Šta je novo?

Popravka TV_a

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX750
Kućište
Phantex P600S
Monitor
IIyama G-Master GB2770QSU
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Neka se javi neki elektronicar da me posavetuje kako da resim i gde da trazim problem koji se ogleda ovako:

Sony VX serije (matoro a slika i dalje vrhunska) se ugasi i nakon toga ne moze da se upali. Ako se iskljuci iz struje ili pritiskom na glavno taster posle nekog vremena moze da se upali ali to kratko traje tj. radi max 10min pa se ponovo ugasi. TV sam otvorio i pregledao da li postoji neki vidni problem na ploci gde dolazi napon iz mreze. Tamo sam zatekao bas naduveni kondis 400v/430µF koji sam bio prinudjen da zamenim sa 400v/470µ posto ovaj od 430µF nema nigde da se kupi. Takodje zamenio sam pastu na hladnjaku jednog tranzistora, premerio sve sto mi se cinilio sumnjivo i ocistio komplet od prasine. TV je nakon toga radio lepo 2 meseca ali pre par dana se javio isti problem pa sam na kraju dosao do toga da ako se TV "tiltuje" jedini naci da ga upalim je da mu otkacim pomenutu plocu (ima 4 konektora) pa da je ponovo povezem i onda TV radi sasvim normalno. Gde da trazim kvar?

Da i se prelemio "sumljive" lemove u okolini tog kondisa?

Jesam celu plocu, a kako je stariji TV lemovi su veliki kao i raster elemenata. Nekad su to pravili "komotno" :d

pa sam na kraju dosao do toga da ako se TV "tiltuje" jedini naci da ga upalim je da mu otkacim pomenutu plocu (ima 4 konektora) pa da je ponovo povezem i onda TV radi sasvim normalno. Gde da trazim kvar?
Koju plocu? Moze neka fotka?
Malo je ebeno pitanje gde da trazis kvar. Kakav je to tv, nije mi poznato, daljinski jel ima, jel nece da se pali samo na daljinski ili na dugme, moze biti svasta. Moze biti "gore" u komandnoj, a moze biti i u napojnoj, sad zavisi, dao si premalo detalja. Koje konektore otkacujes, da li moras sve, ili je dovoljno samo jedan, jedan pretpostavljam da je za zvucnik, jedan za katodnu, ostala dva?

Detalji su potrebni...

Ajde slikacu sve sutra pa cu okaciti.

Aj da oživim temu, imam jedno pitanje.

Sony Wega neka KL kupljena 2001 29". Radi, ali joj trepće lampica, kapiram da je to neka dijagnostika. Uz to, slika je skoro pa totalno izgubila fokus (ne može da se pročita rezultat na sportskim prenosima, recimo).

Interesuje me koliki ozbiljan zahvat (vremenski i novčano) i može li se to sve lepo popraviti. Pošto je TV glavni - u dnevnoj sobi je, a ima 200 kila i auto mi nije baš najsrećniji za prevoz kockastih stvari :p, pa ne bi baš da se cimam ako će to dugo da traje ili mnogo da košta ili ako ne može da se napravi da slika valja.

Hvala :).

Aj da oživim temu, imam jedno pitanje.

Sony Wega neka KL kupljena 2001 29". Radi, ali joj trepće lampica, kapiram da je to neka dijagnostika. Uz to, slika je skoro pa totalno izgubila fokus (ne može da se pročita rezultat na sportskim prenosima, recimo).

Interesuje me koliki ozbiljan zahvat (vremenski i novčano) i može li se to sve lepo popraviti. Pošto je TV glavni - u dnevnoj sobi je, a ima 200 kila i auto mi nije baš najsrećniji za prevoz kockastih stvari :p, pa ne bi baš da se cimam ako će to dugo da traje ili mnogo da košta ili ako ne može da se napravi da slika valja.

Hvala :).

Tu je definitivno potreban jedan refresing(osvezavanje ekrana) i to ce kostati negde oko 20 e Tel:servis "PAL Electronic" 2100-827 Pedja

Ako to ne uspe sledi zamena VF trafoa

obe radnje traju maximalno pola sata.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno