Šta je novo?

Portforward & Asus AAM6020BI

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
Zna li neko kako da se podesi Portforward na ASUS AAM6020BI routeru. Konkretno se mucim sa µtorrentom koji mi konstantno ispisuje NAT error i generalno radi na trecini gasa.

- Advanced sekcija
- u LAN Clients stavim staticku ip adresu (internu, tipa 192.168.1.x)
- u Port Forwarding izaberem "User", oznacim utorrent i idem na edit
- ovde nastaje problem jer imam port start, port end i port map

Cenio sam da port start i port end treba da bude jedan isti port (recimo onaj koji mi utorrent pokazuje kao "port used for incoming connections" i nije bas tako.
Probao i da stavim npr. start na 20000, end na 25000, a da u port map stavim ovaj port iz µ i to prihvati, doduse dzaba jer mi na testu porta ispadne da nije dobro forwardovan :(

Negde u podesavanju routera verovatno treba staviti i eksternu IP adresu, koja se vidi spolja, ali pojma nemam gde :wall:

Bio na www.portforward.com, ali mi podesavanja za Asus 6010 nisu bas pomogla jer ne vidim na ovom routeru slicna podesavanja (Virtual network).

Jel si probao ono sto sam ti rekao - da ukljucis DMZ za svoju masinu, tj. da portove tvojeg kompa direktno mapiras na externi IP?

Kad to ukljucim, port forwarding uopste ne moram da podesavam i radi perfektno u eMule, a u DCu iz nepoznatog razloga ipak moram rucno da podesim externu IP adresu, medjutim to izgleda nije problem, posto mi ista nije promenjena otkad sam se nakacio na PTT, tj. 5 dana.

p.s. Cimeru BitComet radi bez ikakvog port forward-ovanja toliko dobro da ugusi i SoulSeek i eMule i DC++, tako da smo mi ugusili njega... :d

Za nas sa jeftinijim ulaznicama, gde se podesava demilitarized zone?

U port forwarding podesavanjima, pored "new IP" button-a.

Nasao, ukljucio. Hvala.
Jedini problem je to sto nigde ne mogu da mu ukucam externi IP.
Naime u LAN clients (koji DMZ cita) mogu da stavim samo inetrni IP. Kada probam externi, prijavi mi error i kaze da adersa mora biti tipa 192.168.1.x ili ti interna :(

DMZ mi izgleda ovako:

Select your WAN Connection: pttadsl
Select LAN Group:LAN Group1
Select a LAN IP Address: 192.168.1.x

To ti je to. Ni ne treba ti tu externa adresa, vec tvoja interna adresa koju ce on direktno da mapira na externu. Zato posle toga nije potreban port forwarding.
Meni samo za DC treba ext. adresa, kazem opet iz nepoznatih razloga, posto izgleda DC ne moze da resolve-uje externu adresu sa router-a.

Mozda je kod mene problem sa verzijom DC klijenta - StrongDC++ CVS130 - al' taj moram da koristim, posto mi na vecini hub-ova ne dozvoljavaju nista drugo.

Sto ti rece - to je to. µtorrent radi full (50-55kb/s).

Znaci tako dobro ide PTT?
Jel to 512k paket?

Ne bunimo se... :smoke:

Da 512-ica...

Jel samo jedan comp moze da koristi torrent ili svi koji su u mrezi?

Naravno. Treba da se odradi port forwarding za svaku masinu pojedinacno, a ne DMZ (to moze samo za jednu).

Ali, posto torrent klijenti otvaraju krsh konekcija, nece raditi bas sjajno...

Poslednja izmena:
To sto kazes, jel to znaci da port forwarding moze jedan port odredjeni ili cak ceo opseg da forwarduje ne samo na jednu adresu nego na vise adresa... Hocu reci da li na primer port 20000 moze da bude forwardowan na 2 adrese istovremeno?

Ne moze. Cemu bi to sluzilo?
Mozes iste opsege razlicitih kompova da prosledis na razlicite externe opsege.

koji mi je host ip !? pored dmz koji sam enable-ovao mi stoji host ip i ne znam koji treba da upishem 10.0.0.2, 10.0.0.0.4 ili ovaj 192.168...? ...
i shta treba u dc++ da bih bio active? direct connection ? ili onaj manual i koje portove da stavim ?

Kao prvo, napomeni da nemas taj Asus router, da ne zbunjujes ljude :p sa tim "Host IP" - toga nema kod nas. :)

Host IP je tvoj staticki IP na LANu.
Sa tim conexant-om je oblika 10.0.0.X, ako se ne varam.

Portove nije bitno koje stavis. Svejedno je. A u DCu izaberes 3. opciju i uneses svoj trenutni externi IP.

nemam asus router nego conexant i konachno sam naterao DC++ da bude active zahvaljujuci Deliji i pored toga shto covek bodri pogreshan klub dugujem mu pice ;)

Poslednja izmena:
Ne bi bilo zanimljivo da smo svi na istoj strani. :) Zar ne? ;)

Nazad
Vrh Dno