Šta je novo?

Poredjenje miseva?

Rekao sam samouvereno jer sam do sada imao 3 komada MX518 (jedan je jos uvek kod mene), sve 1800 dpi modeli. Koristim crnu platnenu podlogu 40x50cm (a imam i trenutno Razer Destructor). Za okret u igri mi treba oko 50 cm, tako da cesto dizem misa i vracam na podlogu, a probao sam i ovu varijantu sa desktop-om. Ni jedan od 3 komada nije radio ovo sto si ti opisao...a isto se ponasa i ovaj G400. Ako te jos nesto interesuje, slobodno pitaj.

Ja imam i mx518 i g400 i slažem se sa MMM, trzne kurzor pri podizanju kod oba miša, ali pri spuštanju se uglavnom vrati na isto mesto pre podizanja, s odstupanjem od koji milimetar možda. Ako skače stalno u jednom pravcu za par cm, tu nešto smrdi definitivno... Mada, ne znam kakvu podlogu imaš, dosta senzora se drugačije ponaša na različitim podlogama, mada se kod mene ponaša isto i na platnu i na plastici i na stolu, a svuda je crna boja, bez šara. Evo sad se drndam s g400 na belom papiru i ide malko na gore, tako da je moguće i da je tako nešto u pitanju... Ako je kod tebe u pitanju crna podloga, onda se držim prvobitne izjave da tu nešto smrducka na falinku...

Moj mx518 je sasvim ispravan. Ako ste strucnjaci toliki kazite konkretno u cemu je kvar.

Ja nisam stručnjak, ali sam ti rekao u više navrata šta sve pretpostavljam da može da bude. Ili je do boje podloge ili je do sočiva, koliko ja mogu da pretpostavim.
Ni moj, a ni MMM-ov mx518 se ne ponaša tako, a ne znam na osnovu čega si ti toliko uveren da je tvoj primerak ispravan, a ponaša se tako kako kažeš.

Mislim da niko ovde ne pokušava da prodaje stručnost, već da ti eventualno pomogne nekim svojim iskustvom u korišćenju dotičnog miša.

Oni iz Iris mege su stručnjaci, pa pitaj njih sve što te konkretno zanima, to je logitechov servis. E sad, oni mogu i da te baronišu da miš tako radi da ti ga ne bi popravljali ili dali nov miš, tj g400, jer mx518 više nema, a možda ti ga i srede.
Ja sam jednom tamo nosio miš na servis i moje skromno iskustvo s njima je bilo sasvim ok.

@Kobayashi Maru sta mislis o ovom malom cudu m 235 ? deluje kao fina stvarcica za rad sa udajenosti, pri tome jos koristi jednu bateriju koja traje god dana :)

Pa pazi, jeftin jeste (oko 15-tak evrića), ali da ja gledam da uzmem bežičnog miša, ne bih razmatrao modele bez barem forward i back thumb dugmića. Zamisli da surfuješ iz kreveta i miš ti je npr na ćebetu,, čaršavu ili slično, pa moraš stalno da ciljaš back i forward ikonice u brauzeru, motaš filmiće po pet sekundi napred-nazad, šaltaš pesme itd. da popiydiš dok ubodeš tamo gde treba s kurzorom. Briga me i za to da li će baterija da traje 3, 6 ili 36 meseci, ako već mišu fale neke druge osnovne stvari. Mom mx600 baterije traju po tri meseca i nije mi problem da ih kupujem, ali 'em što je zašao u šestu godinu, 'em što neće da radi više najsjajnije po nameštaju, ćebetu. čaršavu itd...

Zato i razmatram za sebe onaj MxAnywhere, koji ima hyper scroll ili kako se već zove (sa sve dugmetom koji od običnog skrola pravi onu vazelin varijantu, a i dugme je tik ispod skrola što je super), ima i dva thumb dugmeta, pa zatim darkfiled laserski senzor koji šljaka i po staklu, što znači da bi trebalo da radi i na drugim zeznutijim površinama, (briga me ako ima i predikciju i akceleraciju, za surf i media control mi je to potpuno nebitna stvar), tako da je to za mene savršen bežični multimedia miš, jedino što košta 50-tak evrića, ali meni je svaki logi trajao godinama, tako da je to po meni potpuno opravdana investicija.

Ovaj m 235 je po meni totalno budžetska varijanta za penzionere i penzionerke koji su jedino i čuli za logitech, a baterija od godinu dana i cena od 15 evra im je hajest seling point.
Recimo, moja keva ima sličnog logija, samo žičnog i ona bi se s m 235 potpuno oduševila, jer bi se pogubila da ima još dva dugmeta na mišu za back i forward.

Ja bih lično pre sačekao da skupim 50 evra i da budem na kraju propisno zadovoljan, nego da posle kukam jer mi fali ovo i ono i ono itd...

Svaki put kad sam se ishitreno odlučio za neku jeftiniju varijantu u odnosu na ono što sam zaista želeo, propisno sam se zayeba0...
tako da sam shvatio da mi je bolje da štedim na duže staze, nego na kraće... mada se uvek pronadje neki način da se čovek i ovako i onako zezne... ali to je već druga priča.

Suma sumarum, moja jedina preporuka za sada za bežičnog miša za multimediju i surf jeste MxAnywhere...

Nadam se da će se javiti ovde neko ko ga već poseduje i izneti svoje utiske i upoznati nas sa nekim eventualnim skrivenim manama, ako ih ima... jer miša nisam lično koristio, ali ga već duže vreme merkam i verujem da je logi odradio dobar posao po tom pitanju.

Poslednja izmena:
U pravu si, ipak anywhere jeste najbolja investicija odnos kvalitet i cena. Verujem da ce trajati bas puno, jer koliko sam gledao po nekim testovima cak je i plastika vise klase, daleko odmice u svakom pogledu od svoje jeftinije brace. Ma hyper scroll ili kako ga tamo zovu fast scroll je odlicna stvar, ja se na G500 odusevio njime, videces i sam :)
Samo me brine jedno, nasi uvoznici su poceli da ukidaju logitech garanciju od 36 meseci na sve periferije, na 24 meseca sto je najmanje moguce zakonom??? Retko koja radnja je ostala sa 36 meseci, mozda zbog starog lagera. Svuda u evropi je 36 na logitech i po 60 za odredjene stvari, dok ovi nasi nesto muljaju. Treba dobro voditi racuna prilikom kupovine! Ipak idemo na MXAnywhere! :)

Ybg... Bolje i dve nego nijedna... Mada, ako kvalitetno odradjen miš ne počne da trokira posle 6 meseci ili tih dve godine, teško da će kasnije isto uraditi, sem ako se koristi po igraonicama ili neko leči stresove na istom.
Ako neki miš ima tendenciju da mu se neki deo pokvari, tipa skrol ili slično, to se uglavnom pokaže relativno brzo...
Tako da smatram da, iako bih im svašta rekao, smatram da to i nije toliko strašno, jer nemamo baš neku alternativu kad je logi u pitanju. Bolje i to nego da poskupi kod nas, a da napolju ostanu iste cene. Ja sam g400 uzeo za 2300 din, a svuda napolju je tada koštao daleko više, preko 30 i više evra ako se ne varam.

Sada je problem sto je poskupeo kod nas i skinuli garanciju na 2 godine, kao da jedva cekaju da izbace logitech sa trzista! Sada je G400 oko 35e kod nas!
Treba voditi racuna, uvek ce imati firme koje ce voditi racuna o garanciji proizvodjaca, samo treba odabrati pametno.
Ja cu svakako da platim za neku skuplju stvar i do 500 din vise, ako vidim da garancija je duza za god dana.

Pa i 35 evra i garancija od 2 godine je daleko bolja nego nešto inferiorno od 80-100 evra sa garancijom od iste te 2 godine, zar ne?

Slažem se, i ja bih platio više za gorenje šporet sa 5 god garancije nego, neki drugi, ali šta ako za iste pare mogu da uzmem electrolux, koji šije svaki gorenje, a ima samo dve godine garancije. Možda je glup primer, ali baš sam uzeo electroluxa posle dužeg premišljanja pa sam naložen na tu tematiku :d (ipak se on proizvodi u Nemačkoj i Švedskoj, a ne u Poljskoj, Turskoj, Kini itd).

Ali da ne mešamo šporete i miševe sada, logitech svakako ima tradiciju kvaliteta izrade svojih periferija, (sem g9x, kojih sam zamenio 3 komada pre nego što sam uzeo novac nazad, loše izlivena plastika kućišta na celoj jednoj seriji, pa bočni dugmići ne mogu da se pritisnu kako treba), ali svi njihovi miševi traju u proseku po 5 godina, što se ne može reći za razer, roccat i ostalu kompaniju.

Sramota za skraćivanje garancije, pljunem im u čelo posle ždranja crne čokolade i maslina :d, ali opet ću da uzmem novi primerak g400 za 35 evra dok se ne pojavi neki novi i superiorniji model, umesto da se kockam i rizikujem bacanje para po ko zna koji put više. Pa i majmun će da nauči na kraju valjda... :lupko:

I poskupljenje i smanjenje garancije na kraju nije toliki problem, jer nema bolje alternative, a budući da tada nije bilo g400 bez predikcije sa 3 god garancije i za 2300 din, za koliko sam ga ja pazario, sada baš i ne ostaje mesta za neko ozbiljnije žaljenje...

Posle g400 u razmatranje bih uzeo samo DA, ali to je 5000 din minimum plus "Razerov" kvalitet izrade, koji uz svo poštovanje ne može da se poredi sa logijem, koji opušteno traje i do tri puta duže u proseku. Zašto bi inače skoro sve igraonice držale uglavnom mx 518 miševe? Jeftini, vrhunskog kvaliteta izrade i preciznosti senzora. G400 je otišao mali korak dalje i nastavio tradiciju uspeha i po samom kvalitetu i po odnosu cena-kvalitet.

Poslednja izmena:
Sada je problem sto je poskupeo kod nas i skinuli garanciju na 2 godine, kao da jedva cekaju da izbace logitech sa trzista! Sada je G400 oko 35e kod nas!
Treba voditi racuna, uvek ce imati firme koje ce voditi racuna o garanciji proizvodjaca, samo treba odabrati pametno.
Ja cu svakako da platim za neku skuplju stvar i do 500 din vise, ako vidim da garancija je duza za god dana.

Da li znaš koji je uvoznik u pitanju? P*C*nt*r daje 3 godine garancije.

Iris Mega je generalni uvoznik, možda ovi drugi prodavci imaju samo stare lagere... ko će ga znati... Vidi tamo na nekom mišu sa tri godine garancije šta piše na deklaraciji, ko je uvoznik...

U mom slučaju davalac garancije i uvoznik je P*C*nt*r. Tamo gde je kupljen, W**W**, još uvek stoji 3 godine garancije.

Sve je moguće, evo npr http://www.logitechshop.rs/ ovo mi je poslao forceptor, a to je verovatno delo Iris Mege, koja je generalni zastupnik i uvoznik za logitech. Miševi imaju po 3 godine garancije, ali je dosta modela daleko skuplje nego u drugim radnjama.

Koja papazjanija...

Nothing out of the ordinary, eh? :)

Za ove jeftinije modele do 3-4 hiljade i moze da prodje 2 godine garancije ustrb manje cene, ali za neke stvari koje su preko 6-7 hiljada pa bolje je vala dati 500 din vise, a da ne razmisljas godinu dana duze. Mene zanima kada bi otisao u Iris Megu i pitao ih oko garancije sto daju ovi po 2 godine, mislim da bi mi prepravili kod njih na 3. Znam ljude koji su kupili mis u inostranstvu, pokazali racun i garanciju Iris Megi i dobili nov ili popravili gratis.

Djavo mi nesto ne da mira vezano za ovog imperatora xD bas mi se svidja, al me mnogo brine twineye bug....

Ako dižeš često miša sa podloge da ga centriraš, onda ti možda i bude smetao. Uzmeš, probaš, ako nisi zadovoljan, u roku od 14 dana od kupovine imaš pravo da ga vratiš i uzmeš lovu nazad ili neki drugi miš. Ako baš želiš laserski miš, bolje twin eye nego avago 9500, jer nema problema sa akceleracijom, tj manje od dva zla, po meni. Ako već voliš razer uzmi Deathadder i bićeš super srećan... a manje ćeš love da iskeširaš...

pa sto je najgore, ne mogu da skontam da li dizem ili ne... :D nisam fan razera, ali taj imperator mi najozbiljnije deluje i realno je recimo mis koji mi je najprimamljiviji u poslednje vreme... orachim godinama mx510, nemam nikakvih problema sa istim, ali bih da pocastim sebe :D znaci koristim mis sa 800dpi-a, isto i ovaj mx1100 mi je na 800dpi-a, to mi izgleda najvise odgovara, al ne mogu da ocenim da li nesvesno dizem misa sa podloge ili ne....
a cek, bez obzira da li je proizvod ispravan ili ne, mozes ga vratiti pod izgovorom da ti se ne svidja? ne kontam? :D

Baš tako. :)

Jedan zanimljiv vodič. Možda će nekome koristiti.

Mozes ga vratiti u vecini firmi, to vecini zavisi da li su radnici korektni i da li zele da ti izadju u susret. Ako ga vracas, mora da posaljes zahtev za odobrenje. Mis ili sta vec kupis saljes na ispitivanje, da se uradi uvidjaj da li je roba i ambalaza ispravna, da nema ostecenja itd. U roku od 15 dana oni te zovu da dodjes i podignes novac ili zamenis za drugi proizvod.

Ma samo kažeš da ti ne odgovara, ne duguješ im nikakvo obrazloženje, ako krenu da ti *****yu, samo pripretiš inspekcijom i nema problema. Ako ne deluje ni to, onda ide zvanična žalba, na koju moraju da ti odgovore u roku od 7 dana, mada se većinja ukenja pri samom pominjanju inspekcije. to je tvoje pravo po zakonu i iskoristi ga, samo kažeš ,ne odgovara mi, ali gledaj da ne oštetiš ambalažu, jer će oni to vratiti u prodaju, da ti ne prave problem oko toga.

Smak, super je ovaj vodič, još uvek sam na prvoj strani i sve je lepo skockano... ovo je nešto novijeg datuma, pa ga nisam primetio, ne svraćam tamo baš svaki dan.

Inače, svima preporučujem ovaj sajt, apsolutno najbolje mesto za sve informacije vezane za miševe, ali i sav hardver generalno...

Orckristeg, ako si pre koristio logija i zadovoljan si s njim, uzmi g400, nećeš se pokajati... sve preporuke... Po meni trenutno najsavršeniji miš na tržištu, samo gledaj na kutiji da bude uvoz iz 2012 i da ima neka logitechova nalepnica na kutiji, veće su ti šanse da dobiješ noviji primerak, kojem je uklonjena predikcija, tj angle snapping...

Daleko bolji izbor od imperatora, a počasti sebe i još s nečim za razliku u ceni, jer je g400 dosta jeftiniji i košta oko 3500 din. Uzmeš dobru podlogu za razliku, gomilu kutija plazma keksa i Bog da te vidi... :d

Poslednja izmena:
Meni je paznju privuklo poskupljenje kod uvoznika Roccata.
U njihovoj radnji u Knezu sam polovinom januara uzeo Kovu+ za 4.999 dinara.
Nije bila nikakva akcija ni promocija,ali juce vidim da u istoj radnji isti mis kosta 6.999 dinara...
Pa se pitam ~ sta je sa ovom drzavom :mad:

Kod uvoznika roccata su roccatovi proizvodi najskuplji, skuplji za soma i više dinara nego u drugim radnjama. Bolje kupiš roccat u drugoj radnji, a posle kod njih nosiš u servis ako ti zatreba da reklamiraš nešto...

A to da je nešto vanredno poskupelo nevezano za ovu činjenicu, to ne znam, jer nisam u toku baš sa sadašnjim cenama roccatovih proizvoda, koji su inače poznati po katastrofalnoj kontroli kvaliteta, što sam osetio debelo na svojoj koži, a što mi je i uvoznik sam priznao, gori su od razera po pitanju kontrole kvaliteta jedno šest puta... šteta, a toliki trud uložen u dizajn i marketing proizvoda...

Poslednja izmena:
@kobaya sta ti ja znam :D hteo bih malo da probam nesto drugo, nesto divlje xD super me sluze ovi logiteci svih ovih godina, al tolko mi se svideo imperator da su mi se upalile usi, a sa druge strane mi je frka da ne bacim pare i da se nerviram sto mi skace kursor, a para nije mala...

Ja sam isto tako razmišljao kao ti, pa sam se konačno vratio na "dosadne" logije. Isto me je tako svrbeo novčanik za kone + i isprva sam se oduševio, a onda su krenuli problemi, pa menjaj jednom, dva, tri, pet puta, pa onda naga, pa njoj loša ergonomija za moju šaku, pa daj u oglase, pa kriza, ovo, ono i tako sve u krug dok parice nisu dobile krilca i odletele u nepoznatom pravcu.

Svi razerovi laserski miševi imaju twin eye senzore, tako da je samo pitanje koji ti oblik i dodatne funkcije više igraju ulogu. Taj z bug većinu strašno nervira (ali nije jedina stvar koja smara kod tog senzora, da se ne ponavljam opet po koji put), mada kontam da ima i onih kojima z bug i ne smeta mnogo, svakako je po meni bolji izbor nego avago 9500 sa radnom akceleracijom od 5-10 posto, što nije malo u realnim uslovima (imao g9x, kone + sa tim senzorom). Nikad nećeš znati dok ne probaš, ali opet, para nije mala... a ne može niko osim tebe da odluči.

Ja neću više da pominjem moje preporuke, da ne ispadne posle kako non stop prdim u isti čabar, ali mogu ti samo reći da dobro razmisliš. Vidi da li neko koga znaš ima neki razer, tipa mamba, naga, imperator itd, ili R.A.T ili storm sentinel, svi oni imaju isti senzor, pa da probaš da vidiš da li će ti smetati ili ne... to je možda i najbolja ideja.

S druge strane, ako kupiš miša i shvatiš da ti to ne odgovara, možeš da ga vratiš u roku od 14 dana i da kažeš samo da ti ne odgovara, ne duguješ prodavcu nikakvo objašnjenje, uzmeš neki drugi miš ili šta god ili lovu nazad i to je to...

Poslednja izmena:
S druge strane, ako kupiš miša i shvatiš da ti to ne odgovara, možeš da ga vratiš u roku od 14 dana i da kažeš samo da ti ne odgovara, ne duguješ prodavcu nikakvo objašnjenje, uzmeš neki drugi miš ili šta god ili lovu nazad i to je to...

A onda je mrmot zavio cokoladu u foliju... Ja se razmisljam da kupim neki lcd 50" pred evropsko prvenstvo u fudbalu, kad se zavrsi vraticu tv pod izgovorom da mi ne odgovara nijansa zelene jer mi je trava delovala neprirodno.

Poslednja izmena:
Vraćao sam miševe, šporete od 40 hiljada, pegle za kosu i još svakakve stvari.

Svi će prodavci da se bune i da ti izmišljaju kako to ne može, kako nema reklamacije (nevezano od vraćanja robe zbog nezadovoljstva kako ista radi u roku od 14 dana) bez računa, garancije itd. Ne treba ti ni fiskalni, ni garancija.
Reklamirao sam ženine timberland čizme kojima se pokvario rajferšlus posle godinu i po dana i samo na osnovu serijskog broja na kutiji dobio nove.

Da, imaš pravo sve da vratiš u roku od 14 dana bez objašnjena... da, imaš pravo da reklamiraš robu bez računa i garancije, samo na osnovu serijskog broja, kao i da izabereš hoćeš li popravku, zamenu za isti uredjaj ili povraćaj novca.

Neko neće praviti problem, mnogi hoće, samo pripretiš inspekcijom, a onim bezobraznijima je i dovedeš i da vidiš kako svi pevaju.

Pokvario mi se gorenje multipraktik, menjao za mikser, blender i cediljku za citruse, pa blenderu nožice nisu bile lepo balansirane i dobio sam takodje novi.

Kupio sam braun električni brijač, koji me je samo nenormalno čupao i bio je potpuno beskoristan, tražio zamenu za nešto drugo, bio odyeban, napisao žalbu i umesto da čekam 7 zakonskih dana u kojem roku prodavac ima obavezu da mi odgovori, posle 5 minuta sam uzeo neki masažer umesto brijača.

Čim je izašla 6870, pazario sam gainward čini mi se, stalno se restartovao drajver, probao na više mašina, čist sistem, xp, sedmica itd... neće... dobio novi primerak, ista stvar, uzeo sapphire, koja je radila daleko bolje, nisam hteo i nju da vraćam nego sam odlučio da sačekam da izađu novi drajveri i posle jedno dva apdejta, radila je bez većih problema...

Uzeo sam Candy šporet od 40 soma, doneli mi ga, nisu ga raspakovali i kao žure, aj' potpiši ovo, zapališe, ja otvorim šporet, on izubijan izudaran na sve strane, a ja videh posle da sam potpisao papir kako sam pregledao robu, da je ista ispravna i da se ne prihvata reklamacija po tom osnovu. Zovem ja radnju, majke im majčine na finjaka, dobijem sutradan novi primerak. Uzmem da ispečem nešto, kad s desne strane sve zagoreva, a s leve ni boju da dobije i tako nekoliko jela. Zovem ih ja opet, kažem nisam zadovoljan, ne peče dobro, hoću novi ili ćemo da se družimo sa žalbama i inspekcijom, kažu ok, uzmem elektrolux koji radi kao sat.

Ćale je uzeo LG lcd od 32 inča i, baš kao što si ti sarkastično rekao, nijansa zelene nije bila kako treba, posle svih mogućih podešavanja i zezanja, analogni signal, digitalni, sd, hd materijal itd sve je vuklo na zeleno i slika nikako nije mogla da se izoštri kako treba. Otišao sam s njim u radnju, priključili tv, ista stvar, prodavac je rekao kako je televizor po njemu ispravan i da mu ništa ne fali, a naravno nije imao pojma ništa o televizorima i gledao nas je kao štuka dok smo mu objašnjavali u čemu je problem, a čim sam na kraju pomenuo inspekciju, zvao je šefa i odmah pristao na zamenu, povraćaj, šta god... uzeli smo samsung koji radi kako treba i čak i na difoltnim podešavanjima ne pravi probleme kao njegov prethodnik.

Treba li da nabrajam dalje?

Naravno da ne treba da zloupotrebljavaš novi zakon o potrošačima, jer su u medjuvremenu donošene neke dopune istog baš zbog zloupotreba, ali i pored svega toga ti svoja prava imaš i treba svako da ih iskoristiš, ako zatreba, pogotovo ako robu ne možeš da probaš pre kupovine, normalno je da možeš da je vratiš pošto je doneseš kući, probaš i shvatiš da to nije ono što si želeo i što po specifikacijama i reklami treba da bude. Ako uređaj ne zadovoljava tvoje potrebe i ne radi ono što treba, iako je tehnički ispravan, zamena ili povraćaj novca je tvoje pravo. Ako kupiš mikser koji je potpuno ispravan, a ne može da umuti šlag, normalno je da možeš da ga vratiš. Ako kupiš lcd od 50 inča i soma evra i ne sviđa ti se slika, iako si pustio npr neki bluray ili hd kanal, naravno da možeš da ga vratiš u roku od 14 dana, samo mora da bude u mint stanju i svom originalnom pakovanju.

Prodavac će se ponašati prema tebi samo onoliko loše koliko mu ti dozvoliš.

Izvinjavam se za oftopičarenje, ali morao sam da odgovorim...

Poslednja izmena:
To sto si ti ispisao nema veze sa zakonom o zastiti potrosaca. Ako si i uspeo sve to, uspeo si jer te radnje nemaju blage veze ni koja su tvoja ni njihova prava. Robu mozes da vratis u roku od 14 dana samo ako kupujes na daljinu (online, telefonom...), sve ostalo je dobra volja i politika trgovinske radnje. Ti mozes da pretis trzisnom inspekcijom koliko hoces, oni ce te uputiti na drustvo za zastitu potrosaca koji nemaju nikakve ingerencije. To sve sto si ispisao, pola stvari koje si vratio je bilo osteceno u startu. Ako je roba ispravna mozes samo ljubazno da trazis od radnje da zamenis za nesto drugo ili da dobijes novac nazad. Te price vracas robu na "ne svidja mi se" zaboravi, obicna su izmisljotina koja nije prosla pored zakona o zastiti potrosaca.

Poslednja izmena:
Jeste, skoro sve je bilo oštećeno u startu, ali iako je nešto ispravno, a ti ne možeš da probaš pre kupovine, imaš pravo da vratiš ako ti ne odgovara. Naravno da potrošač ne treba zloupotrebljavati zakon, ali ni prodavac ne treba da zloupotrebljava potrošače, od kojih većina ni ne zna koja prava ima. Moguće je i da si u pravu za kupovinu za daljinu, meni su to u par radnji govorili, pa sam birao robu u radnji, ali je kupovao često preko njihovih onlajn servisa, baš zbog toga. Ali isto tako su me gomila prodavaca ubeđivali kako je nešto ispravno, a u stvari nije, jer ima defekt u samom proizvodnom procesu i ne može da obavlja svoju osnovnu funkciju, kao npr taj braun brijač, koji nije mogao apsolutno ništa da uradi, a prodavac je tvrdio da je ispravan, jer se sečiva okreću i on kao tobože radi. Ima i ok i zaista veoma ljubaznih prodavaca (mislim na radnje ili lance radnji generalno), nailazio sam na svakakve, ali generalno, prodavci će tretirati potrošače uglavnom na takav način da to ide na njihovu štetu, ali samo ukoliko im to potrošači dozvole. Poenta je samo da ne treba čovek da bude ovca i baca pare, a da ne zna šta kupuje i da na kraju ne bude zadovoljan onim što je kupio. Uvek probaš fino i ako ti uzvrate fino, dobro, ali ako krenu grubo, igraj i ti grubo... Retko gde će ti dozvoliti da probaš miša pre kupovine, konkretno, jer su pakovanja zatvarana sa nalepnicama, pa neka kupi miš onlajn onda i rešena stvar, što je sigurno sigurno je...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno