Šta je novo?

Porucite Ubuntu Linux besplatno na CD-u!

St.Sloba

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
620
Da li sam napomenuo da mnogo volim ovaj forum? E pa sada jesam :D !
Evo adrese odakle mozete poruciti linux beplatno! Mozete uzeti vise komada mislim da je do 45 dozvoljeno, ako hocete vise morate da obrazlozite, a i mozda ne bi bilo pozeljno da u jednom paketu stize toliko da se cika carinik ne bi zbunio.

Evo je adresa: https://shipit.ubuntu.com/
Prvo se registrujete na create new account!
Posle se opet vratite na gore navedenu adresu i porucite diskove!
Ima za PC, 64-bit PC CDs, Mac........

Moj status porudzbine: Approved

Pozdrav! :banana:

Poslednja izmena:
Meni stiglo prosle nedelje :)
Dobijes 10 diskova. U stvari 5 kompleta. Svaki se sastoji od 2 CD-a, na jednom je instalacioni Ubuntu, a na drugom Live CD verzija.

Iskreno ja sam odabrao opciju mislim da je 10pc, 364bit, i 2 mac. Mislio sam da je po 1 CD..... Valjda se cika carinik nije zbunio..... Imam jaku interesantnu pricu za njih tj. krajnje komicnu, kasnije cu napisati :D

koliko otprilike treba diskovima da stignu. ja sam narucio pre jedno 10dana i jos uvek cekam.

A jel naplate troskove pregleda i isporuke oko 350 din kad stigne ovako nesto ili je to samo za vece pakete?

sta ste stavili kao reason for custom request?

meni su ostavili na podu ispred vrata... kakvo naplacivanje...
tj bilo je kome su hteli da naplate, ali je taj porucio preko 20 diskova...

I kod mene je stiglo pre par dana , standardno pakovanje(5X2 CD-a)
doneo postar, nista nije naplatio
Ne znam tacno kad sam porucio, ali ima jedno mesec dana

Mare je napisao(la):
A jel naplate troskove pregleda i isporuke oko 350 din kad stigne ovako nesto ili je to samo za vece pakete?
Na koverti je pecat: NE podleze carinskom pregledu.
Dakle, varijantu 5x2cd ne naplacuju!

Mene zanima kakav im je pre svega live CD, posto me obican nesto mnogo i ne zanima?

kod mene ne radi :S: :wall:
mada ja bash i nemam puno iskustva sa Linux-om , pa sam mozda nesto zezno :p

Ja sam naručio početkom novembra, očekujem svaki dan da stignu. Valjda neće ovi u pošti poslati policiju na moja vrata i konfiskovati kompjuter :) ?

Kakav je uopste taj Ubuntu? Neko ko ga vec koristi nek napise svoja iskustva i razlike u odnosu na druge distribucije?
Inace i ja sam narucio,3 obicne i 2 64-bit verzije...

Odakle Vam je to stizalo. Ja sam narucio, im atome vec skoro 2 meseca, a juce mi je postar doneo d ami je stigla posiljka iz Madjarske, pretpostavljam da je to???

Mare je napisao(la):
Mene zanima kakav im je pre svega live CD, posto me obican nesto mnogo i ne zanima?
Kako kakav je? Stavi njega u CD i imaš ceo Ubuntu na računaru (99.9% znam da znaš da treba da se sistem bootuje sa CD-a). Pogledaj kako ti ''leži'' pa onda vidi da li ćeš da instaliraš.
Inače meni je stiglo posle 30-40 dana.

Ubuntu 5.04 imao je neki bag (bar kod mene) sa instalacionim CD-om - rezolucija se zesce bagovala nakon instalacije... Nisam iskusan sa Linuxom, ali pri onim prvi podesavanjima, izabrao sam moju graficku (ili sta sam vec radi) i stavio rezu 1024x768, a ovaj mi je izbacio neku u formatu 2xxx x 3xxx :trust:

Inace Live mi radi ok - nije los ovaj Ubuntu ;)

Eto, i meni stiglo juce, iz Budimpeste, 5x2 komada, nista para, live radi lepo, pustao sam muziku preko live-a, doduse sa audio diska, posto za mp3 nece ni da cuje.

Imam dva harda pa planiram da ga instaliram malo da se zezam.

EDIT: Mnogo mi se vise svidja od Fedore2 koju sam imao instaliranu i koja mi je dusu pojela :S:

Poslednja izmena:
Stiglo

2x5CD

Nisam ni potpisao. Rece ne treba, jer je obicna posiljka!

Naručih i ja, danas. Po 2 komada za svaku od platformi. To bi, znači trebalo da bude 12 komada ukupno.

EDIT: Pošto vrlo brzo planiram nabavku novog harda, taman će mi lepo doći za probu.

Poslednja izmena:
........

aj neko nesto konkretno nek napise o Ubuntu. drajveri problem itd........???

Poslednja izmena:
koju ste opciju stavili tamo da bih i ja dobio tih 10 diskova?

Standard request 5cds?

5xPC
5x64bit

Evo meni je danas stiglo posle tačno mesec dana. Je l' probao neko da naruči 45 paketa :) ?

15 CDs requested in 2005-12-06. 15 CDs approved and sent to the shipping company in 2005-12-07. Please note orders usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.

Meni su za 10 komada trazili potvrdu za pravo na uvoz, tako da su tu posiljku vratili i rekli su mi da je za njih 5 komada maximum koji ce da tretiraju da je moguce da se koristi za kucnu upotrebu.Mada je nekima stizalo i tih 10 komada.

Ja ne znam ni sta cu sa ovih 4 viska ,narucio sam 5 samo zato jer je to standardni paket i najsigurnije je da ce stici

Vrh Dno