Šta je novo?

Portable monitori

CarnX

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
495
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vidim da nedostaje tema za portable montore a planiram da kupim neki, pa ne bi bilo lose da neko ko ima iskustva sa njima napise koji model ima i valja li...

Za one koji ne znaju, to su monitori koji nemaju postolje kao obican monitor vec imaju case kao tablet koji sluzi i kao postolje... Tanki su (7-10mm) i lagani (0.6-0.9kg recimo), najcesce dijagonale od 14" do 17.3"... Uglavnom imaju i zvucnike... Mogu da stanu u torbu/ranac pored laptopa... Obicno se napajaju preko usb-c i slika ide preko usb-c ili mini hdmi...

Meni ovo mnogo nedostaje za posao kada nemam dodatni monitor... Vidim da kolege iz inostranstva svi koriste ove monitore kada putuju negde...

To izgleda ovako...
71UePqgqiML._AC_SL1500_.jpg

Na nasem trzistu ih nema mnogo... Na kp ima nekih meni nepoznatiih marki...

U inostranstvu sam video da ima par poznatih proizvodjaca ovih monitora tipa Lenovo, LG, Viewsonic, Asus...
Od ostalih meni nepoznatih proizvodjava tu su UPerfect, Yodoit, Arzopa...

Cene se krecu od 100e pa do 500e...

Ja sam sa AliE uzeo neki malecki 10.5” za iPad, kao drugi monitor, ali ga češće koristim na laptopu (USB-C). Ima fantastičnu sliku, a jeftin bio, ispod 5K din. Mana je što je sitno, 1920x1250 na tako maloj dijagonali je baš hevi, ali na 125% je win ok.

Taj veći gore sa linka može biti pun pogodak.

Evo neki sa fri šiping.

ja vise trazim neki 15.6-17.3"

Mi smo za firmu uzimali Asus i Dell, Asus baš ima izbora što se toga tiče, sa i bez touch funkcija.

Vidim da trazis vece monitore ali evo mog resenja od pre neki dan.
Uzeo sam hdmi capture dongle. Znaci hdmi izlaz iz laptopa/kompjutera pretvara u usb koji se poveze na android tablet/mobilni.
Tako da bilo koji tablet/mobilni android ili moze i laptop da se koristi kao drugi ekran, prima do 4k hdmi ulaz i kosta 10e.
Meni je ovo jako prakticno kada treba da prikljucim monitor na server ako ima neki problem i nece da se butuje, bukvalno sa mobilnim telefonom vidim linux terminal i mogu da kucam.
Isto tako kada hocu da proverim hdmi izlaz na nekom kompu ne treba da vucem veliki monitor nego mi je dovoljan mobilni ili tablet.
Takodje ako mi je potreban dodatan veliki ekran na laptopu mogu da u ranac ubacim tablet i eto mi dodatan ekran cija baterija moze da izdrzi skoro ceo dan, odnosno vise nego sam laptop.

Ja sam koristio softverski varijantu toga pre 7-8 godina, instalira se aplikacija na pc i android, i tablet sluzi kao eksterni displey. Bilo je sasvim ok i upotrebljiv za prikaz desktopa i browsera. Zaboravio sam kako se zvao softver, mogu da izguglam.

Edit: koristio sam spacedesk, ali ima gomila sličnih aplikacija

Poslednja izmena:
Ja sam koristio softverski varijantu toga pre 7-8 godina, instalira se aplikacija na pc i android, i tablet sluzi kao eksterni displey. Bilo je sasvim ok i upotrebljiv za prikaz desktopa i browsera. Zaboravio sam kako se zvao softver, mogu da izguglam.

Edit: koristio sam spacedesk, ali ima gomila sličnih aplikacija
Ovaj moj adapter moze da prikazuje i dos i linux terminal i bios kompjutera kao i da bude eksterni displej za digitalnu kameru ili android box, znaci prikljuci se na hdmi izlaz bilo kog uredjaja. Tvoj softver da radi mora da bude instalirana aplikacija na oba uredjaja.

Ma to mi nije resenje, tablet koji imam je za bacanje... Ali dobra je to stvar za znati...

Blizu sam da uzmem arzopa neki displej... Samo da odlucim koji, pa kad stigne pisem utiske

Ma to mi nije resenje, tablet koji imam je za bacanje... Ali dobra je to stvar za znati...

Blizu sam da uzmem arzopa neki displej... Samo da odlucim koji, pa kad stigne pisem utiske

Pozdrav, da li si mozda uzeo Azorpa displej, zanimaju me utisci jer se i ja razmisljam da kupim

Nisam jos, za malo da ga uzmem i odustao... ali uzecu ga... mozda i u narednih 2nedelje...

Pogledao sam danas njihovu ponudu i najverovatnije ću uzeti A1M. Kvalitet panela je manji nego kod drugih modela, ali meni treba za posao, pa mi je bitnije što ima 17in.

Jedini problem, kontaktirao sam nekoliko prodavaca na KP i nijedan nije imao na stanju, i kažu da čak nema ni kod dobavljača.

pa isti slucaj... lomim se izmedju A1M i Z1RC

da sam znao, narucio bih ga... juce mi stigao jedan paket sa temu, sutra ce drugi...

Porucio sa temu onaj displej... Sutra mi stize, pa javljam utiske...

Prvi utisci:
Dobri uglovi gledanja, dobra osvetljenost, mada provericu jos na direktnom Suncu kako se ponasa. Kao za maler, sad se naoblacilo... Lagano se povezuje sa laptopom i ostalim uredjajima... Uputstvo je dovoljno detaljno.
Kvalitet izrade nije los ali nije ni najbolji. Ledja tj kuciste je od plastike pa se monitor moze napregnuti, saviti na pola lagano... Ja probao malo i da, savija se :) Ali ako dodje to takvog naprezanja, pukao bi displej i da su mu ledja od titaniuma.
Najveca zamerka je na dugmetu za OSD menu koje se nalazi iza displeja. Nekako je labavo, klimavo... Imam utisak da ce ispasti... I bas je neprecizno... Izgleda kao na upaljacima ono sto se rotira za jacinu plamena... Ovde se moze stisnuti i povuci gore/dole. u 70% slucajeva kada sam hteo da ga pritisnem, on je detektovao da sam ga povukao gore ili dole (sto verovatno i jesam, jer je bas labavo).

Touch sam malo isprobao, radi ok. Ali sa touch moze da se kontrolise samo main display, sto znaci ako je neki drugi display main, onda touch nema neku upotrebnu vrednost. Mada to je sve do operativnog sistema a ne samog displeja.

Sve u svemu, za ove pare kvalitet slike je odlican. Izrada ok. Video sam samo par tih portabl monitora koji kostaju preko 500e tako da ga ne mogu uporediti sa nekim drugim kinezima od 100-150e kao sto je arzopa ili neki drugi.

Za sada sam ekstra zadovoljan. Mislim da ce meni za neki office work zavrsiti posao...
Videcemo posle nekog vremena i intenzivnijeg koriscenja kako ce se pokazati...

Sto se tice zvucnika, nisam uspeo da pustim zvuk preko portable monitora. Povezan je sa usb-c kablom na laptop... Ne znam sta je problem...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno