Šta je novo?

port 21 open

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Instalirao sam fres windows na masini i podigao Zone Alarm , posle toga sam otisao na sajt www.pcflank.com da istestiram firewall i on mi pokazuje da su mi portovi ili stelt ili closed, izuzev porta 21 -ftp za kojeg stoji da je open, mislim da sam pdesio zone ispravno, potom sam ukljucio i Windowsov firewall i skenirao ali se desi sita stvar port 21 je open, proverio sam u podesavanjima win firewall nije ukljucena opcija da ftp bude otvoren.
Interesuje me zna li ko o cemu se radi.

Bes ICS

nisam digao internet con. sharing , vec samo sam prikljucio komp na adsl router na kome je iskljucen firewall namenski da istestiram masinu i novu verziju zone alarma. Inace go je Windows, neznam koja aplikacija bi slusala po tom portu

Ako je svez Windows nema razloga da slusa na tom portu a i svi portovi bi trebali da budu stealth, ako su neki close to vise lici na neki server pa su neki portovi samo trenutno zatvoreni.

Mozda glupo pitanje ali jesi li siguran da imas javnu IP adresu i da pri testiranju pcflank vidi bas tvoju javnu adresu ili imas neki router (mozda ADSL) koji se vidi sa neta pa na njemu nije lepo podesen firewall.

Kod Sezama sam na adsl-u, dok sam to radio na ruteru sam firewall iskljucio, nema nata, sezam mi dodeli javnu adresu kad se nakacim, neku koja je slobodna, a inace nemam staticku javnu ip adresu.

Proveri da li ti je aktivan task ALG.exe, tj. da li je pokrenut Application Layer Gateway service koji ide u sklopu ICS/ICF, a koristi port 21 koji je inace tipican za FTP protokol...

Ti portovi koje vidis su na routeru i to sto pcflank vidi je tvoj router.

Ukljuci firewall na routeru pa probaj ponovo i svi portovi bi trebali da budu stealth.

Sa interneta ne moze da se vidi tvoj racunar nego samo router.

moze da se vidi i njegov komp ako mu je ruter u bridge modu....

Ne verujem da je bilo sta drugo vec da to sto se vidi sa neta su portovi na routeru.

Videcemo sta ce reci gmlale kada proba da ukljuci firewall na routeru pa da onda skenira portove.

Evo Laleta, istorija situacije je sledeca.
Ista stvar mi se ponavljala pre izvesnog vremena kada sam skenirao portove sa pcflanka i jos jednog sajta(cini mi se hackerwatcha), svi portovi su bili stelth sem 21 porta, potom ukljucim uz routerov firewall (sezamov adsl) i windowsov firewall i dalje je port 21 bio open.10-tak dana pre tog slucaja sam testirao na isti nacin i svi portovi su bili stelth. Pa sam se zapitao dali imam sta u racunaru sto otvara port 21 i na routeru, enableovao sam win firewall i vidim da od spolja ftp tj port 21 nije otvoren, a odjednom na testu on je open (inace router ne radi i bridge modu).Ponovo sam zatim rekonfigurisao router i firewall, pozatvarao sam sve na firewallu ponovo i tek tada je port 21 bio stelth, no cudna stvar izmedju ta dva testiranja nisam nista menjao u konfiguraciji firewall, nemam predstavu kako je odjednom port 21 postao vidljiv. To se desavalo sve na mom kompu pre par nedelja.
A situacija od pre dva dana je na drugom kompu koji je sveze instaliran i instaliran zone alarm pro pa sam ga hteo prveriti, te sam iskljucio firewall na routeru.

Nazad
Vrh Dno