Šta je novo?

Popcorn A210

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
Uzeo sam danas ovaj player u Segedinu.

Tokom sutrasnjeg dana mozete ocekivati kraci opis sa slikama.

Za sada samo mogu da kazem da je neuporedivo bolji od WDTVa.

Toliko do sutra.......

Cena nije nista znacajno u poredjenju recimo sa WDTV Liveom. U Madjarskoj kosta 205 eura i dobijes nazad 41 na ime povracaja poreza, tako da za 164 eura dobijes uredjaj koji je mnogo bolji od WDTVa a kosta skoro isto.

Hocu, nisam stigao juce (zena, deca), bice danas......

Evo kratkog opisa, za sada bez slika, ali ce i one da budu veceras (nadam se).

Sam uredjaj je od aluminijuma i bez ventilatora, i to su jedine razlike u odnosu na A200. Stampana ploca je, koliko je meni poznato, ista.
Sa donje strane postoji podnozje za hard disk (2,5 ili 3,5 inca u sata verziji).

E sada ono najbitnije, a to je kvalitet slike i zvuka.

U odnosu na WDTV, razlika je stvarno drasticna. Znam da moze da zvuci preterano ali je stvarno tako.
Jednostavno se vidi razlika u ostrini, bojama i uopste celokupnom izgledu same slike.

Ono sto je meni bilo bitno, a to je detaljnije podesavanje slike (cega na WDTV-u nije bilo u tolikoj meri) zbog samog televizora, sam dobio.
Moguce je podesiti prvo kako ce televizor da radi, tj na kojoj rezoluciji i sa kakvim osvezavanjem. Takodje, posle toga je moguce podesavanje kako ce i svaki film da radi automatski tj na kojoj frekvenciji ce biti isporucen tvu (postoji opcija NTSC/PAL/24p koja obuhvata sve). Kod WDTVa to nije bilo moguce vec su svi filmovi isli samo u jednoj frekvenciji (recimo na 50 frejmova), bez obzira na to kako je enkodovan film.

E sada jos bitnija stvar, a to je zvuk. Tu je razlika jos drasticnija.

WDTV ne podrzava DTS HD Master ili Dolby HD zvuk, i to je ono sto je najbitnije. Razlika je toliko velika da je cak i moja zena rekla da primecuje razliku:).
Ovaj zvuk se propusta prema pojacalu, tako da ostaje da ga receiver lepo obradi. Moguce je i da ga sam player obradjuje i da ga takvog posalje ka receiveru.

Imam jednu zamerku u celoj prici a to je upscalovanje filmova koji su u nizim rezolucijama (tipa 720p ili nize).

Slika je tu nekako nedovoljno ostra i cini mi se da bi proizvodjac mogao da poradi na tome u buducim firmwareovima.

Sto se cene tice, vec sam rekao da kosta 205 eura. Obzirom da sam prodao svoj WDTV za 75 eura i povracaj od EUR 41, dobio sam novi uredjaj za 90 jura. U mom slucaju, za ono sto sam dobio, to je vise nego povoljno.

Veceras kacim i neke slike, cisto da vidite kako to izgleda.

Ako ima pitanja, izvolite

Fino. Da li si probao starije novije MKV filmove u 1080p sa ac3 ili dts zvukom , kako radi jump-ovanje , da li zastane ponekad ili zastruca u nekim momentima ili sve ide kao podmazano ?

Aj ako nije problem napisi i nesto o kupovini, gde si uzeo i proceduru oko povracaja poreza.

Vidis, ovo i mene zanima... Kako, kada i gde dobijes porez nazad? Ovo je jedan uredjaj koji bih rado posedovao... :)

Vidis, ovo i mene zanima... Kako, kada i gde dobijes porez nazad? Ovo je jedan uredjaj koji bih rado posedovao... :)

Povreacaj poreza je stavka koja je linearna, ali ima tacna procedura:

1. U prodavnici se trazi obrazac za povracaj poreza (Tax refund), u madjarskoj se PDV kaze AFA (a u monetarnim pokazateljima je on 25%). Za ovo je potrebno dva preduslova, a to je da prodavnica ima ove obrasce, a drugi je da vi imate pasos i da prelazite neku minimalnu svotu. Ta svota je sada za Madjarsku povecana i mislim da sada iznosi 150E.

2. Kada napustate Madjarsku (ili zemnju EU), na granici kod madjarskog carinika (cika u zelenom) morate da dobijete pecat na vasem obrascu koji ste dobili u prodavnici. Tada je moguce da vam carinik trazi da mu pokazete dobro koje iznosite iz zemnje. Ovo je na horgosu odmah sa desne strane cim prodjete madjarske rampe (ima mali parking za par kola i kucica gde su carinici, i neretko morate da ih malo sacekate)

3. dolazite na nasu granicu i ne redite nista, sem da se molite da vas nas carinik ne uhvati sa robom :)

4. sada imate overen obrazac i mozete na vise nacina da povratite novac:
4.1 kod nas u reiffeisen banci (mislim da je na terazijama jedina poslovnica za PDV refund)
4.2 kada ponovo idete u madjarsku imate kancelariju na granici koja radi refund
4.3 slanje obrasca postom i tada dobijate uplatu na karticu (imate tacno uputstvo na tom obrascu)

Napomena: U vecini slucajeva nevete dobiti nazad 25%, nego zbog raznih provizija i zezanja oko 18-20%.

Srecno!

PS. Obrazac se mora realizovati u nekom intervalu vremena, a obicne ne duze od 6 meseci.

Zaboravio sam rezi da je Popcorn ZAKON!
Nema filma koji nije pustio, a imam A110 pa zatim A200 vec vise od dve godine.
Jeste malo skuplji, ali je uzivanje neuporedivo!

WOOOOOW kako je dobar, ovo je prvi put da želim moj A110 da promenim, a nisam ni sumnjao da samo oni mogu da naprave pravog dostojnog naslednika A110-ke.
Oće neko da pazari A110? :)

Našao sam u Mađarskoj A200 za 182 EUR (sa porezom). Nešto mi je lepši.:) Gledam specifikacije i piše da ima "Usenet downloader". Jel neko to probao i kako radi preko "kokice"?

Našao sam u Mađarskoj A200 za 182 EUR (sa porezom). Nešto mi je lepši.:) Gledam specifikacije i piše da ima "Usenet downloader". Jel neko to probao i kako radi preko "kokice"?

A200 ima jako bučan ventilator i sav je od plastike, mada ne verujem da bi bilo neke razlike u radu pošto imaju isti interfejs i karakteristike. ne znam takođe da li su i hardverski slični

Procedura i porez bas kako je napisao Kvascev.
Ja sutra idem do Raifa da naplatim porez. Rekli su mi da moze kod njih. Ako ne bude moglo, Im screwed:), tj moram da idem ponovo za Madjarsku.

Sto se pustanja filamova tice, za sada nisam naleteo ni na jedan koji zastajkuje ili tako nesto. Na pocetku sam imao problem sa seckanjem slike ali je to bilo do podesavanja televizora. Kada sam to namestio sve je pocelo da radi kako treba.

A200 ne preporucujem, jer je taj ventilator ludilo koliko je glasan (cuo sam ga u prodavnici gde sam uzeo A210). Oni su u sustini ista stvar, osim kucista, koje se sada apsolutno ne greje i u najgorem slucaju je mlako.

Vecaras kacim slike, izvinjavam se sto nisam ranije, ali guzva na poslu i kod kuce.

http://lejatszo.hu/?oldal=webshop&wsgyarto=Popcorn Hour
Milsim da su ovi. Prodaju sve vrste playera tipa Duna, Popcorna itd (svih ovih kvalitetnijih).

Kada dodjem kuci recu ti tacno i dacu vam i ime i email adresu coveka u Segedinu, posto je bio nevidjeno ljubazan i fin. Covek mi je rezervisao player bez da sam mu dao bilo sta, samo sam rekao dolazim tada i tada, ostavi mi jedan.

Zaboravio sam rezi da je Popcorn ZAKON!
Nema filma koji nije pustio, a imam A110 pa zatim A200 vec vise od dve godine.
Jeste malo skuplji, ali je uzivanje neuporedivo!

Mede8er 500 je zakon, ostalo su igracke.
A Popcorn koristi sigma procesor isto kao i wd live pa tesko moze da bude ikakve bitne razlike u slici.

Poslednja izmena:
E vidis tu gresis. Popcorn koristi trenutno najnapredniji Sigma cip koji se razlikuje od WDTV livea. Popcorn koristi Sigma cip 8642\3, dok WDTV Live koristi 865x cip. Ima velike razlike izmedju ovih cipova.

Sto se Mede8er playera tice, on koristi Realtek cipset, koji je u startu slabiji od Sigme.

Sve ovo moze procitati na http://www.iboum.com/net-media-play...&multi=&stream=&sparam=&ikey=&pg=1&rp=csigma4

Pozdrav

Pa samo procitaj na tom istom sajtu koji si naveo zakljucak u opisu A200 i C200 u kome se na 12. stranici kaze da su ovo najbolji playeri na trzistu.

Necu se prepucavati, ali pocorn je ruzan, nekvalitetno izradjen, vecina se grije kao pegla, isl. i ako je 5% (ako i toliko) bolji od Mede8ra 500 ja bih uvijek prije kupio Mede8er, jer je vrhunski izradjen, ima podrsku za sve zivo kao i popcorn, ima komande na sebi (sto je vrlo bitno) i sl. naravno da bih prije popcorn nego wd, ali ako pogledamo cijene pocorna u odnosu na druge playere bezobrazni su skroz sa cijenama.
U Sarajevu Meder Mini (ima sve sto i veliki osim mogucnosti ugradnje hdd-a) kosta 120E. max. i jedan je od najboljih izbora za malo love, bolji od wd-a (imao sam ga) u svakom slucaju, ili kupis lijepo LG BD 560/570 i rijesio si sve, malo manje podrzanih formata, ali blu ray player, odlicna mrezna podrska, cita sve bitne formate, onih par koje necita ionako su malo zastupljeni u svijetu, a pogotovo kod nas.

Nije problem u prepucavanju, samo iznosimo svoje stavove.

Sto se izrade tice, za prethodne modele se donekle slazem. Ali A210 je uradjen od aluminijuma i uopste se ne greje, to sam napisao u opisu.
Ja za Bluray imam PS3, a koristim ga veoma retko jer manje vise sve downloadujem sa neta (MKV kao i BR ripove), tako da mi u sustini bluray player ne treba.

Na kraju krajeva, svako koristi ono sto mu najvise odgovara:)

Naravno slazem se u potpunosti, jesu stari popcorn bili (ali i pojedini modeli nove serije) kao da su ih pijani kinezi pravili, zato mi se smucio, puno love kvalitet izrade (ne i rada) na nivou plemenske manifakture.:)

Ja sam za sada stvarno prezadovoljan sto se kvaliteta rada i izrade tice.

@terminator
ne znam na koje stare modele misliš ali A110-ka je savršena i po kvalitetu izrade i po multimedijalnim mogućnostima. metalno kućište *** i btw ladan je ko špricer, disk (F3) takođe.
a200 je bio lošiji dosta, jer je od plastike, ali su popravili sa 210-kom.

medejter mi je lošiji samo zato što ga nema kod nas. kao i onaj xtreamer

a200 jeste plastikaner nema price, meder je fantastican u svakom pogledu, i dizajnom i kvalitetom izrade.

Evo gledam na sajtovima i Med500 ima "u okruženju". BiH (365 maraka tj oko 185 eur u Bijeljini) i CRO.

Nazad
Vrh Dno