Šta je novo?

poredjenje graficih karti

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Evo sam dobio dvije ponude..
Prva je 9600 od 128mb i 64bita za 20 evra i uz opciju probaj i ako radi uzmi.
A druga je asus ati radeon 9550 od 256mb i 128 bita, za 25 evra i mjesec dana garancije..
Koja je bolja...
Citao sam nesto na ovom linkuhttp://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=1056 pa sam zbunjen..
Konfa je 1,2 duron i 512 rama...

pozdrav...

trenutno mi je u racunaru mx400 grafika sa 64mb.

Poslednja izmena:
batali nijedna od njih nije preporuka predpostavljam da se radi o AGP nadji polovan 7600gs i to je previse za taj procesor tako reci procesor je usko grlo

sta da ti kazem nijedna graficka ti nece pomoci jer je masina jednostavno preslaba zato ne isplati ti se nista osim prodaj istu/skupljaj pare/kupin nesto novije sa potencijalom za kakvo takvo nadogradjivanje jer doticni duron/sdr ram i agp je stvar koju cemo uskoro moci uglavno u muzejima da sretnemo ili eventualno kao neki kolekcionarski primerak,zalim znam da je najskuplja solucija menjanje kompe umesto komponente ali u tvom slucaju i jedina.E sad ukoliko masina sluzi samo za internet/word i sl onda nema potrebe za novom grafickom....ali ako hoces da se igras ne racunajuci naslove ispod 2002 godine nepomisljaj na to...a sad ako bas mora da se lomi izmedju dve navedene grafe 9550...

Poslednja izmena:
Ja sam upravo takaov korisnik, a i imam jaci lapotop ,a i i malo vremena za igre..
Igrao bih ja i novije naslove, ali mi se ne daju pare za to, jer krizna su vremena..
Inace znam da se za 300 moze kupiti dobra masina, bas gledam prospekte.

Ja koristim net, office,a od igara bi bio zadovoljan sa strategijama, CS, batlefield142 sto trenutno igram, i eventualno nesto od NFS, ilii max pain.

A ovu grafu jurim jer sam uzeo monitor benq fp202w koji ima dvi prikljucak a ja na svojoj grafici nemam dvi izlaz.

Ja sam upravo takaov korisnik, a i imam jaci lapotop ,a i i malo vremena za igre..
Igrao bih ja i novije naslove, ali mi se ne daju pare za to, jer krizna su vremena..
Inace znam da se za 300 moze kupiti dobra masina, bas gledam prospekte.

Ja koristim net, office,a od igara bi bio zadovoljan sa strategijama, CS, batlefield142 sto trenutno igram, i eventualno nesto od NFS, ilii max pain.

A ovu grafu jurim jer sam uzeo monitor benq fp202w koji ima dvi prikljucak a ja na svojoj grafici nemam dvi izlaz.

naravno nije sve u igricama ako ti striktno treba komp za gore navedeno tj sto sam naveo onda ce obe grafe da rade posao korektno eto onda uzmi 9550 cisto ima mesec dana garancije 128 mb vise i 128-bitna je i neces morati da proveravas da li radi kao sto si rekao :) nadam se da sam ti pomogao

Do skoro sam imao slicnu konfu kao tvoju(Duron 1.2, 384MB Ram i 9550GamerEdition 256/128bit).

Pre ove grafe imao sam mx400 od 64MB. Za vreme te graficke imao sam u 3DMarku 2001 ocenu oko 3000, a sa novom grafom(9550), imao sam neshto preko 5000. Svaka preporuka. Moze ova grafa i lepo da se klokne pa sa kloknutim procesorom(oko 1.4), moze da ide i do preko 6000, samo shto morash staviti neki ventilator na ovu grafu poshto je pasivno hladjenje.

U svakom sluchaju bolje ti je da uzmesh 9550 GE nego 9600.
Ako uzmesh ochekuj da cesh moci bez problema da igrash sve NFS do Carbona(ukljuchujuci i njega), ne naravno na najvecim detaljima ali mocice da se igra. CS. C&C Generals, C&C Tiberium wars(sa niskim detaljima, ali ipak moze da se igra), Sims 2, Delta Force BHD...

probaj da promenis makinu

Evo sam dobio dvije ponude..
Prva je 9600 od 128mb i 64bita za 20 evra i uz opciju probaj i ako radi uzmi.
A druga je asus ati radeon 9550 od 256mb i 128 bita, za 25 evra i mjesec dana garancije..
Koja je bolja...
Citao sam nesto na ovom linkuhttp://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=1056 pa sam zbunjen..
Konfa je 1,2 duron i 512 rama...

pozdrav...

trenutno mi je u racunaru mx400 grafika sa 64mb.

:type:
nazalost prevazidjena je i bojim se da taj duron nece lepo gurati cak ni tog radeona 9600

:type:
nazalost prevazidjena je i bojim se da taj duron nece lepo gurati cak ni tog radeona 9600

ja sam imao duron na 1000mhz i graficku ati all-in-wonder 9600,i radilo je bez problema,cak sam neke malo bolje igre igrao sa high detaljima:d,naravno ovde je procesor usko grlo,a sto se tice te dve kartice uzeo bih 9550 jer je 128 bit-na

9550 je bolja.

Nazad
Vrh Dno