Šta je novo?

Popravka XP Pro-a ?

zendraqla je napisao(la):
Pa napisao sam vec to i to vise puta. Ali nije mi tesko da ponovim. Ostaju sva podesavanja i programi, samo mi se jednom desilo da mi je jedan program ili ACDSee ili Photoshop ili mozda cak Acrobat izgubio licencu i nista vise. To sam radio 1000 puta. I jednom kada nista nije moglo da pomogne to je odradilo posao vise nego savrseno. Ne brini i videces i sam.

Probao sam ali mnogo manje puta. Jednom me je zezao SATA kontroler na MSDNAA serveru i jednom me zezala mrezna na istom serveru.

pozdrav :banana:

Hvala!
Zato sam pitao jer po ovome sto kazes i posle pravog repair-a i posle reinstalacije se podesavanja i programi zadrzavaju, pa onda ispada da je reinstall=repair, sto su vec neki rekli da nije tacno. :)

Matthias je napisao(la):
Hvala!
Zato sam pitao jer po ovome sto kazes i posle pravog repair-a i posle reinstalacije se podesavanja i programi zadrzavaju, pa onda ispada da je reinstall=repair, sto su vec neki rekli da nije tacno. :)

Nema problema. Ne znam gde si to mogao shvatiti da sam napisao da je repair=reinstal. Posle reinstala ne ostaju programi i podesavanja.

:wave:

Pa mozda iz ovoga:
Plasticno?
Pa taj repair je u principu nova instalacija i resava sve probleme (naravno ako je problem do windowsa) i sve ostaje kako je bilo. Ne znam da li si probao ali onaj prvi repair je pravi repair, a ovo drugo je reinstalacija sa zadrzavanjem podesavanja i programa.

sledi da:
repair=ostaje sve kako je bilo
reinstall=podesavanja i programi se zadrzavaju

Ma nije inace ni bitno, bitno je coveku pomognuto.

Matthias je napisao(la):
Pa mozda iz ovoga:

sledi da:
repair=ostaje sve kako je bilo
reinstall=podesavanja i programi se zadrzavaju

Ma nije inace ni bitno, bitno je coveku pomognuto.

Posto vidim da ne kapiras ajde ovako da pokusam da objasnim.

Repair=ostaje sve kako je bilo i plus popravi sve greske koje ima i vrati sve sistemske fajlove koji fale u odnosu na dan kada je komp prvi put instaliran koji su izbrisani zbog raznih razloga.
Reinstall=nista se ne zadrzava. Sve je kao da je komp prvi put instaliran.

Posto vidim da ne kapiras ajde ovako da pokusam da objasnim.

Repair=ostaje sve kako je bilo i plus popravi sve greske koje ima i vrati sve sistemske fajlove koji fale u odnosu na dan kada je komp prvi put instaliran koji su izbrisani zbog raznih razloga.
Reinstall=nista se ne zadrzava. Sve je kao da je komp prvi put instaliran.

Pa kako da kapiram kada nisi dobro napisao.:D
Eto vidis ovo je vec drugo, doduse meni se reinstall ponasa kao sto si opisao u ranijem postu.

Tek sam sada primetio ,vi se jos prepirete u ovoj temi..ccc.Covek je zavrsio posao ,nema vise sta da se prica!

Matthias je napisao(la):
Pa kako da kapiram kada nisi dobro napisao.:D
Eto vidis ovo je vec drugo, doduse meni se reinstall ponasa kao sto si opisao u ranijem postu.

Reci gde nisam dobro napisao pa da prepravim da neko ne odradi nesto pogresno.

A kako sam opisao reinstall i kako se tebi ponasa?

:banana:

Poslednja izmena:
Reci gde nisam dobro napisao pa da prepravim da neko ne odradi nesto pogresno.

A kako sam opisao reinstall i kako se tebi ponasa?

:banana:

Pa citirao sam vec jednom, a reinstall se kod mene ponasa kao sto si ti i opisao u tom postu, znaci programi i podesavanja ostaju.
Na ovom prvom linku sto je Sale dao (thanks!) je upravo to sve fino objasnjeno.
Znaci da zakljucimo:
reinstall (sto je MS-u isto repair): boot sa XP CD-a -> "set up WinXP" ->ENTER -> F8 -> "repair selected WinXP installation" -> R
repair: boot sa XP CD-a -> "repair WinXP installation using Recovey Console" -> R
..i ni u jednom slucaju ne gube se programi korisnika sto je najbitnije (namestiti driver ili skinuti opet neki patch vec nije toliko strasno).
Ende.

Moderatori.... zatvarajte ovu temu !

Matthias je napisao(la):
Pa citirao sam vec jednom, a reinstall se kod mene ponasa kao sto si ti i opisao u tom postu, znaci programi i podesavanja ostaju.
Na ovom prvom linku sto je Sale dao (thanks!) je upravo to sve fino objasnjeno.
Znaci da zakljucimo:
reinstall (sto je MS-u isto repair): boot sa XP CD-a -> "set up WinXP" ->ENTER -> F8 -> "repair selected WinXP installation" -> R
repair: boot sa XP CD-a -> "repair WinXP installation using Recovey Console" -> R
..i ni u jednom slucaju ne gube se programi korisnika sto je najbitnije (namestiti driver ili skinuti opet neki patch vec nije toliko strasno).
Ende.

Ja mislio da sam ja pogresio. Ne moze da se ponasa kao reinstall, zato sto reinstall brise sve programe, a repair je slican reinstallu samo zato sto kopira tj zamenjuje sve fajlove koji fale tj koji su zeznuti. Ende. :banana:

Vrh Dno