Šta je novo?

Port forwarding?

• Začetnik teme Začetnik teme npetar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Elem, treba mi aplikacija koja ce sve zahteve koji stizu preko interneta na jedan port, da forwarduje na odredjeni port u localu.
Npr. ako zahtev stize na 212.34.56.67:3500, da forwarduje na 192.168.0.1:23
Hvala unapred!

p.s.
Ako to sve moze u win-u da se izvede, recite kako. Koristim win xp pro.

???? jel to na jednoj masini, ili imas neki ruter?

Pa valjda ima ruter.
Nema aplikacije, moraš konfigurisati ruter.

npetar je napisao(la):
Elem, treba mi aplikacija koja ce sve zahteve koji stizu preko interneta na jedan port, da forwarduje na odredjeni port u localu.
Npr. ako zahtev stize na 212.34.56.67:3500, da forwarduje na 192.168.0.1:23
Hvala unapred!

p.s.
Ako to sve moze u win-u da se izvede, recite kako. Koristim win xp pro.

Moze u win XP ako ti je enejblovan internet connection sharing i to ovako:
konekcija koju delis -> properties -> advanced
pod grupom Internet Connection Sharing klik na dugmence Settings
izlistace ti listu nekih servisa, ali idi na Add i tamo ces da upises opis servisa, IP adresu na koju forwardujes, external port (3500) internal port (35), izaberes jel ces TCP ili UDP i toliko :banana:

Ovako da pojasnim. Nemam ruter vec...
Hocu da podignem jedan server (nije bitno sta), ali u podesavanjima za taj server nema opcije da se upise javna IP adresa. E sad, ja preko jednog porta (koji samo ja koristim), imam javnu IP adresu tnx to provider. Posto nisam uspeo da podignem server online (radi samo u lokalu preko tog porta koji moze da se upise u podesavanjima), potrebno mi je da nekako forwardujem dolazece pakete na locallhost. Nadam se da razumete...Znaci, taj server pokupi IP adresu iz tcp/ip podesavanja gde je naravno upisana lokalna IP adresa, a ne javna.
Poz!

jesi li probao ovo sto sam ti napisao?
ja sam pomocu te sheme resio recimo da neko moze da se konektuje na sestrin komp u lokalnoj mrezi sa IP adresom 192.168.0.23 na odredjene portove. Tu sljaka edonkey, picophone i jos par aplikacija 😀 i radi lepo, cak se i ponasa ko da je sestra direktno zakacena na net.
Inace, u toj listi koju dobijes klikom na dugmence settings vec dobijes neka predefinisana podesavanja kao npr za mail server (ako ti je isti u 192.168...)
pa mozda tu pronadjes nesto da ti zavrsi poso :wave:

Nazad
Vrh Dno