Anti Patriota
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.12.2002
- Poena
- 620
placa li se ili ne porez na digitalne aparate?
hvala unapred...
hvala unapred...
Placaju ga cak i firme, osim ako imaju misljenje ministarstva trgovine da im je to sredstvo za rad (foto radnje i slicni).placa li se ili ne porez na digitalne aparate?
hvala unapred...
Calibra 4WD je napisao(la):Nisu luksuz pa da ih treba zbog toga oporezovati,vec normalna roba kao i obican fotoaparat,video rekorder,televizor,vokmen,radio....
Kod nas vlada pogresno misljenje da samo na luksuzne robe treba da se placa porez,sto je veoma pogresno.Svuda se u svetu placa i porez na hleb,mleko,struju,telefon,a silom prilika kod nas su ukinuli za hranu i kompove
Preciznije: samo uz izjavu za dalju prodaju (a onda nekom moras i da prodas). Ne moze se odbiti porez prostom izjavom 'osnovno sredstvo' bez prilozenog misljenja ministarstva. 🙁 To mnogi ne znaju pa da ne bude posle problema sa inspekcijom...Porez na digitalce mozes izbeci samo uz izjavu,oni nisu na spisku komponenti koje su oslobodjeni poreza.
ZorMi je napisao(la):Preciznije: samo uz izjavu za dalju prodaju (a onda nekom moras i da prodas). Ne moze se odbiti porez prostom izjavom 'osnovno sredstvo' bez prilozenog misljenja ministarstva. 🙁 To mnogi ne znaju pa da ne bude posle problema sa inspekcijom...
Mica je napisao(la):Ali, uzevsi u obzir da se za cenu iole bolje digitalca moze uzeti "solidan" polovan auto, kakvih je 80 % na nasim ulicama, u ovoj zemlj, oni su ipak luxuz koji treba oporezovati... 🙂
JOBAH je napisao(la):Mico, izem ti solidan polovan auto za 300-1000 evra ,)
Jadni smo mi ako je 500 evra luksuz, ali kako ne bi bili i digitalci kada su uveli i porez na luksuz - radio u kolima...
evo citam u novinama, zatvoren off topic na benchmark forumu.:wave;JOBAH je napisao(la):Ma ne znam ja o cemu ti pricas... evo citam u novinama, vlada kupila nove Pasate... cheers
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari