Šta je novo?

Pooooooomoooooooooooooooc

• Začetnik teme Začetnik teme FXGT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FXGT

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2006
Poena
349
Elem danas ti ja lepo dosao kuci upalio komp kad win zakuca pri dizanju ok aj to se desavalo nekad i ranije.
Ja restart on opet,hmm, ja opet reset on opet zakuca. Ondak ti lepo ugasim komp. Upalim ponovo kad bios prijavi gresku o cpu overclocking i da udjem da podesim vrednost. Ja vratim na 400fsb kad corak sad ploca nece da se upali. Imam gresku preko njenih signalnih dioda da je u pitanju cpu chip set abnormal eror.
vratim def upali se udje u win. fleshujem bios ono isto. probam sa nekim drugim fsb-om na 300dodje do win ali zakucava u njemu na 310 dodje do win pa reset, na 320 plavi ekran. sve preko toga nece da boota uopste
dizao napone menjao biose ali nista trenutno radi na 226fsb.
Da napomenem da je danas bilo nestanka struje i naglih dolazaka i nestanka ponovo u roku 5 sec 3 puta strasno. komp je bio iskljucen ali u struji na stand by ono klasika masina iz potpisa.

Da li je ploca rekla zbogom 400fsb ili sta molim pomoc da nije proc skvekno ali radi na def 1.86ghz nista mi nije jasno.
Hvala unapred ocajan sam lepo je radilo od januara na 400fsb. kanda mi izgleda ne gine menjanje ploce😡

Da napomenem da je danas bilo nestanka struje i naglih dolazaka i nestanka ponovo u roku 5 sec 3 puta strasno. komp je bio iskljucen ali u struji na stand by ono klasika masina iz potpisa.

Moguće da se to uticalo na mašinu.
Bilo bi dobro da ploču detaljno vizuelno pregledaš.

Poslednja izmena:
a sta da trazim kakvo ostecenje

kondezatori - da se neki nije naduo - lako se vidi.

ok hvala

edit upravo sam pregledao sve elektrolite i ok su
e sad za one solid ne znam da li moze da se vidi ostecenje

Poslednja izmena:
Ponesi masinu kod nekog ortaka pa probaj sve kombinacije i lako ces utvrditi sta je uzrocnik problema.

kondezatori - da se neki nije naduo - lako se vidi.

ne bi trebalo da su se od nestanka i dolaska struje kondezatori naduvali,
pre moze nesto da rikne od smd-a recimo ili nesto od cipova,

mozes da porbas da sve raskacis sa nje i bateriju i da je ostavis
jedno pola sata i posle skopi samo cpu, memoriju, i graficku pa vidi sta se desava
ako se postuje na fsb400 ti vracaj ostale komponente, pa boot-uj
a ako ne, mozes recimo da probas sa drugim cpu-om ili drugom memorijom.

ok hvala mnogo na pomoci javicu sta je krajnji ishod

e da da napomenem ranije kada sam menjao fsb sa 266 na 400 ploca se prvo ugasi pa onda upali a sad se to ne desava samo ono kao reset i stoji tako ostaje upaljena.
wtf se desava🙁

Poslednja izmena:
Elem danas ti ja lepo dosao kuci upalio komp kad win zakuca pri dizanju ok aj to se desavalo nekad i ranije.
Ja restart on opet,hmm, ja opet reset on opet zakuca. Ondak ti lepo ugasim komp. Upalim ponovo kad bios prijavi gresku o cpu overclocking i da udjem da podesim vrednost. Ja vratim na 400fsb kad corak sad ploca nece da se upali. Imam gresku preko njenih signalnih dioda da je u pitanju cpu chip set abnormal eror.
vratim def upali se udje u win. fleshujem bios ono isto. probam sa nekim drugim fsb-om na 300dodje do win ali zakucava u njemu na 310 dodje do win pa reset, na 320 plavi ekran. sve preko toga nece da boota uopste
dizao napone menjao biose ali nista trenutno radi na 226fsb.

Da li je ploca rekla zbogom 400fsb ili sta molim pomoc da nije proc skvekno ali radi na def 1.86ghz nista mi nije jasno.
Hvala unapred ocajan sam lepo je radilo od januara na 400fsb. kanda mi izgleda ne gine menjanje ploce😡

proveri napone na 12V, 5V , 3.3V napajanju , proveri napon na procesoru ?
probaj drugo napajanje od ortaka.

svi naponi ok to sam prvo proverio

Evo me srecan presrecan. Problem resen 400fsb radiiiiiiiiiiii.:banana:
E sad spremite se za malo smeha. Elem kuciste iz potpisa ima blesavo reset dugme😡, koje moram da stiskam hemijskom ili cackalicom, pa onda upadne unutra.
E sad secate se da sam napisao da ploca nece da se ugasi kad promenim fsb. E pa nije ni mogla jer je ostao reset u kako da kazem kratkom spoju recimo.
Kad sam ga odglavio namestio ja lepo 400fsb ploca se ugasila i ponovo upalila, doduse onda ide pistanje, ali je bio stari bios vratim ja 103 bios promenim 400fsb ona se ugasi upali i radi vec evo ceo sat na 400fsb.

Znaci glupi reset:whip: nije omogucavao ploci da se lepo kulturno ugasi kao sto treba.:trust:

Izvinjavam se na gnjavazi hvala svima na pokusaju da pomognu. Meni je najvaznije da je sve ok tj da nije nista riknulo i da ne moram da menjam plocu jos uvek😀.
Jos jednom hvala svima i uzdravlje:wave:

Nazad
Vrh Dno