Brate, napisah esej i relouduje mi se stranica sama i ode sve :lupko:
Da, u pravu si, Iris popravlja miševe, tako da ću verovatno uvaliti burazu ovaj stari g400 kad budem bio siguran da ću u radnji dobiti novi bez predikcije. Moram samo prvo da potvrdim da li su u onim pakovanjima sa logitech nalepnicom zaista ti novi modeli sa novim firmverom.
Ne mogu da kucam ponovoceo esej (što je možda i bolje, da manje smaram), pa ide zato short verzion. Po meni ne postoji preterana preciznost i akceleracija je pošast koju treba izbrisati sa lica zemlje. Miš treba da poseduje mogućnost pokreta 1:1. Po meni (a i mnogim daleko stručnijim od mene) treba se držati jednog DPI-ja za sve svrhe i izgraditi mišićnu memoriju šake, tako da ona sama refleksno ide tamo gde treba i sporim i bržim cimovima miša, umesto da mozak pokušava da računa brzinu, razdaljinu (što je sporo, a i nemoguće kad postoji random akceleracija), itd i stalno se bori sa akceleracijom i menjanjem DPI-a. Mnogi, recimo, koriste mali DPI za snajpovanje, pa neki srednji za brze reflekse u zatvorenom, pa treći za cepanje na otvorenom sa neke razdaljine, pa četvrti za vožnju tenkova i rukovanje tureta, a to ne valja jer tako korisnik nikada neće razviti mišićnu memoriju. Ja sam se posle svih kone pluseva, g9ikseva, nagi i ostalih prevara za velike pare praktično preporodio s ovim g400 i primetio veliko poboljšanje u igranju. Naravno, ako ti akceleracija baš znači, uvek je možeš uključiti u drajverima, g400 poseduje tu mogućnost takođe, ali ne znam što bi se neko cimao s time. Bolje je da se uzme neka platnena podloga sa većim trenjem za preciznost u desktop okruženju, a neka brža plastična za igranje ili one sa dve strane, grubom i finom, nego da držiš pet miševa na stolu. Dovoljna su po meni dva, jedan dobar optički žični za gaming i jedan bežični za surfovanje iz kreveta itd, recimo Logitech Anywhere Mouse MX™
http://www.logitech.com/en-us/mice-pointers/mice/devices/anywhere-mouse-mx, koji ima skrol kao i g500, plus radi na staklu itd itd. Moja sledeća kupovina će verovatno biti prediction free g400 i Logitech Anywhere Mouse MX™ koji će zameniti dosadašnji mx600 bežični... i to je za mene to. Mišićna memorija se jako dobro vežba i na desktopu. Probaj da pomeraš kurzor sa start dugmeta do iksića na browzeru npr različitim brzinama, prvo sporo, pa nekoliko bržih cimova... i svaki put treba da ti završi kurzor na iksiću ili što bliže njemu. Ja se tako kao Monk igram na desktopu i mogu reći da izgleda šašavo, ali deluje :d
Samo da se naviknem na izostanak predikcije, jer sam se taman navikao na nju s ovim g400.