Šta je novo?

Porez na pristup Facebook-u

Borgof

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5700X3D
Matična ploča
TUF GAMING B550-PRO
RAM
32GB Crucial Balistix
GPU
RTX 3070 Gaming X Trio
Storage
1TB nvme + 2TB WD Black
PSU
SS650
Kućište
H510
Monitor
LG 32"
Miš & tastatura
G502 X & Nuphy Air 75
Laptop
HP Envy X360 13" Ryzen 4700U
Mobilni telefon
Note 20 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ajde da ti spasem glavu od udaranja u zid, taj njuz.net ti je kao onion news ili ti "fake" vesti. Moze da napise ko sta hoce. Za onu sprdacinu o pijanom srpskom turisti koji je ubio ajkulu se primio ceo svet...

Ajde da ti spasem glavu od udaranja u zid, taj njuz.net ti je kao onion news ili ti "fake" vesti. Moze da napise ko sta hoce. Za onu sprdacinu o pijanom srpskom turisti koji je ubio ajkulu se primio ceo svet...

Jao haha, primio sam se :D Sad sam pronasao na vesti.rs napomenu da je vest saljive prirode :d. ***.
Molio bih s'toga admine da uklone temu ako je moguce... Ja se izvinjavam!:)

Pa pazi neka vrsta poreza na FB se vec uvodi u Americi, tako da nije smesno koliko je zalosno :D

ja mislim da je ovo odlična ideja za našu vladu (i treba im je što pre iskazati), da malo dopuni budžet. :d

ima li ko od iskusnijih (tehnički potkovanijih) ovde da kaže da li je ovo izvodljivo, tj jel da očekujem skorije da me i ovaj namet snađe?

Porez na torrent trackere ce da uvedu

Hahahaahah porez na fejsbuk, hahaha, i to treba nekoga da brine?! To je niti izvodljivo niti ima veze sa istinom. Pa i da stave porez na fb, opasna stvar. Ima toliko nacina da se ostvari komunikacija preko interneta da je smesno plasiti se ikakvog nameta na fb. Jedina stvar je sto 90+% korisnika fb-a,moje licno misljenje, maltene ne poznaje drugaciji nacin komunikacije preko interneta, a da to nije fejsbuk. A znajuci da se navike tesko menjaju..., mozda bi dobar deo korisnika i prihvatio neki oblik oporezivanja zarad licnog komfora i lenjosti da istraze drugacije nacine komunikacije preko interneta, pa i interneta samog. Mislim samo da ce to za ljdusku vrstu biti veliki poraz, ako takva namera prodje, a vecina korisnika i dalje ostane uz najomiljeniju svetsku socijalnu internet zajednicu. :smackbum:

Poslednja izmena:
ima li ko od iskusnijih (tehnički potkovanijih) ovde da kaže da li je ovo izvodljivo, tj jel da očekujem skorije da me i ovaj namet snađe?

Naravno da moze, Kina vec odavno zabranjuje YT, a valjda i FB ;)
Dovoljno je da imaju opremu koja ce da gleda i sifrovane request-e (za SSL proxy, pa i VPN), sto bi uveli da dovoljno veliki broj ljudi to koristi i eto.

inace na tom sajtu je "objavljena" vest da je pijani Srbin ubio ajkulu u Egiptu tako sto je skocio na nju... koju su posle preneli pravi hrvatski mediji, 24h cini mi se...

Mogu da zamislim koliko se weasel obradovao kad je video naslov, i koliko se smorio kad je video koji je izvor vesti. :d Razumem ga, u potpunosti ;)

Da se rauzmemo, imam face, ali sam bio totalno ravnodusan prema celoj vesti sa aspekta korisnika. Jer ga posecujem svaki 2. dan. Ali poznajem ljude koji se jedno 100 puta dnevno loguju, tako da bi to bila katastrofa. Jos pogotovu da ne spominjem racunarske centre na fakultetima i u skolama. Evo recimo na FTN - u u Novom Sadu sigurno bude 4000-5000 dnevnih poseta ako ne i vise. Tako da smatram to relativno neizvodljivim (bar ne za nas MUP:))

Poslednja izmena:
Vidi, sve je stvar procene. A sve je izvodivo samo je pitanje koliko se isplati.

Mada, siguran sam da bi ovo srusilo i vladu i parlament. Dzabe nestasica mleka, kradja i prodaja nacionalnih resursa, povecanje PDV-a..... ali FB i Farmu kad bi taknuli gorela bi skupstina, opet.
Daj marvi 'leba i igara i ne brini se.

Potpuno podržavam uvođenje novog poreza na Fejsbuk :)

Eh, pa kad mi bakute od 60 godina traže da im kreiram nalog na FB, a čak i moja keva, koja je totalno oduzeta od bilo kakve tehnologije (pisao sam joj uputstvo na 2 strane kako se kuca sms :d ) zna šta je FB i čemu služi, ondak bi stvarno izbila revolucija ako bi se uveo porez na FB.

Uostalom, možda to i nije toliko loše... Kad ne mogu druge stvari da dignu narod iz letargije :eyebrows:

Naravno da moze, Kina vec odavno zabranjuje YT, a valjda i FB ;)
Dovoljno je da imaju opremu koja ce da gleda i sifrovane request-e (za SSL proxy, pa i VPN), sto bi uveli da dovoljno veliki broj ljudi to koristi i eto.

A mogu i đuture da nam roknu svima zajedno sa strujom i RTSom :p...
Nego hoce li ici po osobi ili po profilu? Posto ako bude bilo po profilu, ja ne znam kako cu da placam za svih 5 :zgran:. :D

Westi u kojima se pominje FB su stvarno pre-predobre, kao i sam fejs.

Bolje da se uvede porez na pristup Facebook-u, nego porez na racunare!

Vrh Dno