Šta je novo?

Pop-up

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
O ovome je vec bilo reci, ali nikako mi neuspeva. Naime hocu da se prilikom ulaska na sajt otvori nov mali prozor sa nekom informacijom. Evo kako izgleda kod i sve radi ok,

<p align="center">
<script language="JavaScript">

setup='toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,width=400,height=160'

setup += 'scrollbars=no,resizable=no'
parametar = window.open ("","parametar",setup)
parametar.document.write('<head>');
parametar.document.write('<Title>');
parametar.document.write('Novosti');
parametar.document.write('</Title>');
parametar.document.write('<script language="javascript">');
parametar.document.write('setTimeout(');
parametar.document.write('"self.close()');
parametar.document.write(';",10000)');
parametar.document.write('</');
parametar.document.write('script>');
parametar.document.write('</head>');
parametar.document.write('<body bgcolor=>');
parametar.document.write('<center><h3>Obaveštavamo Vas da sajt unarednom periodu nece raditi zbog prebacivanja na nov server </h3></center>');
parametar.document.write('<center><h3>Sve informacije mozete dobiti na mail [email protected]</h3></center>');
parametar.document.write('</body>');
</script>

ali ja hocu da kada se klikne na mail adrsu on otvori mail klijent. Bio bih zahvalan ako bi ga neko prepravio da u tekstu pise umesto mail adrese samo npr. Sve informacije mozete dobiti na mail (znaci umesto adrse stoji samo rec mail). E kada se klikne na ovo mail on otvara e-mail klijent.

Takodje me interesuje kako da se otvori nov prozor sa nekim banerom. Znaci ne tekst kao gore nego npr neka slika ili neka strana. Ja sam nesto kao pokusavao , ali ili neubacim kod gde treba. Probao sam i u donju i gornju body liniju ali i izmedju njih i uvek miprijavi da ima gresku i da strana nece biti ravilno ucitana.
Unapred hvala

Informacije mozete dobiti na <a href="mailto:[email protected]">mail</a>

Pojasni ovo drugo kako mislis novi prozor sa nekim banerom, daj neki link gde si to video

Ok, hvala na pomoci. Sto se tice ovog drugog. Nisam se lepo izrazio. Znaci da se otvori isto nov prozor bez menija, scrolbarova... ali u kome ce biti neka gotova stranica koju sam vec uradio. Drugim recima da kada se udje na sajt otvorijos jedna stranica sajta sa npr novostima ili nekim novim slikama. Evo pogleaj npr. http://noelle.desurmont.free.fr/index.html Otvorice se jos jedan prozorcic sa slikom i tekstom, e tako nesto , samo sa vise slika i informacija.

To je opet neka scripta, jedino da se potrazi po Internetu ili ako neko od clanova ima nesto slicno. Ja sam koristio scriptu (mogu ti poslati) da se takav novi prozorcic otvara kada kliknes na neki link, znaci ne automatski, pri otvaranju stranice.

HAL bas takav script bi mi trebao, ako mozes postavi. Verujem da ce i ostale zanimati.

Cekaj, da li se taj link otvara u novom prozoru ili se taj link(strana) otvara normalno u glavnom prozoru , a pored njega se otvori i manji pop-up prozorcic? Ako je tako posalji pa da nesto probam da iskoristim.

Java script za otvaranje novog malog prozorcica, na ovom primeru konkretno je u pitanju otvaranje novog malo prozorcica sa slikom u njemu. Vrednost 10,10 predstavlja udaljenost prozorcica od gornjeg levog ugla ekrana. Vrednosti 480, 560 predstavljaju velicinu novog prozora. Npr. ako je slika 300x300 pixela, stavimo velicinu prozora 305x305. Mnogo je lepse bar meni kada se slika, pogotovo kada je neki asortiman u pitanju pojavljuje u novom malom prozoru nego na novoj stranici sama. Evo scripta:
-----------------------------------------------------------------------------

<script LANGUAGE="JavaScript">

<!--
function P1() {
window.open("slike/asortiman1.jpg","","10,10,width=480,height=560,scrollbars=0")
}

function P2() {
window.open("slike/asortiman2.jpg","","10,10,width=480,height=550,scrollbars=0")
}

// -->
</script>

-----------------------------------------------------------------------------

Na link se stavlja URL konkretno u gornjem slucaju: javascript:p1()
i link za drugi prozor: javascript:p2()

Nazad
Vrh Dno