Šta je novo?

"Popravljanje" izgrebanog CD-a

Calimero

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
609
Prvo sam u sobi "Domace trziste" pitao gde ima da se uzme tecnost koja navodno popunjava ogrebotine i na taj nacin "popravlja" CD. Tamo su mi preporucili da probam sa polir pastama za kola ili cak sa pastom za zube da ispoliram. Da li neko ima jos neki savet/iskustvo jer mi je malo frka da probam ove stvari i da CD jos vise upropastim (dok mozda ne uspem da nadjem takvo magicno sredstvo). CD je, inace, muzicki, srebrni bugar, i bas je jako izderan (kao da je ciscen smirglom ili malo drljan o beton ctp;

Jedino da probash da ga grebujesh EAC-om ili slichnim programom koji moze da pokush da ischita podatke (iz nekoliko puta, to je i sporo inache) sa oshtecenog diska. Posle to shto si dobio naravno narezesh na drugi CD i vozi. Ako uopshte bude upotrebljivo to shto si dobio.

Hm, a da li je sadrzaj CDa vredan tolikog cimanja? OK, nije lose da se testira za ubuduce, ali....

Calimero je napisao(la):
Prvo sam u sobi "Domace trziste" pitao gde ima da se uzme tecnost koja navodno popunjava ogrebotine i na taj nacin "popravlja" CD. Tamo su mi preporucili da probam sa polir pastama za kola ili cak sa pastom za zube da ispoliram. Da li neko ima jos neki savet/iskustvo jer mi je malo frka da probam ove stvari i da CD jos vise upropastim (dok mozda ne uspem da nadjem takvo magicno sredstvo). CD je, inace, muzicki, srebrni bugar, i bas je jako izderan (kao da je ciscen smirglom ili malo drljan o beton ctp;

Uspeo sam kvalitetnim voskom za zuto (Turtle Wax) da spasem nekoliko CD-a...mislim da bi trebalo da pokusas.

Calimero je napisao(la):

imas program cd data rescue na adresi http://www.naltech.com/
on bi mogao da ti pomogne.

tex707 je napisao(la):
...
Uspeo sam kvalitetnim voskom za zuto (Turtle Wax) da spasem nekoliko CD-a...
Shta ti je to ? Gde ima da se pazari i posto je >

Bata je napisao(la):
...

Shta ti je to ? Gde ima da se pazari i posto je >

To je tecnost za poliranje auto-laka....ovo sto ja imam je original (mislim da je americki proizvod) i poznat je kao kvalitetan.....nisam siguran da ovde moze da se kupi, ali sigurno mozes da kupis neki drugi adekvatnog kvaliteta...pogledaj po prodavnicama auto delova koje prodaju auto-kozmetiku, a mozes i na buvljaku....kupi, naravno, najmanje pakovanje.

Nazad
Vrh Dno