mifune21
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 09.02.2017
- Poena
- 80
Pozdrav, sastavljam novi komp, koji procesor mi je najveca muka, zanima me kako se procesori ponasaju u surfovanju net-om, ako otvaramo neke zahtevnije sajtove, koji imaju javu, flash(kladionice, yt, poker) i tako to, ako pri tom otvaramo 10-15 tabova u chromu ili firefox-u? kakav je princip rada, da li tu vazi pravilo sto vise jezgara to bolje ili to nije slucaj? kako chrome i firefox koriste procesore ako moze objasnjenje, sad imam Amd X4 9950 BE 2.6 sa gb i to su muke zive, sa 4gb rama.
Planiram novi komp, sa 8gb ali ne znam dal uzeti nesto jeftinije, neki intel na primer intel g6400 ili nesti skuplje sa vise jezgara? Neki ryzen mozda? Voleo bih da sve lepo i fluidno radi, mislim sa ovo nije toliko zahtevan zadatak ali opet ne bih da se zeznem, a opet ona nasa domaca sto dati vise para ako se ne mora 😅
Citav taj princip rada i ponasanja procesora u tome me zanima
Planiram novi komp, sa 8gb ali ne znam dal uzeti nesto jeftinije, neki intel na primer intel g6400 ili nesti skuplje sa vise jezgara? Neki ryzen mozda? Voleo bih da sve lepo i fluidno radi, mislim sa ovo nije toliko zahtevan zadatak ali opet ne bih da se zeznem, a opet ona nasa domaca sto dati vise para ako se ne mora 😅
Citav taj princip rada i ponasanja procesora u tome me zanima