, a ona je da ti se iskljuce sve sistemske poruke ukljucujuci i propustene pozive, mada nisam 100% siguran u to! Ako te ta poruka toliko smara mogu prekosutra da proverim ,jednim manjim opitom, da li ce gasenje svih poruka upaliti!
Pozdrav.....

Ma nema to veze sa propustenim pozivima.

Ta poruka ti se pojavljuje jer imas ukljuceno neko preusmeravanje. Idi u Call Diverts i iskljuci sva preusmeravanja i nece se vise javljati poruka.

velkod je napisao(la):
Ma nema to veze sa propustenim pozivima.
Ta poruka ti se pojavljuje jer imas ukljuceno neko preusmeravanje. Idi u Call Diverts i iskljuci sva preusmeravanja i nece se vise javljati poruka.

Definitivno nije do ukljucenih preusmeravanja - i meni se takva ista poruka javlja (evo upravo malopre) na 6600 i 063 mrezi kada nekoga zovem - a naravo sve diverts opcije su iskljucene. Znaci - do mreze je.

Meni se uvek prikazivalo kada su ukljucena preusmeravanja. E sad... moguce je i da je uzrok nesto drugo ali meni se uvek desavalo iz ovog razloga.

i meni se isto deshavalo dok sam imao n6100 ali na 064 mrezhi.

dok sam imao nokiu to mi se javljalo na 064 mrezi, i kad sam sve probao od podesavanja na telefonu okrenuo sam call centar, i rekose mi: "tako to treba" :d

Mani ti Call Centre, oni tamo nista ne znaju, samo znaju da ti kazu PUK kod ako nesto zayebesh :D ... Meni na svim Nokiama je tako pisalo (3210, 3310, 3510) i kada sam iskljucio Call Divert nije vise pisalo...

To je 063 mreza chastila :)
Pogledajte pod Divert Calls - If Out Of Reach (Voice Calls). Sada stoji broj +38163918. Ja na telefonu Nokia 6600 nisam uspeo da ponishtim to preusmeravanje.

Interesantna pojava....

Nisam jos gledao taj novi broj koji se pojavio medju preusmerenima, jer sam sad procitao, a ovaj fenomen se javlja kod moje devojke od pre nekoliko dana. Interesantno je zbog toga, sto smo i ja i ona na 063, ona postpaid a ja prepaid, kod nje se pojavilo ovo, a kod mene nije....

Jer neko provalio u cemu je fora????

Ta poruka o aktivnom preusmeravanju se pojavljuje i ako zove mobilni i ako zove fiksni, nebitno je, a meni na prepaidu nikako....

Pozdrav
Turbo
:wave:

Ako je u pitanju 064 onda je sigurno sistemsko preusmerenje za propustene pozive i Voice Mail! Ako je neko 100% siguran da nije to neka izvoli i neka dokaze! Moze i u neki kess....
@Wolfman: Zovi 789 da ti deaktiviraju govornu postu i neces vise imati poruku!

Poslednja izmena:
To je oduvek i bilo, verovatno je govorna poshta...Bez frke.

proximo je napisao(la):
Ako je u pitanju 064 onda je sigurno sistemsko preusmerenje za propustene pozive i Voice Mail! Ako je neko 100% siguran da nije to neka izvoli i neka dokaze! Moze i u neki kess....
@Wolfman: Zovi 789 da ti deaktiviraju govornu postu i neces vise imati poruku!

I ja stajem iza ovoga... Jednostavna stvar, pozivi se u slucaj da ste nedostupni ili izvan dometa preusmeravaju na sistem, koji vam salje nazad poruku o propustenim pozivima.

JESTE
1. nedostupan-dobijes poruku kada je pretplatnik dostupan
2. nemogu da se setim a verovatno ima

vec neko vreme je mreza po difoltu :) sa automatskim preusmerenjem

Heh, sinoc i mojoj svastiki ista stvar, ali na Samsungu i 063 prepaid. Opsta misterija u kuci :D

Ma bre to je normalno. Kod mene na 3200 je ukljuceno par drivert opcija i poruka Note: Active incomming call driverts. Normalna pojava, procackaj po drivert opciji.
Zaboravih na 064 sam

Poslednja izmena:
Isao sam jos ranije da iskljucim sva preusmeravanja.Jock brate, jos stoji.Inace sam 063 mreza.Znaci, moram da ga trpim.Nema veze...Samo me cudilo zasto iz cista mira da se pojavljuje.

Navici ces se brzo.
P.S Dobro je ona slika posluzila za avatar (tvoj)

Poslednja izmena:
Burazeru se na 064 prepaid to pojavilo na Nokii pre nekih godinu dana i tada je on nesto proveravao i rekli mu da je normalna pojava.

Meni se na 063 prepaidu pojavilo prekujuce prvi put, isto Nokia, ako uopste ima veze, cancelovao sam sve divertse, ali mi ono sto je bane naveo stoji. Pretpostavljam da je do mreze. Mada devojci koja je isto na 063 prepaidu i ima ericsson to ne javlja?

Moj broj je sestocifren, mada sumnjam da to ima veze!?

Meni je pocela da se pojavljuje poruke Conditional forwarding kada pozovem nekoga. U pitanju je 063 prepaid (7 cifara), a tel. je Samsung D500. To sam primetio danas, ali mozda je jos bilo i pre neki dan. Da li je to, to o cemu pricate?

POZ :wave:

Da, Conditional forwarding, Samsung S500 valjda. Sva preusmerenja iskljucena (vise puta :). Prepaid 7 cifara. Kod mene prepaid 6 cifara i SE bez ovog tripa.

Pa sta to predstavlja? :trust:

POZ :wave:

Ma nemam pojma, vidis da i ovi GSM strucnjaci nemaju dve blage :whip:
Bogi tu nesto muti, preusmeravanja nikada nisu izasla jeftino :D

mihailo je napisao(la):
Ma nemam pojma, vidis da i ovi GSM strucnjaci nemaju dve blage :whip:

Ali, zato ces ti da nas prosvetlis i strucno nam svima objasnis kakve su to tamne sile na delu u nasoj mobilnoj telefoniji ;)

"Fantomska" poruka na displeju prilikom zvanja je sistemsko obavestenje da je aktivno preusmeravanje poziva u nekim slucajevima (kao sto rece Gidra85 - conditional forwarding, u prevodu uslovno preusmeravanje) u slucaju nedostupnosti ili slucaju da ste izvan dometa mreze.
Call forwarding - if not available, if out of reach - aktivno... iz toga sledi - poziv se preusmerava na govornu postu, a sistem Vam pri ukljucenju u mrezu salje poruku o propustenim pozivima u medjuvremenu.

Jel treba jos jednom ?
;)

Poslednja izmena:
Poruka nije nista bitno! Mozda znaci da ti je prijem nesto slabiji, al ne mora da znaci.

Pojavljivala se redovno meni na 064 prepaid u uslovima slabijeg prijema - veci broj aparata na jednom mestu. Obicno se ne dobija veza iz prve.

Ovde izgleda samo trinitrol i gsm razumeju o cemu pricam! Brate k' da pricamo arapski! Ta pojava postoji jos od pre par godina i najcesce se pojavljivala na Nokiji i sada usled uvodjenja novih standarda kako kod mobilnih aparata tako i kod operatera poruke su razlicite ali znace isto! Sigurno VANZEMLJACI ne pripremaju teren za prvi talas ????

proximo je napisao(la):
Brate k' da pricamo arapski!

Arapski nego sta :D ali nije ni bitno, kada nemamo dve blage... ;) :D

Inace pojavljuje se i mojoj devojci na 8310 (064 mreza) i meni na 6600 (063 mreza), a recimo na kevinom m35 (064 mreza) se ne pojavljuje trenutno - e to je telefon :eyebrows: Od sada kupujem samo telefone gde se "to" ne pojavljuje, pa makar bili i iz `99-te :D

proximo je napisao(la):
Sigurno VANZEMLJACI ne pripremaju teren za prvi talas ????

E to se nikada ne zna - Srbija je uvek bila zanimljiva raznim osvajacima, pa nas mozda i oni "pocaste" jednom invazijom. Mada bi mozda bilo i dobro da nas porobe - ovi nasi nas upropastise nacisto :D

@Nitro
Naravno da jeste.Hvala ti :)
Duzan sam ti uslugu, ali je pitanje da li cu je ikada ispuniti :d

ovo vazi za 064, a verovatno i za 063 samo su drugi brojevi u pitanju...
doticna poruka se pojavljuje kako god da okrenes, posto ako je ukljuceno preusmeravanje na sekretaricu tj na 06470*******, mora da se pojavljuje, a u slucaju da se to preusmeravanje iskljuci, mreza sama preusmerava poziv na +381650009600 sa koga stizu poruke o propustenim pozivima ... i to je to ...
jedino mi nikad nije palo na pamet da pokusam da iskljucim ovo poslednje preusmeravanje, a i pitanje je da li je to izvodljivo ...

Vrh Dno