Šta je novo?

Ponavljac signala

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Malo sam trazio po forumu ali nisam pronasao resenje problema.
Znaci, u zgradi imamo mrezu, trenutno nas ima 11, i sve sljaka bez problema.
Iz susednih zgrada su saznali i zele da se prikljuce u mrezu. Posto bi kabl bio duzi od 100m treba nam ponavljac signala, jos kad bi mogao da se napaja preko UTP kabla bilo bi odlicno. Da li je neko ovako nesto radio i da li je izvodljivo? Nisam nigde mogao da pronadjem uredjaj koji radi samo to.

Pa sam swich ti je ponavljac signala, tako da samim tim sto ces njih prikljuciti, (moras postaviti swich u njihovoj zgradi) imas "ponavljac signala". :d
Posto prevlacite kabel izmedju zgrada, kabel bi trebao da ima nosecu sajlu a takvi kablovi su uglavnom oklopljeni, tako da mogu da budu i duzi (oklop se vezuje za uzemljenje tako da smanjuje uticaje spoljasnjih smetnji i stiti swich(eve) od crkavanja prilikom nagomilavanja elektriciteta u slucajevima grmljavine tj udara gromova u siroj okolini) :)

zex24 je napisao(la):
Pa sam swich ti je ponavljac signala, tako da samim tim sto ces njih prikljuciti, (moras postaviti swich u njihovoj zgradi) imas "ponavljac signala". :d
Posto prevlacite kabel izmedju zgrada, kabel bi trebao da ima nosecu sajlu a takvi kablovi su uglavnom oklopljeni, tako da mogu da budu i duzi (oklop se vezuje za uzemljenje tako da smanjuje uticaje spoljasnjih smetnji i stiti swich(eve) od crkavanja prilikom nagomilavanja elektriciteta u slucajevima grmljavine tj udara gromova u siroj okolini) :)

Ali sta ako kabl bude znacajno duzi od 100m ? A verovatno hoce. Nismo merili ali otprilike ce biti potrebno oko 150m. Mozda ce i raditi na toj daljini, mozda i nece. Zato smo mislili da postavimo ponavljac. Kabl ce ici po zidu oko zgrade a jedan kraci deo kroz vazduh. Znaci, ako ne bude radilo zbog daljine jedino resenje je sta?

Pa stavite na krovove zgrada switcheve, i onda spojite krovove. Tako ces ustedeti u duzini kabla i radice ti sigurno do 120m.

Vrh Dno