Šta je novo?

Poprilicno cudan problem

• Začetnik teme Začetnik teme Repyh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Repyh

Cenjen
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poena
151
Pozdrav svima.Ovako prije par mjeseci sam kupio XFX 5870.I od tada mi se 2 puta dogodilo sljece.
Graficka naprosto sama od sebe i bez nekoga normalnoga razloga prestane da "slusa".U igrama FPS toliko opadne da je neigrivo.Prvi put se se dogodilo nakon instalacije novih drivera pa sam mislio da je moja greska u necemu bila,Driver sweeper nije pomogao nista osim windows reinstall.E sada drugi problem se dogodio danas kupio sam novi BFBC2 gdje sam imao na high settingsima imao solidnih i ugodnih 50-70FPSA.Danas upalim PC udjem u igru FPS mi 10-17max znaci neigrivo.Nista nisam radio na PCu ni hardware ni software promjene ali nesto nije u redu.Imam osjecaj kad udjem u igru da mi naprosto ne prepoznaje drivere iako su isntalirani normalno.
Ostatak konfiguracije je 4gige DDR2 RAMa,Quad Core 6600 na 2.4 maticna Gigabyte p35 DS4.

Dobrodošao na forum

Nisi nam dao nikakve podatke o operativnom sistemu na kome ovo sve radi. I sam imam ovaj maderbord i za svo vreme me nije izneverio.
Nisi spomenuo da li meriš temperature grafičke kartice, ako se pregreje mora da uspori da ne bi izgorela. Kada si zadnji put izduvao prašinu iz računara. daj nam još podataka.
Za merenje temperature možeš koristiti program recimo Everest ili neki drugi.
Za početak ovoliko

Dobrodošao na forum

Nisi nam dao nikakve podatke o operativnom sistemu na kome ovo sve radi. I sam imam ovaj maderbord i za svo vreme me nije izneverio.
Nisi spomenuo da li meriš temperature grafičke kartice, ako se pregreje mora da uspori da ne bi izgorela. Kada si zadnji put izduvao prašinu iz računara. daj nam još podataka.
Za merenje temperature možeš koristiti program recimo Everest ili neki drugi.
Za početak ovoliko

Win 7 32 bit.Ne bi trebalo biti do grijanja jer FPS padma iste sekunde pri ulasku u igru.A i fan speed sam stavljao na 100% i pokusavao tako opet FPS je minimalan.Prasinu sam cistio prije mjesec dana,i evo prije 5min sam instalirao windowse nove,izvadio graficku ocistio je provjerio jeli sve ukljuceno i opet nista.Postajem poprilicno ocajan jer prosli mi je put WIN reinstall pomogao a sada nista.Apsolutno nemam vise nikakve ideje sta da radim,da ovo popravim.

Pogledaj u Everestu da ti ploca ne obara takt procesora. Gigabyte ima onaj bezkorisni energy saver.

da li si u mogucnosti da graficku probas na nekom drugom kompjuteru?

ako tamo bude kolko tolko normalan fps,znaci da je problem softverske prirode,drajveri,directx ili tako nesto.

imam i ja slican problem sa 5770 u gta4.

pada fps na 15 bez obzira da li detalji bili na highest ili na low.

da li si u mogucnosti da graficku probas na nekom drugom kompjuteru?

ako tamo bude kolko tolko normalan fps,znaci da je problem softverske prirode,drajveri,directx ili tako nesto.

imam i ja slican problem sa 5770 u gta4.

pada fps na 15 bez obzira da li detalji bili na highest ili na low.

..i ja sam imao pad u gta4 na 25frejmova na bilo kojim podesavanjima i rezoluciji. Resio reinstalom os-a.Pre troga sam probao sva moguca brisanja drivera iz safe moda i svega, nista nije pomoglo ... kao sto sam rekao, resio problem sa reinstalom Os-a.Grafa sad radi jako dobro(nema bsoda i zapucavanja) sa driverom sa diska koji sam dobio sa njom(da kucnem u drvo):
Driver Packaging Version 8.603-090407a-079179E-MSI
Catalyst™ Version 09.0
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 6.14.10.6936
2D Driver File Path System/CurrentControlSet/Control/Video/{930A41EA-C59A-48BB-912B-356AA13E5718}/0000
Direct3D Version 6.14.10.0655
OpenGL Version 6.14.10.8598
Catalyst™ Control Center Version 2009.0407.2224.38409

Napon mi je na 1.2V...klok 900/4000
...i da probao sam i novi 10.2 , ne valja sa vsinic(pad frejmova), ali od igre do igre... OS mi je WindowsXP 32bit

Poslednja izmena:
ok,ali za ovu kartu sto ja imam,kako izlaze sve noviji drajveri,ona je jaca malo po malo u vecini igara,tako da mi se ne isplati drzati drajver sa diska koji su malo out of date 🙂

resavam i ja sistem preko vikenda,pa se nadam da cu srediti problem,jer kao sto rekoh,isti problem sam imao i sa 4870,ali se nekako resio,zaboravio sam kako.
sad isti problem imam i sa 5770 ali ne znam kako da ga resim,tako da cu opaliti jedan reinstall i to je to 🙂

ok,ali za ovu kartu sto ja imam,kako izlaze sve noviji drajveri,ona je jaca malo po malo u vecini igara,tako da mi se ne isplati drzati drajver sa diska koji su malo out of date 🙂

resavam i ja sistem preko vikenda,pa se nadam da cu srediti problem,jer kao sto rekoh,isti problem sam imao i sa 4870,ali se nekako resio,zaboravio sam kako.
sad isti problem imam i sa 5770 ali ne znam kako da ga resim,tako da cu opaliti jedan reinstall i to je to 🙂

...zalosno je to sto vreme prodje u reinstalima OS-a i drivera , trazenju drivera, podesavanjima, gledanju u pasulj i zvezde...sve u svemu bruka.
Pre sam imao 8600gt gs glh nisam znao sta je problem ....pici drivere preko drivera..ovaj je malo bolji ostavi ..stari je lepsi vrati.
Ovde se bojim da ne pogledam grafu popreko...sta reci.

Poslednja izmena:
A da proveris koja je brzina PCIe magistrale? Mozda se nesto zaglupelo, pa je brzina pala na x1. Bilo je nekoliko takvih slucajeva, sa identicnim simptomima.

A da proveris koja je brzina PCIe magistrale? Mozda se nesto zaglupelo, pa je brzina pala na x1. Bilo je nekoliko takvih slucajeva, sa identicnim simptomima.

e da ,to sam hteo 100 puta da pitam meni varira 100-101. Koliko je najbolje da se ostavi? Ima li neki savet u vezi toga?

a da odradite update drajvera za chipset
a kasnije i bios - a ploce,
a zasto ne i bios - a graficke .

edit:
e da ,to sam hteo 100 puta da pitam meni varira 100-101. Koliko je najbolje da se ostavi? Ima li neki savet u vezi toga?
najbolje je ostaviti fixno na 100 mhz, to podesiti u bios - u ploce.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.Ovako prije par mjeseci sam kupio XFX 5870.I od tada mi se 2 puta dogodilo sljece.
Graficka naprosto sama od sebe i bez nekoga normalnoga razloga prestane da "slusa".U igrama FPS toliko opadne da je neigrivo.Prvi put se se dogodilo nakon instalacije novih drivera pa sam mislio da je moja greska u necemu bila,Driver sweeper nije pomogao nista osim windows reinstall.E sada drugi problem se dogodio danas kupio sam novi BFBC2 gdje sam imao na high settingsima imao solidnih i ugodnih 50-70FPSA.Danas upalim PC udjem u igru FPS mi 10-17max znaci neigrivo.Nista nisam radio na PCu ni hardware ni software promjene ali nesto nije u redu.Imam osjecaj kad udjem u igru da mi naprosto ne prepoznaje drivere iako su isntalirani normalno.
Ostatak konfiguracije je 4gige DDR2 RAMa,Quad Core 6600 na 2.4 maticna Gigabyte p35 DS4.

Testa radi probaj da izvuces jedna modul rama,pa vidi sta se desava....

Nazad
Vrh Dno