Imao sam na desktop kompu povezan 2x20 char. monohromatski HD44780 LCD preko LPT porta i sve je perfektno funkcionisalo uz programcic LCD Smartie,a kada sam reiso da tu istu spravicu prebacim na lap top,uz pomoc Fujitsu Siemens Port Replicatora,nastao je problem.Naime,sve je lepo povezano,spakovano u kutiju,dovedena struja,"ispeglana",i sve se lepo upali,ali prijavljuje na displeju da nema signala.Port replicator je povezan na USB i ocigledno da WinXP ne vidi to bas kao LPT port,vec kao USB Hub,i zato program ne moze da posalje podatke na LPT1 (posto HD44780 po default-u koristi ovaj port).Drugi program,Advanced USB port monitor prijavljuje da je sa portovima sve OK,prijavljuje povezan Replicator (za koji sam naravno instalirao drivere),prijavljuje da je na jednom od USB-a zakacen LPT,i to je to...Interesuje me kako mogu da "nateram" WinXP da jednostavno vidi LPT port u okviru kompa,ili da otkucam neku adresu (posto LCD Smartie daje i tu opciju),i da mi podatke sa kompa direktno adresira i salje na LPT,a kroz USB.
Unapred hvala.
Unapred hvala.