Šta je novo?

Ponovno dupliranje interneta [lazna dojava :)]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mentor

Slavan
Učlanjen(a)
10.04.2006
Poena
319
Pozdrav svima,

prikljucen sam na centralu ''Dunav'' i imam ISDN prikljucak, a internet preko YUBC-a (1536 kbps). U toku su neki radovi na centrali, a meni je download skocio duplo, sa 166 KB/s na oko 320 KB/s. Jos uvek su radovi u toku pa internet imam samo na trenutke. Zna li neko nesto o ovim radovima ?

Pozdrav

Nesto ocigledno testiraju posto mi internet radi s vremena na vreme, a download mi se krece od 250 KB/s pa do 900 KB/s. Nije rec samoo ''pikovima'' vec sam brzinu testirao na nekoliko nacina. Ako ostave da bude ovako brzo to ce biti sjajno!

Na osnovu ponasanja konekcije sada sam vec skoro siguran da testiraju propusnu moc veze. Maksimalni protok koji je postignut je 997 KB/s dowload i 30.3KB/s upload

ahhh nadajmo se da testiraju!!! i da ce uskoro da dupliraju....zivi bili pa videli :)

daj neke shotove na uvid :)

Poslednja izmena:
Ja sam na centrali dunav, sve normalno :(

To sto tvoj provajder izvodi neke radove ne znaci da ce biti dupliranja brzine jer sve zavisi od Telekoma. Vec je zatvoreno nekoliko ovakvih tema jer nema niceg konkretnog sem nagadjanja i pustih zelja.

Poslednja izmena:
Sada imaju velike izgovore zasto nemaju vremena da se bave dupliranjem brzine i sve su sanse da toga u skorije vreme nece biti! :mad:

Poslednja izmena:
Sada imaju velike izgovore zasto nemaju vremena da se bave dupliranjem brzine i sve su sanse da toga u skorije vreme nece biti! :mad:

radi se na centralama koje UOPSTE nemaju mogucnosti za ADSL, tek posle toga sledi ponovno dupliranje

meni je doduse pre jedno nedelju-dve, skocilo na 280 KBs pa na 350KBs...ali na vrlo kratko vreme, mislio sam da je neki bug u flash get-u, ali video sam kako nadolaze kilobajti, i bilo je stvarno oko 300KBs... evo kako danas izgleda :( :

Poslednja izmena:
Heh, imao sam i ja slicno iskustvo pre 2-3 dana. :) Skocila mi je brzina na 4.5Mb/s (DL) i 550k (UL). Najlepsih 24h u mom zivotu...:d

meni je vec muka od dupliranja brzine...sve me vise podseca na onu seriju "djekna jos nije umrla,a kad ce ne zna se..." Pa nek dupliraju ili nek smanje,ali nek nas ne muce vise jer smo zadnji na lestvici po brzini interneta.I albanija ima brzi net od nas..Sramota!

Vama ide gore, meni je jutros opao na 256 sa 1.5 pa se vratio : ))))

Meni su se samo jednom tako *****ali, pa mi nisu racunali protok par dana. Tada sam koristio 256/64 1400mb paket. Za to sam poskidao gomilu muzike i filmova. Bar je tada to delovalo kao "gomila" :D

trebali bi da padne opet dupliranje do kraja aprila, videcemo...

Ja ne znam dali ce doci do povecanja brzine ali znam da kad se ulogujem na "MojS" na Sezamu, svaki dan stoji gomila obavestenja o radovima na centralama. I to tako zadnjih par dana, samo ih stancaju, po nekoliko dnevno. Pre nije bilo ni upola toliko. Definitivno nesto rade, e sad zasto i za koga. Videcemo. Mozda postavljaju bubice, idu izbori :D

mislim da provajderima ne odgovara povecanje brzine za iste pare iako istovremeno i telekom njima povecava protok za iste pare.

zasto?
npr. ja koristim sbb 1mb (2090 dinara) i veca brzina mi jednostavno ne treba (i ovako narezujem dva diska dnevno i ponekad se pitam sta ce mi sve to). surf mi super radi na ovoj brzini. kad bi povecali protok duplo ja bih lepo ostao na 1mb i placao "samo" 1390 dinara koliko sada kosta 512kb. samo mi jos treba da narezujem 4 dvd-a dnevno. prema tome, na meni bi sbb izgubio 700 dinara. mislim lepo bi bilo da imam 2mb ali mi je i 1mb sasvim dovoljan i za download i za surf. mislim da kad brzina dostigne neki veci nivo ljudi nece imati razloga da uplacuju skupe pakete. za mene je 1mb taj nivo.

to je moja strana price, mozda postoji i neka druga strana koju nisam sagledao, ali obrni, okreni sbb bi kod mene izgubio 700 dinara ni kriv ni duzan :)

Poslednja izmena:
danas su mi iz tehnicke podrske lelekoma rekli da se radi na ubacivanju opreme u centrale kao i osposobljavanje starih centrala koje ni nemaju tehnickih mogucnosti za ADSL. Zvao sam i moju centralu (Cukaricu) i istu stvar su mi rekli... znaci NEMA nagovestaja da ce biti povecanja brzine, bar ne dok se sve centrale ne osposobe za ADSL, ali taj covek iz cukarice mi je takodje rekao da se sprovode testiranja (odatle naglo povecanje brzine nekima)

npr. ja koristim sbb 1mb (2090 dinara) i veca brzina mi jednostavno ne treba (i ovako narezujem dva diska dnevno i ponekad se pitam sta ce mi sve to). surf mi super radi na ovoj brzini.

Haha...pazi kada sam i ja isto ovo mislio do pre neki dan. :D Kao dosta mi je 1Mb/s, kada se bude dupliralo eto mi prilike da ustedim 700 kinti. E, al' kada mi se pre par dana otkacila sajla u centrali i kada sam na 24h imao prilike da vidim kako izgleda biti na 4.5Mb/s...ma kakvi.... :D Nije sva sreca u tome sto je DL isao 550KB/s. I kod surfa se primecuje razlika samo tako. Cak se i FB otvara kao my computer. ;)

Sigurno da je komfornije skidati sa duplo vecom brzinom. Polako prelazimo sa kvantiteta na kvalitet. Sve vise ljudi skida i HD ripove, bolje je imati seriju za pola sata nego za sat, a i sa dupliranjem brzine raste i UL, sto je takodje bitno (samostalno ga nece povecavati).

Ostace 1:8 odnos. Ne verujem da ce to menjati uskoro (bar ne u nasu korist).

zatvorise jednu temo a vi kao neke babe nacheli novu, ako ima jedan koristan post ovde...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno