Šta je novo?

Port za postu na eunetu?

zmajns

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2001
Poena
650
Pokusavam da podesim Yahoo mail da mi kupi mail sa euneta i pita me za broj porta koji ja ne znam. Moze li neko da pomogne ?

110 za skidanje sa pop3 servera
25 za relay tj slanje preko SMTP servera

Pozdrav!

zmajns je napisao(la):
Pokusavam da podesim Yahoo mail da mi kupi mail sa euneta i pita me za broj porta koji ja ne znam. Moze li neko da pomogne ?

Ne mozes preko yahoo-a da preuzmes postu na eunetu,
cak stavise koliko ja znam access liste na pop3-u ne mozes ni sa jednog od besplatnih mailova da skines postu sa euneta, a ni sa jednog drugog domaceg provajdera

zmajns je napisao(la):

Ne mozes preko yahoo-a da preuzmes postu na eunetu,
cak stavise koliko ja znam access liste na pop3-u ne mozes ni sa jednog od besplatnih mailova da skines postu sa euneta, a ni sa jednog drugog domaceg provajdera

I Eunet i velika vecina domacih provajdera dozvoljava skidanje mail-a iskljucivo ako si logovan na net preko njihovog naloga.

E sad se ja pitam, pod uslovom da jesi logovan preko npr. eunet naloga, kako ce njegov mail server da protumaci pokusaj skidanja sa yahoo-a ili slicnog free web mail-a ? Zasto takav request ne bi (mozda) protumacio kao da skida "normalan" mail-client program...pretpostavaljam da je pitanje protokola, ako se ne varam ?

To mozda ipak treba probati, ali u svakom slucaju ostaje da onaj prvi uslov mora biti ispunjen...(sto je naravno "vrlo praktivno" - skoknes recimo do Amerike i moras da zoves Jugoslaviju da bi skinuo mail...)

drapin je napisao(la):
...(sto je naravno "vrlo praktivno" - skoknes recimo do Amerike i moras da zoves Jugoslaviju da bi skinuo mail...)

Još jedna idiotarija euneta :( a možda najveća je ta da vam brišu nalog ako se ne ulogujete 3 meseca i dodeljuju ga drugome. Moj ortak je otvorio nalog kod njih i istog dana počeo da dobija gomilu mailova sa raznoraznih sajtova na koje se prijavio raniji vlasnik naloga.

Blade Runner je napisao(la):
Još jedna idiotarija euneta :( a možda najveća je ta da vam brišu nalog ako se ne ulogujete 3 meseca i dodeljuju ga drugome. Moj ortak je otvorio nalog kod njih i istog dana počeo da dobija gomilu mailova sa raznoraznih sajtova na koje se prijavio raniji vlasnik naloga.
Jeste bez veze ali je to sistem koji primenjuju mnogi, npr i Hotmail. Ja sam hteo odavno na Hotmail-u da otvorim nalog sa ovim nick-om (drapin) i godinama je bio "zauzet". Pre nekih dva meseca, rekoh ajd da probam ponovo, kad ono nick slobodan, ja ga ugrabim, sav happy, registrujem ga na sebe, medjutim CVRC :( : evo vec dva meseca ne mogu da ocistim nalog od svakakvog spam-a, sto je ocigledno posledica prijavljivanja prethodnog vlasnika na sve i svasta. Prakticno, nalog neupotrebljiv sem ako se Hotmail-ov spam filter ne podesi na exclusive ( to je da prima poruke samo sa adresa koje su u adress book-u, sto je opet malo bez veze, shvatate i sami zasto...)

Blade Runner je napisao(la):

Pricas napamet i neosnovano iz jednog razloga, nisi ni procitao sta pise u ugovoru:
nalog se gasi posle isteka 60 dana provedenih u minusu

sto znaci: ako potrosis vreme koje si platio i odes u minus imas 60 dana da izvrsis novu uplatu, ako ne uplatis automatski te sistem brise. sto se tice spamova, apsolutno je normalno da kad uzmes korisnicko ime koje je pre tebe pripadalo nekom drugome da ces dobijati i sve njegove e-mailove... kao sto je drapin vec objasnio..
;)

I jel` radi preuzimanje sa euneta od strane yahoo maila?

Da bi skinuo poštu sa Euneta nemoraš da se loguješ preko njih već preko bilo kog provajdera kod nas ili u inostranstvu, ali samo da skineš poštu.
Za slanje pošte moraš da se loguješ preko njih.

Ma naravno, ne moze ni sa YUBC-a, ni sa Beotel-a, ni sa Tehnocom-a, dalje ne vredi ni pokusavati posto je ocigledno Eunet-ov mail server tako podesen.
A kolega koji dosta putuje je naravno bezuspesno pokusavao preko lokalnih provajdera iz mnogih zemalja, tako da je potpuno pouzdano da ne moze...
Merline, ako postoji neki hack da se to zaobidje, bas bi bilo lepo da ga podelis sa nama...:) :p

drapin je napisao(la):
Ma naravno, ne moze ni sa YUBC-a, ni sa Beotel-a, ni sa Tehnocom-a, dalje ne vredi ni pokusavati posto je ocigledno Eunet-ov mail server tako podesen.
Merline, ako postoji neki hack da se to zaobidje, bas bi bilo lepo da ga podelis sa nama...:) :p

nema Hacka momci jer sve to radi na osnovu vasih ip adresa, ako mozete da spoofujete ip adresu da pokazuje da ste kod euneta, onda ste nasli resenje ;) ;)

Heechee je napisao(la):
... ako potrosis vreme koje si platio i odes u minus imas 60 dana da izvrsis novu uplatu, ako ne uplatis automatski te sistem brise ...
;)

Da, da, sistem te briše jer duguješ čitavih 15 dinara tj. 30 minuta vremena. Shvatam da to radi Hotmail jer je dzabe ali Eunet kome plaćaš za tu email adresu - to ne shvatam. A tebi bi bilo bolje da se potrudiš i ukažeš šefovima na te "sitnice" nego da braniš nešto što je u startu pogrešno !?

Ovako stoje stvari. Mail sa euneta može da se pokupi iz Srbije samo kade se konektujete na eunet. Iz inostranstva može da se pokupi mail i ako se konektujete preko lokalnog provajdera.
Moja koleginica trenutno radi u Turskoj i sasvim normalno skida postu sa Euneta, pa sam mislio da može bilo koji provajder.
Ovo su mi potvrdili i iz eunetove tehničke podrške.

Nazad
Vrh Dno