Šta je novo?

Porteban Savet - PAL U NTSC Konvertovan DivX

Darko1

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
320
Pozdrav Svim clanovima i hvala na pomoci unapred. ;)

Moj postupak:

Skinuo sam sa YouTuba filmove u FLV formatu - Konvrtovao sam filmove u AVI format pomocu: Xilisoft Video Converter Ultimate 6
Bez ikakvog podesavanja samog programa samo FLV to DivX.

I sve je naravno OK.

Ono sto bih hteo je:

Da snimim 5-6kom DivX-a na jedan DVD i posaljem za NY-ASTORIA ali su oni pod NTSC sistemom

E sada sta dalje?????

Postoji li neki program koji moze 101% da konvertuje iz PAL u NTSC.?

i postoji li neki programcic koji ti moze reci u kojem je formatu Snimak.?

Pa bi Zamolio Nekoga da mi kaze Skini to i to - uradi tako - i bice u NTSC formatu 100%

Narvano ako je moguce.

:)Mozda ce nekome izgledati Smesno ova moja pitanja Ali totalni sam pocetnik kada je upitanju konvertovanje iz PAL-a u NTSC Format:)

Hvala svima na Pomoci:wave:

Koliko ja znam DivX nema veze sa PAL/NTSC sistemom, tj. ako plejer već ume da ih pusti, on sam radi interno konvertovanje u odgovarajući izlazni format.
Druga je stvar da snimaš baš u DVD format.

Pozdrav i Hvala na brzom odgovoru.

Vec 2 puta saljem DVD sa DivX formatom na istom i stalno je problem - moraju da nose na konvertovanje???? pa onda gledaju?

Koliko sam ih ja skapirao posto ni oni ne znaju najbolje da objasne Njihovi Televizori LCD ne podrzavaju PAL i neki B/G sistem e u tome je kao problem?

Mozda im plejer ne podrzava rezoluciju i/ili framerate. PAL rezolucija je 720x576@25fps, dok je NTSC 720x480@23,976fps.
U programu za konverziju pazi da ti visina slike ne predje 480 piksela a frejmrejt postavi na 23,976 (24000/1001). Ako ti je konvertor dobar, nece zeznuti sinhronizaciju zvuka i slike zbog promene frejmrejta.
PAL B/G nema veze ni sa Divx ni sa bilo kojim drugim digitalnim formatom.
Mada, sigurnija varijanta je da oni skinu program MediaInfo, učitaju taj konvertovani fajl koji mogu da gledaju i pošalju ti MediaInfo log kako bi video u kom formatu da konvertuješ pre slanja.

Poslednja izmena:
Ispravka.. NTSC je 29.97 fps

Yep, u pravu si. NTSC TV standard je 29,97fps.
Čovek reče da imaju LCD TV koji je progressive i podržava (trebalo bi) 23,976fps. U ovom frejrejtu se obično snima program pa se radi telecine da bi se dobio 29,97fps. Pošto je u pitanju Divx/AVI a ne DVD Video, napisao sam da konvertuje u 23,976fps jer, kada ljudi koji žive u zemljama u kojima se koristi NTSC TV standard konveruju originalni DVD u Divx/AVI, rade IVTC kako bi dobili progresivni Divx/AVI koji je 23,976fps i radi na njihovim plejerima.

Problem je u playeru u NY. Danasnji televizori (mislim na ove ravne LCD) podrzavaju sve standarde. Bez problema mozes pustiti PAL, NTSC ili nesto trece i TV ce ga korektno prikazati. Ja predpostavljam da je u pitanju DVD player koji ne ume da reprodukuje DivX i da su oni nosili kod nekoga da im napravi klasican DVD.

re@ ilidan

Hvala na savetima i pomoci sve filmove sam prebacio u 720 x 480 23.976 VBR uz pomoc
Xilisoft Video Converter Ultimate 6 koji te kombinacije radi savrseno.
Zadnji post koji si na pisao Bas to se desava i to rade tako da mislim da ce ovaj put sve biti OK javi cu za 10ak dana kada im stignu DVD-i

re@ yooyo

Hvala na pomoci inace u pitanju je Samsung DVD-V9800 1080p Upconverting VHS Combo DVD Player

koji pusta DivX format jer do sada sam im slao 5-6 filmova na 1om DVD-u isto su i dobili kada su konvertovali 1an DVD sa 5-6 filmova ali koji tada radi - moze da se gleda.?

Ok ljudi to bi bilo to Hvala jos jednom svima na pomoci a da li je uspelo javi cu.

Verovali vi ili ne njihovi televizori/playeri ne podrzavaju 50hz playback (bez obzira da li su LCD ili najnoviji Blu-Ray playeri) odnosno nemaju upconvert na 60hz koliko je po njihovom standardu, totalno glupo i totalno bezveze ali situacija je takva. Elem dok je god fps filma 23.976, 24, 29.970, 59.940 ili 60 ti filmovi ce normalno raditi na njihovim playerima. Sto se tice aplikacije konvertovanja, mozda bi mogao da preskocis to i eventualno kada skidas filmove gledas da ti FPS bude jedan od ovih koje sam napisao.

Pozdrav

Teško da može da preskoči konverziju pošto filmove skida sa Youtube u FLV formatu. Rešenje je da nađe te filmove u AVI formatu, ako postoje na nekom drugom sajtu.

Pozdrav ilidan Tacno Konvertovanje skoro da ne mogu da preskocim Posto 99% filmova ili ti FPS-a koji mi je potreban nije 23.976 nego je 29.97

a filmovi koje trazim i skidam su iskljucivo domace proizvodnje pa toga po torentima ili nema ili' ima 2-3 Seeds-a i download bi trajao nedeljama AKO i uspe uopste.

Pa tako Filmove koje trazim na YouTubu ili privatnim Linkovima - Gledam da je VEC sto kvalitetnija slika dvdrip ako je moguce a konvertovanje nije problem
upravo sam uradio: 10kom Zikine dinastije i 4kom Tesne koze za /1h:52min/

Mozda savet za nekoga pa da napisem:
A uz Pomoc Xilisoft Ultimate 6 podigao Bitrate sa Obicno Downlodovanih 800-820 na 1500k i dobio za oko 20-30% cistiju sliku (nestale su kockice)

Mozda savet za nekoga pa da napisem:
A uz Pomoc Xilisoft Ultimate 6 podigao Bitrate sa Obicno Downlodovanih 800-820 na 1500k i dobio za oko 20-30% cistiju sliku (nestale su kockice)

To nije bas moguce. Ne mozes od loseg uzvornog fajla napraviti bolji ponovnim konvertovanjem i povecavanjem biltrate-a, nego se uglavnom dodatno gubi na kvalitetu.

Ako su kockice glavni problem, u stvari, možeš da dobiješ bolju sliku ako pod "bolje" podrazumevaš sliku bez kockica. U FFDShow se to zove postprocessing a kod drugih programa uglavnom debloking. Ako Xilisoft ima ugrađen deblocking filter ili koristi DS dekoder koji ima uključen deblocking/postprocessing dobićeš sliku bez kockica. Slika će biti malo mutnija ali bez kockica. A nekome se to sviđa.
Bitrejt u ovom slučaju nije presudan i neće ukloniti postojeće kockice. Veći bitrejt će samo sprečiti pojavu novih kockica.
@Darko1 Tih 1h 52minuta su po jednom filmu ili ti je toliko ukupno trebalo vremena za 14 filmova?

re@ ilidan Pozdrav

Da bas na to sam mislio nestale su kockice sa ekrana Skinuo sam neki klipcic sa youTubea Original 320x240 800k i podigao- (konvertovao) ga na 720x480 2500k
Slika kada se prebaci na Full 22" ekran od monitora igleda bolje nego kada se 320x240 prebaci na Full ekran???

Odradi cu bas jedan test pa cu ja Ubaciti na youTube konvertovan i Original pa moze da se na licu mesta uporedi ono sto ja vidim - ili mozda vidim?

Inace Sto se tice konvertovanja da svih 14kom je konvertovano za 1h:52min / FLV format je bio od 500-600mb po filmu / posle konvertovanja u odgovarajucu rezoluciju i FPS ispalo je 10,162GB - 14Flimova
stime sto imam ukljuceno po defaultu NVIDIA® CUDA TM & AMD APP - to je neka opcija u Xilisoft Video Converteru koja ubrzava Konvertovanje za 5puta???

http://www.xilisoft.com/cuda.html

A zar u tom tvom Xilisoft Converteru ne postoji opcija za izlazni format slike? Meni koliko se čini možeš da podesiš PAL ili NTSC....pogledaj malo pod opcijama. U Svakom slučaju probaj sa DVD Fab programom koji , pored DVD , podržava i konvertuje sve moguće formate, a ima i opciju spajanja i deljenja fajlova.

Pozdrav Drustvo

Nista od naseg pokusaja ni ovaj Put :mad::mad: Naravno Niste Vi Krivi - Hvala na Pokusanoj Pomoci Svakome.

Ponovno isti problem Ocita DVD - Pokaze sve naslove - pusti reprodukciju nekog Videa - Vreme ide ali nema ni slike ni tona.........

Ili sam ja ponovno nesto radio pogresno ili........:wall:

Hvala Svima A sada cekamo DVD od preko sa divx formatom koji radi kod njih pa da vidimo sta ce MediaInfo da kaze (nema druge)

Inace evo i fajla MediaInfa video formata koje sam ja snimao.

Pozdrav i stize objasnjenje kada stigne DVD

Prilozi

• MediaInfo LOG.txt
    2.3 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
U mediainfo logu ne vidim ništa što bi uticalo na to da da ne radi na Divx plejeru. Ali, s druge strane, sam log nema mnogo smisla. Piše "Format profile: Simple@L1". Ali maksimalno dozvoljena rezolucija za Simple@L1 profil je 176x144 pri 15 fps u maksimalni bitrejt od 64kbs. Izgleda da je nešto do programa koji koristiš za konverziju.
Najbolje je da sačekamo i vidimo log fajlova koji rade na plejeru a ti do tad nabavi program koji ne pravi ovakve brljotine. VirtualDub, AutoGK, Staxrip, zvanični Divx enkoder su samo neki od programa koji daju ispravne AVI fajlove. Trebalo bi da to radi i MediaCoder i Avidemux. Za ostale ne mogu da tvrdim.

Pretpostavka plejer je DVD , znaci ne cita Divx - rece yooyo . Tako da celu pricu radis u NTSC ( sva podesenja ) - montazu i authoring . Nije los http://www.avs4you.com/AVS-Video-Converter.aspx pa probaj , konvertujes u NTSC avi i posle celu procu zavrsi kao NTSC projekat . Pozdrav !

Nazad
Vrh Dno