Šta je novo?

Portable Data Storage

mitrowsky

Čuven
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
619
Потребан ми је HDD storage device, способан да без посредовања рачунара превуче фајлове са фотоапарата на HDD, нпр. овакав уређај, али са могућношћу mp3 репродукције и разумно квалитетним file browser-ом. Видео репродукција ми није интересантна, али би ФМ био занимљив додатак. Овде има доста уређаја који би ми завршили посао, али шта од тога може да се нађе код нас?

Cowon A2 делује добро, али мени не треба видео репродукција па не бих да бацам паре. Која је цена? Сигурно није мање од 350 евра. Шта је UMS support?

Ne znam šta je UMS support, koji se očigledno odnosi na digitalnu kameru (aparat). Najbolje da pogledaš u specifikacijama svoje kamere da li ima "UMS".
Znam da ti ne treba video reprodukcija, ali od viška glava ne boli, a možeš i jednostavno da ga štekneš na TV, DVD ili šta god i da snimaš video zapis ;)

Cena je oko 330 eura za model sa hardom od 30GB

kiza_m je napisao(la):
Ne znam šta je UMS support, koji se očigledno odnosi na digitalnu kameru (aparat). Najbolje da pogledaš u specifikacijama svoje kamere da li ima "UMS".

UMS je Universal Mass Storage. To je standard koji koriste USB uređaji. Kratko i jednostavno rečeno to su USB storage uređaji kojima iz Windows-a možeš da pristupiš kao ostalim diskovima (USB diskovi, većina MP3 playera, većina digitalnih fotoaparata).

И овај трансценд делује као добра ствар, али мислим да CowonA2 нуди много више за само 20 евра већу цену. Да је трансценд 200-220 не бих се размишљао. На који начин бих могао да повежем FinePix камеру којој су неопходни драјвери (дакле, није USM уређај) на Cowon-а? За трансценда ми је јасно, морао бих да нађем адаптер у облику CF картице у који бих ставио XD.
@kiza_m Који је начин куповине? Гаранција? Фискални рачун?

Poslednja izmena:
Kakva glupost :) Zbog mp3 reprodukcije cete dati 250 evra ? :) Za 100$ se iz usa moze nabaviti uredjaj od 30GB koji sluzi samo kao storage i chita sve popularne formate kartica, a za ostalih 250e moze da se uzme ipod Video :) Takav isti uredjaj se za 200e moze uzeti kod nas, ali sa color LCDom i mogucnoshcu pregleda fotografija. A za 350€ ima recimo ovo

Ok, to nisu cene kod nas, ali 330e je previshe za takav uredjaj, jer mp3 reprodukcija ne vredi vishe od 10e.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno