Šta je novo?

Pop up prozor, uporan

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte RTX Windforce OC 5070 12 GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
Be Quiet Pure Power 13M 850W
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pojavljuje mi se ovaj pop-up prozor(windows xp):
happy.jpg

Otprilike na svakih pola sata-sat, a dešava se i češće. Probao sam da ga uklonim i sa Spybotom i AdAwerom i sa još neka dva programa i nisam uspeo.
Moja pretpostavka je da se zavukao negde u registry, a nemam pojma kako da ga nađem i uklonim, pa ako bi mogla neka dobra duša da mi pomogne... Pošto sam izludeo do sad...
Reinstalacije OSa nije opcija.

Unapred zahvalan.

Hvala!
Uradio sam sad, videćemo da li je upalilo. 🙂

Glupost najveća... Ne mogu da verujem...

Pa jeste ali pali kod ljudi koji nemaju pojma kako da razlikuju prave poruke od fake...🙁

Samo disable Messenger Service.
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Messenger]
"Start"=dword:00000004

Grrr, zasto bre ovaj bench menja opet stringove u code blokovima?!? 😡
Services je bez razmaka.

Poslednja izmena:
A bio sam ubijedjen da je adware :trust:

nikolaf7 je napisao(la):
A bio sam ubijedjen da je adware :trust:
Pa i jeste, samo što je ovaj adware ugrađen u Windows. :d

Opet imam adwarea, nemam pojma kako da ih uklonim... :wall: Ovaj put je neshto u vezi Windows Securityja, Pliz help! 🙂

Preporuchite dobar firewall kad ste vec tu. 🙂

Prilozi

• adaaa.webp
    adaaa.webp
    15.1 KB · Pregleda: 60
Kao sto ti je rekao audiofreak iskljuci Messenger Service. Pritisni Start, pa Run i tu ukucas services.msc i lupi Enter. Nakon toga ces dobiti spisak svih Windows servisa koje imas na racunaru. Pronadji Messenger servis, klikna dva puta na njega te u novom prozoru koji dobijes prvo pritisni Stop (pod Service status), a zatim pod Startup type izaberi Disabled. Na kraju samo pritisni OK i to bi trebalo biti to.

forsaken demon je napisao(la):
ZA

Dark Avenger je napisao(la):
Kao sto ti je rekao audiofreak iskljuci Messenger Service.

Ovo nije poruka iz "Windows Messenger Service", forsaken demon ima Ad-aware štetočine u sistemu (usputno možda i nekog trojanca).

Opet imam adwarea, nemam pojma kako da ih uklonim...

Uradi update Antivirus softwera, i skeniraj kompletan sistem (isključi pre toga "system recovery" ako je aktiviran).

Skini i instaliraj Ad-Aware Personal (link) i Spybot - Search & Destroy (link), uradi update definicija za oba programa, restartuj računar u "safe mode" i skeniraj sistem pomoću oba programa. Ukloni sve štetočine koje pronađu Ad-Aware Personal i Spybot - Search & Destroy.

Pogledaj i pod Start/System Properties/Software da li je instaliran program "New.Net", ako jeste, deinstaliraj ga.

Poslednja izmena:

Outpost Pro po n-ti put.

Ne, definitivno nije Messenger service, to sam rešio kao što gore piše.

Probao sam za sad sa Spybotom, i našao je te fajlove, i kao rešio sam ih se, čak i uradio immunize, ali su se opet vratili. Probaću i sa AdAwareom i antivirusom...

Probaj onda i Webroot SpySweeper, jedan je od najboljih anti-spyware programa.

Nazad
Vrh Dno