Šta je novo?

Popravka ogrebanog CD-a...

Kolale su price o uspesnosti lepka koji zene koriste da zalepe slomljene nokte ... tako nesto mi je vise ljudi reklo kada sam ja imao problem slican twom, ali je meni na kraju pomogao drugi citac ...

p.s. inace trebalo bi negde (na netu sigurno) da nadjes supstance namenjene tacno tom poslu ...

Ako je ogrebana gornja strana, nema mu spasa, a za donju stranu je lek polir za autolak.

Ma zaboravi na to... neces mnogo postici.. otidji kod nekog ko ima Teac 24x ili Nec 4x / 16x

na nekom kanalu ide `tele-shop`reklama za debile koja iako mozda prodaje nesto sto valja odbija normalne ljude...elem, ima to sto ti treba da se naruci izmedju ostalog...

Probaj ovo...

Zvuči loodo ali meni je pomoglo kod par diskova... Probaj šta te košta...

LM, ako je disk izgreban, ubaci ga u zamrzivač na 24h, zatim obriši kondenzovanu vlagu sa donje strane diska pažljivo, magičnom krpom po mogućstvu. Ja sam tako restaurirao i uspešno iskopirao par CD-ova koje nijedan čitač nije hteo da pročita.

Ajd javi šta si uradio.

Mozda da ga prethodno polije vodom pa da ga onda zamrzne, a? :D

Prijatelju ja sam tako uspeo da spasim par audio CD-ova koje SIGURNO ne bih mogao da pročitam na drugi način. Samo želim da pomognem čoveku i predložim mu ako ne može ništa drugo, a tebe ako ne interesuje-što postuješ u ovaj topic???

violinista je napisao(la):
Prijatelju ja sam tako uspeo da spasim par audio CD-ova koje SIGURNO ne bih mogao da pročitam na drugi način. Samo želim da pomognem čoveku i predložim mu ako ne može ništa drugo, a tebe ako ne interesuje-što postuješ u ovaj topic???

Ma malo se zezamo, ništa više. :D

P. Cineman

Drago mi je sto pokusavate da pomognete!

Nisam jos gledao one TVteleshop reklame ali valjda cu da uvatim jednog dana...

Inace NIJE ideja da popravljam tj vadim podatke sa ostecenog CD-a vec da popravim izgled zagrebanog monitora...!
U pitanju su opticki lakovi i moglo bi da se desi da radi.

Inace od inace onaj stos sa zamrzavacem mi se dopao jer ima osnove i to dvojake! Prvo skupi se metalni narez (promeni poziciju i moze postati citljivo i ono sto nije! Drugo i opticke osobine plastike se nesto promene pa je moguce da radi a ako covek kaze da radi...

pa sad

pa mogao si odamah da kazes da hoces monitor da sredjujes a ne cd... ljudi se ovde namucise da ti pomognu .... video sam negde tako nesto sto ti moze pomoci ako se setim javicu ti ili probaj da kopas po netu ....

dejandj je napisao(la):
Drago mi je sto pokusavate da pomognete!

Nisam jos gledao one TVteleshop reklame ali valjda cu da uvatim jednog dana...

Inace NIJE ideja da popravljam tj vadim podatke sa ostecenog CD-a vec da popravim izgled zagrebanog monitora...!
U pitanju su opticki lakovi i moglo bi da se desi da radi.

Inace od inace onaj stos sa zamrzavacem mi se dopao jer ima osnove i to dvojake! Prvo skupi se metalni narez (promeni poziciju i moze postati citljivo i ono sto nije! Drugo i opticke osobine plastike se nesto promene pa je moguce da radi a ako covek kaze da radi...

Ako ces monitor da poliras najbolje bi bilo da nadjes neki polir za staklo, takve stvari su se prodavale preko teleshopa ili da pitas nekog opticara.

dejandj je napisao(la):
Pitanje je da li ce se skupiti (valjda je taj sloj vec u kristalnom stanju, i ako nije ko zna koja je temp krist?) , a i ako se skupi mozda tek bude necitljivo, opet i da sve prodje kako treba, potrebno je iscitati info sa diska dok je jos "friziran" ... Dok ono brisanje krpom posle moze da ima smisla ako na taj nacin sa zamrznutom vodom skinete i izgrebani sloj (ako) ... Ma hipotetisemo :) ...

p.s. za monitor definitivno polir za staklo, ali vidi kako ces ga nanositi, ne bi trebalo da ostaju fleke....

Budi oprezan sa monitorima, oni anti-refleks premazi nisu bas prijateljski raspolozeni ako probavas sve i svasta...

Mozda da zamrznesh monitor ??? :D

Geek_master je napisao(la):
Budi oprezan sa monitorima, oni anti-refleks premazi nisu bas prijateljski raspolozeni ako probavas sve i svasta...

Ali tu i jeste stos! Antireflex premaz su ti lakovi za mazanje ogrebanog CD-a.

Vrh Dno