Šta je novo?

popravka harddiska

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,
imam dva harddiska:

- Maxtor Fireball 3
- Maxtor DiamondMax Plus 8

na drugom, DiamondMax, je izgorela elektronika; da li može elektronika sa Fireball 3 da se prebaci na ovaj DiamondMax plus i koliko je to komplikovano? da li može da se izvede pomoću "kućne" opreme :) bilo bi idealno ako neko ima neki link sa opisom ove operacije ili ako mu nije teško da opiše postupak.

hvala! :wave:

Prilozi

• IMG_0002.jpg
    IMG_0002.jpg
    94.1 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Mislim da ne moze ali za dm8 ces naci elektroniku gde hoces, ja imam bar 5 komada posto obicno crkavaju ploce tj firmware na njima.

Ne. Nekad ne uspeva ni prebacivanje elektronike izmedju dva ista HD-a, a kamoli kada su u pitanju razliciti...

@otogrunt da ne popravljaš možda HDD-ove? :) ili bi eventualno prodao jedan komad elektronike za dm8 ?

i dalje mi trebaju neke smernice kako se menja elektronika... ?

Krpim kojekakvu elektroniku ali diskove ne, bar ne usluzno. Mogu da ti poklonim jednu ako ce te izvaditi. Menjanje se svodi na odvrtanje i zavrtanje nekoliko torex srafova ako je elektronika ista ili menjanje chipa i/ili crknutih tranzistora ako postoje neke razlike u pcb-u. Na maxtorima serije 9 (calypso) nije bilo komplikacija oko zamene a kod ovih stvarno ne znam, uvek je problem bila mehanika.
Slikaj plocu diska u krupnom planu da vidim imam li tako nesto.

Poslednja izmena:
- Maxtor Fireball 3
je disk koji radi na 5400rpm...

- Maxtor DiamondMax Plus 8
radi na 7200rpm...

tako da je to prvi i dovoljan razlog da elektronike nisu zamenljive
a ima i dr...

otogrunt, evo fotke... pomagaj ako mozes :)

Prilozi

• Maxtor-DiamondMax.jpg
    Maxtor-DiamondMax.jpg
    388.4 KB · Pregleda: 68
dobar dan ...
imam veliki problem , capio mi je HDD i nema nameru ni da mrdne .. ni u BIOSU ga ne vidi ...
model je sledeci ..
Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s

i pored toga imam na njemu oko 200 GB podataka koje bih hteo da sacuvam
nosio sam ga u servise traze mi od 300eur pa na vise , kazu da je elektronika.. ja mislim da bih pre kupio nov i zamenio elektroniku i probao sa nekim programom za povratak podataka .
Stellar phoenix ili tako neki ... molim vas , posto vise glava je pametnije od jedne .. pomagajte ... :)

kako to mislis .. ne mogu ..
daj neko objasnjenje ...
ako mogu u servisu isto to da urade i da vrate podatke .. ponavljam isto to.. zasto ja ne mogu ?
trazio sam neko objasnjenje a ne samo neki odgovor - moze - ne moze

hvala

Zato što nije dovoljno samo zameniti elektroniku i zato što je veliko pitanje da li je samo ona problem. Diskovi su dosta komplikovanija naprava nego što to 99% ljudi misli. Sem toga ja ne znam nijedan servis u zemlji koji je dovoljno stručan i ima potrebnu opremu da bi se time ozbiljno bavio.

pa sta mi predlazes , da ga saljem u ameriku ??
nije mi jasno .. mora da postoji neki nacin da se vrate podatci ...

Postoje i ovde firme koje se time profesionalno bave. Gde si uopšte nosio sve disk?

U kom to servisu su ti trazili 300 eu...?

pa mora da je nosio na pogresno mesto hehe
Ides na majku sve znanja na google, ukucas spasavanje podataka
i sve vidis.

nije mi jasno da u jednom postu kazes da ne znas ni jedan servis u zemlji koji ima opremu i koji je dovoljno strucan da obavi posao , a posle kazes da postoje firme koje se time bave i kod nas ?!?!?!!?

nesto tu nije jasno ..??
a posto je 300 eur mnogo ili malo ?? daj ti neku procenu neke od tih "firmi" ili brojeve telefona i adrese pa da pozovem da mi ljudi procene ili cak i urade posao na HDD-u

pozdrav

@militarev kaze da ne zna SERVIS jer pod tim podrazumeva ljude koji sklapaju PC konfiguracije i za koje misli da jednostavno nemaju dovoljno znanja da odrade kvalitetno servisiranje diska ili vracanje podataka.

sa druge strane postoje firme koje se iskljucivo time bave (pogledaj link iz duksa88-inog potpisa) i koje mogu da obave posao kvalitetno (btw imas i cenu na sajtu iz duksa88-inog potpisa ;))

cudno kako malo goolovanja radi posao goole (ovo je 1. aprilska sala :D)
pravi link mozak sta radi
Bolje i profesionalnije ljude od ovih neces naci

Ne. Nekad ne uspeva ni prebacivanje elektronike izmedju dva ista HD-a, a kamoli kada su u pitanju razliciti...

Kakva dezinformacija, ja se nebavim time ali sam za lične potrebe prebacio elektroniku sa identičnog harda na drugi i radi. U ostalom najčešće tako i rade u servisima.

Kakva dezinformacija, ja se nebavim time ali sam za lične potrebe prebacio elektroniku sa identičnog harda na drugi i radi. U ostalom najčešće tako i rade u servisima.

ajde, ajde... niko nije ni rekao da NE MOZE da radi ako se tako uradi a i u servisima verujem da SAMO TO i rade... ;)

ajde, ajde... niko nije ni rekao da NE MOZE da radi ako se tako uradi a i u servisima verujem da SAMO TO i rade... ;)

Pročitaj koga i šta sam citirao pre nego postuješ. Tvoje postove nisam ni čitao.
Inače na servis kada sam imao problema, nosio sam kod usera duksa88, uz malo kukanja, nije me drao, za pohvalu.

hvala na tacnijim podatcima .. probacu sa ovom firmom pa cu vam javiti kako sam prosao...

ne moras da javljas bar ne ovim ljudima ovde, nismo tu od juce, sve ti je transparentno otvoreno i drugarski.
Pozdrav
( hvala na lepim recima )

nisam citao potpis, pa on ima covek vrlo verovatno firmware problem na ovom sigejtu, 90% neispravnih jedanaestica ima taj problem.

Nazad
Vrh Dno