Šta je novo?

Pomozite ******u?

• Začetnik teme Začetnik teme bandit
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Pomozite ako znate radi se o grafickoj Leadtek a400 tdh 6800 . Flesovao sam bios i uradio klok preko njega i izgleda sam preterao . Kartica je sada zakucala i kada dizem sistem cuje se samo beep na grafickoj , nemoze da se digne ni bios ni safe mode . Recite sta da radim dali moze da se resetuje njen original bios ili sam jednostavno pukao graficku . Ako ima neko ko moze to da sredi preporucite ili dajte neki savet .

Nadji (pozajmi) neku PCI graficku karticu, i flesuj originalni Bios nazad.

S kojim bios-om si flesovao?

Poslednja izmena:
Mislim da ga niste baš najbolje razumeli! Čovek ima sve... Bios stari, novi...
Problem je što karta blokira ceo računar tako što prilikom paljenja računara iz grafike "mini zvučnika" čuje samo "bip", a računar ne diže sistem... već posle "bip" ništa, kraj... posle kad pokuša da upali računar ne reaguje dok se ne iščupa napajanje (računara) i onda opet isto "bip" i finito... pokušao je i sa isključivanjem napajanja sa grafičke... onda grafička konstantno pišti, ali počinje rad ostatka računara... ventilatori, HDD i sl., ali slika ništa, nema, ne postoji... izvukao je grafičku i iz AGP slota i onda isto računar počinje sa "radom" dok sa njom samo "bip"... problem je što da bi flešovao grafiku mora da radi ta grafika, mislim da prikaže "sliku"... kako da je flešne sa diskete kad ona samo "bip"... ovo vam pišem u nadi da postoji rešenje... ja sam juče kod njega samo nemo gledao... ima'l leka il' je flešnuta zauvek... :bottle: Pomozimo čoveku!

pa reče neko da se dugne sistem sa PCI grafičke i odradi cela procedura... Onda izvadiš PCI grafiku, i moliš Boga, da ti je proradilo. A što i ne bi, uostalom. 🙂

Bandi... potraži "pomagajte ljudi graficka ne radi 9600pro advantage" i nabavi PCI grafiku... i što reče čovek moli boga... :bottle:

Ma bios je njen original uradio sam modifikaciju biosa sa nekim programom nemogu da se setim njegovog imena . Pomerio sam samo cloc nego nije mi bas najjasnije ako uzmem drugu graficku kako mogu da vratim bios od stare . Recite jos neke predloge i pomozite ako mozete .

Da nije Nibitor? Elem, na drugu PCI grafičku prikači monitor i u biosu namesti da prvo nju aktivira pa onda AGP. Trebao bi da dobiješ sliku sa PCI kartice, pa onda ponovi proceduru flešovanja na 6800 sa originalnim biosom. Ako nije došlo do vecih oštećenja zbog budženog biosa, trebalo bi da bude sve ok. Ako ne dobijes sliku sa PCI grafičke, idi kod nekoga da ti napravi boot disketu sa ispravnim biosom i fleš programom pa onda proceduru možeš obaviti i bez gledanja u monitor.

U BIOS-u stavi da ti je Init graphic First -> PCI grafička, nađi negu PCI grafičku kartu, ubodi je u računar i kada ti se podigne sistem flashuj Leadtek-a sa starim BIOS-om.

Ako to ne mozes da shvatis ponesi karticu u neki servis oni ce ti to rijesiti 😉 Lakse je i nama i tebi !
Poz...

Sad sam bio kod njega izgleda da je nesto drugo, stavljena je druga grafika, ali i dalje isto... ne pokazuje ni bios ploce... i sad psti poca bip :bottle:

Pazi jeste li probali sa drugom memorijom? Ja sam imao slican slucaj sa tim ,znaci biop ej probllem memorija...stavite drugu pa javite..!!!

Imam 2x512 memorije duel chanel probao sam da menjam jednu po jednu u prvi slot od ploce ne vredi . Nepokazuje bios uopste pocne da dize sistem i posle par sekundi beep . Na monitoru se ne vidi nista , probao sam da iskljucim sve zivo dvd , cd , hardove sve pocupano ostala samo ploca , grafika , procesor , mrtvo opet samo beep. Da nije mozda ploca ili procesor odsvirao . Ustvari kao i da nema bios . Hvala na prelozima ako vam padne nesto na pamet pisite .

1. Sta ti kazu diode na poledjini kucista prilikom boot-a?

2. Jesi li probao sa resetovanjem BIOS-a?

3. Da li nesto mirise (ili je mirisalo) na paljevinu?

Mozda covek nema panel sa le diodama na poledjini. Onda bi trebalo da u knjizici ili na netu pogleda sta znaci konkretno pistanje. Posto ploca bibuce, onda je ona ok. Jel` se isto desava sa nekom PCI kartom. Valjda nije crko agp slot.

Diode nemam probao sam reset biosa cmos ako je to ne vredi nista . Zamenom graficke ventilatori i hardovi pocnu da rade ali posle nekoliko sekundi beep . Nema biosa ni signala nekog na monitoru . Sutra cu da probam PCI graficku ako radi mora da je otisao agp slot ako nije to ostaje jos procesor . Memorija ne verujem da je riknula 2x512 jedino ako sam baksuz pa crkle obadve istovremeno . Probao sam i da izvadim procesor pa da ga vratim opet isto . Hvala na predlozima jos jednom .

A da nisi slucajno flesovao bios ploce sa biosom graficke?! :zgran:

Izvadi tu prokletinju napolje (6800 koji si zeznuo), ubodi PCI grafiku, udji u BIOS, namesti da je Init display first PCI! Vrati AGP grafiku u masinu, nemoj jos ukljuciti konektor za napajanje grafike (monitor je i dalje zakacen na PCI), to ce je ostaviti na malim taktovima, na ove taktove kada nema struje nisi mogao BIOS-om da utice. Ovo bi sada moglo da ti omoguci da je flesnes sa original BIOS-om, na sve upite nvflash-a odgovaraj sa y, kada zavrsi izvadi PCI grafiku i prestekaj monitor na 6800, vrati jo naoajanje i uz malo srece ponovi si "na konju"... puno srece :wave:
edit: e tako je to kada se ne cita ceo post (sad vidim da te i ploca zeza...), nista, ovo predpostavljam da si vec probao... ma za svaki slucaj odnesi je na neku drugu masinu pa ponovi postupak tamo, nemozes nista zeznuti 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno