Šta je novo?

Poruka: " can't open volume for direct access "

• Začetnik teme Začetnik teme Rusi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rusi

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
690
Mozda je ovo pitanje bilo ali nisam nasao na search tj trazio sam kako pise u mom naslovu.
Stavio sam da mi odradio check disk za c: i d: ali posle restarta dobijem gore pomenutu poruku i preskoci c: i predje na d: .Sta da uradim da moze da mi skenira c: ?

chkdsk -f c: gde je f parametar za popravljanje gresaka na disku
ili
chkdsk -x c: gde je x parametar koji forsira dismount diska i implicira f.

Gde treba da kucam to? Ja znam za cekiranje i da restartujem komp

Nisam napisao ali bio sam probao u "run" da kucam. Nista se ne desava.
Kad resetujem dobijem opet istu poruku.

Evo ljudi nasao (razbio sam se od trazenja) sam problem za moj slucaj:

Following received from PCTools, however i have not followed their advice as yet so i dont know what the outcome is:----- "In the meantime, you could perform the following steps which will allow chkdsk, defrag and error-checking to run on startup. 1. Exit from Spyware Doctor (to exit from Spyware Doctor please right click on the Spyware Doctor icon in the notification area (next to the clock on the Windows taskbar) and select Exit from the menu that appears) 2. Delete the file 'ikhlayer.sys' from c:\windows\system32\drivers\ 3. Restart Spyware Doctor Chkdsk, defrag and error-checking should now work."

Mada posle ovog posta desavalo se da nekom ni ovo nije pomoglo...Meni jeste.

Poslednja izmena:
jos da si na pocetku rekao da imas spyware doctor....

Cisto da objasnjenja budu kompletna:

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=117336

Dakle, ovo sa brisanjem mu dodje grublje resenje, a preporucuje se Start -> Run -> compmgmt.msc -> Device manager -> View : check "Show hidden devices" -> Kernel Anti-Spyware Driver : right mouse click : DISABLE

takodje, oni koji bi npr. da upotrebe partition magic (ili bilo koji drugi slican softver za rad sa particijama) ce se sresti sa slicnim problemom (Error 27 Can't lock Drive C).

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
jos da si na pocetku rekao da imas spyware doctor....
Ako si znao onda si mogao da pitas, naravno ako si zeleo da pomognes...
Sad nista ne znaci sto si postovao. Trebao sam da nabrajam sta sve imam???
Da poznajes problem pitao bi da li imas ovo i ovo itd.

neces verovati, ali ako hoces da ti neko pomogne onda pokusas da PRECIZNO objasnis u cemu je problem
a ne "jao ne radi!"
a apsolutno niko bez objasnjenja ne moze da "poznaje problem" sem ako u medjuvremenu nije razvio neku moc telepatije ili putovanja kroz prostor
i da - trebao si da nabrajas sta sve imas jer se ispostavilo da je problem u necemu sto imas, a ne samom windowsu(sto se mozda moglo zakljuciti na pocetku iz poruke "ne radi mi check disk")

Poslednja izmena:
Ja bi svakako pitao sta si uradio, sta imas instalirano itd. Cim sam napisao da ne radi sa -f i -x znaci da je neki drugi problem. Uostalom nisu svi na forumu od 2000,2001,...Ja ima kompjuter od Novembra prosle god. Tako da ako hoces da se prepucavas sa nekim "znanjem" obrati se nekom drugom. Cudno mi je da nisam video koristi google i onda plus adresa www.google.com ili reinstaliraj windows

pazi
necu da se prepucavam al si ti prvi krenuo sa galamom u postu #9.
na kraju si i sam nasao resenje na www.google.com,
a reinstaliraj windows bi ti preporucio neko ko ima kompjuter od januara ove godine, tako da hvala i dovidjenja

Poslednja izmena:
Sve sto je trebalo da bude receno, receno je, i vise od toga.
tred closed!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno