valek
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.12.2000
- Poena
- 620
Zna li neko kako da se podesi Portforward na ASUS AAM6020BI routeru. Konkretno se mucim sa µtorrentom koji mi konstantno ispisuje NAT error i generalno radi na trecini gasa.
- Advanced sekcija
- u LAN Clients stavim staticku ip adresu (internu, tipa 192.168.1.x)
- u Port Forwarding izaberem "User", oznacim utorrent i idem na edit
- ovde nastaje problem jer imam port start, port end i port map
Cenio sam da port start i port end treba da bude jedan isti port (recimo onaj koji mi utorrent pokazuje kao "port used for incoming connections" i nije bas tako.
Probao i da stavim npr. start na 20000, end na 25000, a da u port map stavim ovaj port iz µ i to prihvati, doduse dzaba jer mi na testu porta ispadne da nije dobro forwardovan
Negde u podesavanju routera verovatno treba staviti i eksternu IP adresu, koja se vidi spolja, ali pojma nemam gde :wall:
Bio na www.portforward.com, ali mi podesavanja za Asus 6010 nisu bas pomogla jer ne vidim na ovom routeru slicna podesavanja (Virtual network).
- Advanced sekcija
- u LAN Clients stavim staticku ip adresu (internu, tipa 192.168.1.x)
- u Port Forwarding izaberem "User", oznacim utorrent i idem na edit
- ovde nastaje problem jer imam port start, port end i port map
Cenio sam da port start i port end treba da bude jedan isti port (recimo onaj koji mi utorrent pokazuje kao "port used for incoming connections" i nije bas tako.
Probao i da stavim npr. start na 20000, end na 25000, a da u port map stavim ovaj port iz µ i to prihvati, doduse dzaba jer mi na testu porta ispadne da nije dobro forwardovan
Negde u podesavanju routera verovatno treba staviti i eksternu IP adresu, koja se vidi spolja, ali pojma nemam gde :wall:
Bio na www.portforward.com, ali mi podesavanja za Asus 6010 nisu bas pomogla jer ne vidim na ovom routeru slicna podesavanja (Virtual network).