Šta je novo?

port forward za torrent

Chernobyl

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2014
Poena
275
Jel moze neko da mi pomogne oko port forward, u pitanju je Telekomov ruter ZTE ZXHN H367N?
Otvorio sam port u samom ruteru, namestio staticku IP adresu i otkljucao sam u samom Windows Firewall za dolazeci i odlazeci saobracaj port 50000. Ali i dalje sam ne vidljiv, da li neko ima neki predlog?
2023-05-24_18-48-14.png
2023-05-24_18-49-29.png

Ako je to xDSL, valjda su korisnici njega pod cgnat-om, pa nema smisla ni da pokušavaš otvoriti portove...

@Chernobyl Za početak ne valja ti ni to port forward pravilo: "WAN host sart IP" deo ti ne valjda, tu ne treba da piše LAN IP adresa... Upiši 0.0.0.0 (= bilo koja IP adresa). Ta opcija ograničava koja javna IP adresa će biti prihvaćena za saobraćaja kroz taj port 5000.

I budi u DSL status sekciji koja je IP adresa dosledna sa tu "High Speed Internet_VD" WAN konekciju, da vidiš da li si iza CG-NAT.

@Chernobyl Za početak ne valja ti ni to port forward pravilo: "WAN host sart IP" deo ti ne valjda, tu ne treba da piše LAN IP adresa... Upiši 0.0.0.0 (= bilo koja IP adresa). Ta opcija ograničava koja javna IP adresa će biti prihvaćena za saobraćaja kroz taj port 5000.

I budi u DSL status sekciji koja je IP adresa dosledna sa tu "High Speed Internet_VD" WAN konekciju, da vidiš da li si iza CG-NAT.
2023-05-24_20-25-57.png
jesi li na ovo mislio? @shamanNS
@dzonihsv izgleda da ima xDSL, kako se onda resava preko cg-nat?

Ne nisam, pitam za valjda ovako ide:

Internet > Status (levo u sidebar) > DSL tab > skroluješ stranicu dole ispod te tabele sa DSL parametrima ima text/link "DSL Connection Status" > klik na to i prikaže još tabela sa podacima svake WAN konekcije.

Nisu svi ADSL & VDSL korisnici iza CG-NAT. Dobar deo jeste, ali nisu svi svi. Zato ti i tražim da utvrdiš da li ti jesi ili nisi.
Ako si iza CG-NAT onda nema otvaranja portova. Onda je rešenje = 700 din mesečno da se plaća za zakup statične IPv4 adrese.

Poslednja izmena:
Ne nisam, pitam za valjda ovako ide:

Internet > Status (levo u sidebar) > DSL tab > skroluješ stranicu dole ispod te tabele sa DSL parametrima ima text/link "DSL Connection Status" > klik na to i prikaže još tabela sa podacima svake WAN konekcije.

Nisu svi ADSL & VDSL korisnici iza CG-NAT. Dobar deo jeste, ali nisu svi svi. Zato ti i tražim da utvrdiš da li ti jesi ili nisi.
Ako si iza CG-NAT onda nema otvaranja portova. Onda je rešenje = 700 din mesečno da se plaća za zakup statične IPv4 adrese.
2023-05-24_20-53-26.png
Evo ga 😅
Pre par godina sam otvarao port i nisam imao problema, sada me sve ovo buni, narocito taj CG-NAT

Nisi iza CG-NAT, kad središ port forward pravilo i otvoriš torrent program treba da bude otvoren port 5000. Ako ne radi još si nešto zeznuo 😂

2023-05-24_21-18-25.png
Ovo postaje zanimljivo hahaha na sajtu me vidi, ali ne i na torrentu

2023-05-24_21-19-52.png

Ignoriši taj test unutar uTorrent, to sto godina ne radi kako treba. U podešavanjima možeš slobodno da ugasiš obe te "port mapping" opcije pošto ne koristiš UPnP već si ručno forward-ovao port.
Kad pustiš neki torrent da se skida vidi jel bude ona zelena ikonica (indikator da je port otvoren tj da si connectable) ili kako već sad to izgleda na novijim verzijama uTorrent.

Uradi test sa drugim torrent programom.
Ima sličajeva da zakuca i prikazuje da je zatvoren port ali upload bez problema.

Ignoriši taj test unutar uTorrent, to sto godina ne radi kako treba. U podešavanjima možeš slobodno da ugasiš obe te "port mapping" opcije pošto ne koristiš UPnP već si ručno forward-ovao port.
Kad pustiš neki torrent da se skida vidi jel bude ona zelena ikonica (indikator da je port otvoren tj da si connectable) ili kako već sad to izgleda na novijim verzijama uTorrent.
Odradio sam, ali i dalje me ne vide
2023-05-25_10-26-19.png
@zamzung bitno mi je da me vide na canyouseeme.org, samo mi je trenutna glavobolja zasto me i tracker ne vidi

Verovatno da tracker treba ponovo da uradi announce (nakon što si otvorio port uspešno) pa će update-ovati connectable status na sajtu?
I očigledno pitanje: trenutno imaš u uTorrent aktivne torrente sa ta 2 tracker-a? 😀

Za crnuberzu znam sigurno da odmah pokaze, jer sam pre par godina otvorio port i odmah me prepoznali

Nemam nista aktivno, dokle god ne resim connectable status. Mada ce pre da me banuju zbog neaktivnosti, nego zbog statusa 😂

Nazad
Vrh Dno