acca
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.01.2002
- Poena
- 619
O ovome je vec bilo reci, ali nikako mi neuspeva. Naime hocu da se prilikom ulaska na sajt otvori nov mali prozor sa nekom informacijom. Evo kako izgleda kod i sve radi ok,
<p align="center">
<script language="JavaScript">
setup='toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,width=400,height=160'
setup += 'scrollbars=no,resizable=no'
parametar = window.open ("","parametar",setup)
parametar.document.write('<head>');
parametar.document.write('<Title>');
parametar.document.write('Novosti');
parametar.document.write('</Title>');
parametar.document.write('<script language="javascript">');
parametar.document.write('setTimeout(');
parametar.document.write('"self.close()');
parametar.document.write(';",10000)');
parametar.document.write('</');
parametar.document.write('script>');
parametar.document.write('</head>');
parametar.document.write('<body bgcolor=>');
parametar.document.write('<center><h3>Obaveštavamo Vas da sajt unarednom periodu nece raditi zbog prebacivanja na nov server </h3></center>');
parametar.document.write('<center><h3>Sve informacije mozete dobiti na mail [email protected]</h3></center>');
parametar.document.write('</body>');
</script>
ali ja hocu da kada se klikne na mail adrsu on otvori mail klijent. Bio bih zahvalan ako bi ga neko prepravio da u tekstu pise umesto mail adrese samo npr. Sve informacije mozete dobiti na mail (znaci umesto adrse stoji samo rec mail). E kada se klikne na ovo mail on otvara e-mail klijent.
Takodje me interesuje kako da se otvori nov prozor sa nekim banerom. Znaci ne tekst kao gore nego npr neka slika ili neka strana. Ja sam nesto kao pokusavao , ali ili neubacim kod gde treba. Probao sam i u donju i gornju body liniju ali i izmedju njih i uvek miprijavi da ima gresku i da strana nece biti ravilno ucitana.
Unapred hvala
<p align="center">
<script language="JavaScript">
setup='toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,width=400,height=160'
setup += 'scrollbars=no,resizable=no'
parametar = window.open ("","parametar",setup)
parametar.document.write('<head>');
parametar.document.write('<Title>');
parametar.document.write('Novosti');
parametar.document.write('</Title>');
parametar.document.write('<script language="javascript">');
parametar.document.write('setTimeout(');
parametar.document.write('"self.close()');
parametar.document.write(';",10000)');
parametar.document.write('</');
parametar.document.write('script>');
parametar.document.write('</head>');
parametar.document.write('<body bgcolor=>');
parametar.document.write('<center><h3>Obaveštavamo Vas da sajt unarednom periodu nece raditi zbog prebacivanja na nov server </h3></center>');
parametar.document.write('<center><h3>Sve informacije mozete dobiti na mail [email protected]</h3></center>');
parametar.document.write('</body>');
</script>
ali ja hocu da kada se klikne na mail adrsu on otvori mail klijent. Bio bih zahvalan ako bi ga neko prepravio da u tekstu pise umesto mail adrese samo npr. Sve informacije mozete dobiti na mail (znaci umesto adrse stoji samo rec mail). E kada se klikne na ovo mail on otvara e-mail klijent.
Takodje me interesuje kako da se otvori nov prozor sa nekim banerom. Znaci ne tekst kao gore nego npr neka slika ili neka strana. Ja sam nesto kao pokusavao , ali ili neubacim kod gde treba. Probao sam i u donju i gornju body liniju ali i izmedju njih i uvek miprijavi da ima gresku i da strana nece biti ravilno ucitana.
Unapred hvala