Šta je novo?

Pomozite u odabiru Lap Top-a

cordos

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2005
Poena
309
Ja se vec neko vreme kanim da kupim neki lap top. Dosta sam neupucen u lap topove pa bih zato ovde i postavio par pitanja na koja se nadam da cu dobiti (bar deo) odgovore...

Zelja mi je da me komp izadje oko 1000e. Ne bi se bunio ni za 800 :) a ni za 1200 recimo ako je neka bas lepa i vredna masina... pomozite...

1. GRAFIKA MI JE IZUZETNO BITNA, nemam para za bas preterivanje i razmisljam se o x1600 ili 7600Go i nista ispod toga. A preko toga mi se cini da vec ulazim u nerealne cifre. Bilo kakva iskustva su vise nego dobrodosla posto sam sludjen razlicitim testova na netu ...

2. Koji proecesor preporucujete, ja se sve nesto razmisljam neki do i oko 2Gz a kakav bi trebao da bude i koji proizvodjac... tu sam toliko prestao da pratim da mi sve one oznake deluju ko psovke ;)

3. HDD 100Gb 7200 obr. (ne bi umro kad bi bio 80Gb 5400 obr.)

4. Ekran 15.4" ... sto kazu taman! E sad true bright ili sta vec, nesto se ne brinem toliko...

5. DVD Rezac, of course :) ... koji? ... dal je to uopste bitno?

6. 512Mb RAM kao minimum, recimo da je obligatoar da je prosiriva ako je 512... 1Gb ideala!

Ostala periferija mi nesto i nije bitna... wi fi moze, blue tooth moze.... nije bitno. Bitno mi je grafika/procesor/RAM/Ekran

Meni je nekako Tosiba najlepsa al brate to i kosta mnogo... ima li sta od ostalih proizvodjaca ako znate da bi zadovoljilo moje potrebe i jos bolje, kazite ako jeste ili nije zadovoljilo vase.

Upotreba bi bila naravno za ponekad igranje igrica u osrednjoj rezoluciji i ostatak klasika (filmovi muzika office bla bla bla) a mozda padne i instalacija nekog jaceg programa kao sto je recimo KATIA.

Udelite koju informaciju :whip:

Zamisli nadjoh na Krstarici moj model po mnogo povoljnijoj ceni nego sto je u radnji,maltene ista konfiguracija kao taj Siemens samo veceg monitora i vece radne povrsine,pa razmisli sta bi uzeo,posto je ovaj ipak nov a mozda bi cenjkanjem spustio cenu na istu kao za taj polovan Siemens->
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=133192
Pozdrav ,)

@ sreta
Sta kazete na ovaj model:

Fujitsu-Siemens Pi1556 laptop.

CPU: Intel Core2Duo T5600 1.83GHz
MEM: 2x512Mb DDR2
HDD: 120Gb
GFX: nVidia 7600go 256mb (svoje memorije)
Display: CristalView 15.4" WXGA
DVD-RW: LG multi burner
Software: MS Windows Home +SP2; MS Works; Symantec Security Suite

Link:
http://www.fujitsu-siemens.com/home/...o_pi_1556.html

Laptop ima garanciju (kod Mikros-a) i racun, svu pratecu opremu.
Cena: 98.000din

Meni sve zvuci super, cak aj da kazem i cena, mada covek nije naveo duzinu trajanja garancije...

A sad to sto je FSI ... e ****ga, i ja bi hteo ovo ispod al cena bato 1994e, garancija 24meseca, nov naravno
toshiba f30 - 140
Intel Core2Duo T7200 (2.0GHz, 4MB, 667FSB), 1GB DDR2 (max 4gb), 120GB S-ATA, DVD-RW DL, 15.4 inch 1280x800 TruBrite WXGA, nVidia GeForce Go 7600 256mb, wlan, 10/100, Bluetooth, 56k fax modem, FireWire, card reader 5in1, 4xUSB, 1xType II, baterija 3:00h, tezina 3.5kg, Win XP Media Center Edition, Microsoft OneNote 2003

... a toliko novaca nemam, ima li neko iskustava sa ovim pipijem 1556?:wave:

@Cordos
uzmi lap i uzivaj. Vec par dana se zezam sa Xi 1526 i lap je bruka jak. Konfiguracija je C2D 1.83, 1gb, 120gb 5400rpm...za moj ukus malo sporo ali na site-u WD-a i kazu da je blizi 4200 nego 5400 ali da je zato pouzdan...uopstalom mozes uvek da ubacis jos jedan takav i bacis u RAID. Ekran 17`WIDE odlican. Ima i daljinac za multimediju :p .Procitaj detaljan rewiev coveka sa ovim lapom (malo slabiji CPU) i onda to sve + malo manji ekran i voila ;) . http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3395

@Cordos
uzmi lap i uzivaj. Vec par dana se zezam sa Xi 1526 i lap je bruka jak. Konfiguracija je C2D 1.83, 1gb, 120gb 5400rpm...za moj ukus malo sporo ali na site-u WD-a i kazu da je blizi 4200 nego 5400 ali da je zato pouzdan...uopstalom mozes uvek da ubacis jos jedan takav i bacis u RAID. Ekran 17`WIDE odlican. Ima i daljinac za multimediju :p .Procitaj detaljan rewiev coveka sa ovim lapom (malo slabiji CPU) i onda to sve + malo manji ekran i voila ;) . http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3395

koliko si ga platio i gde ako nije tajna i dali ima gf7600go taj xi 1526

Toshiba Tecra A8-185

Zdravo svima!
I ja bih hteo da cujem misljenje o ovom laptopu?

Toshiba Tecra A8-185
Specifikacija Procesor
Intel® Centrino® Duo Mobile Technology Intel® Core™2 Duo Processor T7200,2.06 GHz FSB: 667 MHz 2nd level cache: 4 MB
Ekran 15.4 " WXGA TFT 1280x800
Memorija 512 MB DDR2 RAM (533 MHz) max 4,096 MB
Hard disk 100 GB SMART
Optički uređaj DVD Super Multi drive (Double Layer)
Grafička karta Intel® 945GM Express chipset, do 128mb deljene memorije
Zvučni sistem 24-bit stereo, integrisani zvučnici
Mreža Modem 56 Kbps
Gigabit Ethernet LAN 10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-T
Wireless Bluetooth®
802.11a/b/g
Interfejsi 1 x DC-in
1 x VGA
1 x konektor za proširenje magistrale
1 x RJ-11
1 x serijski port
1 x RJ-45
1 x TV-out (S-video)
1 x ulaz za mikrofon
1 x izlaz za slušalice (stereo)
3 x USB 2.0
1 x SD™ slot (podržava SD™ memorijske kartice, SD™ IO kartice)
Baterija Li- ion do 3:30h autonomije
Operativni sistem Microsoft Windows XP Professional
Toshiba ConfigFree™
Connectivity Doctor
Microsoft® Office OneNote™ 2003
Sonic™ Record Now!
InterVideo® WinDVD™ Creator 2 Platinum
Toshiba Summit
Norton Internet Security™ 2006 (includes free Internet updates for 90 days)
Toshiba Bluetooth® Stack
Toshiba Bluetooth® Monitor
InterVideo® WinDVD™
Toshiba Management Console
online user and modem manual
Toshiba utilities and drivers
Dimenzije 368 x 268 x 29.8/36.9 mm
Težina 2,90kg
Garancija 36 meseci
108669,6din. / 1341,6€ sa pdv-om

Dali vredi te pare,ili jos bolje ako ga neko ima da napise nesto
kako se pokazao u samom radu.
Ili ako ima neki bolji za te pare dajte neki predlog.
unapred hvala za odgovore
pozdrav

@ space1

Cena Tecre A8-185 će da padne sigurno u sledećih nedelju dve - jer se pojavio model ISTI takav, ali sa Windows Vista Business.

A možda i neće, ali bi trebalo :)

Za sta ti uopste treba laptop!?Znas kako ja mislim,ako vec dajes preko 1200 eura za laptop onda on MORA da ima odvojenu grafiku,makar to bila i Tecra ali ipak je mnogo para za integrisanu graficku!
@bledcek:
Sto mora da bude Toshiba ili Dell,jel znas da si jedan od jako retkih ljudi ko uopste preporucuje Dell za razmatranje a verovatno jedini koji ga nudi kao jedan od dva izbora!?
Pozdrav ,)

Za sta ti uopste treba laptop!?Znas kako ja mislim,ako vec dajes preko 1200 eura za laptop onda on MORA da ima odvojenu grafiku,makar to bila i Tecra ali ipak je mnogo para za integrisanu graficku!
@bledcek:
Sto mora da bude Toshiba ili Dell,jel znas da si jedan od jako retkih ljudi ko uopste preporucuje Dell za razmatranje a verovatno jedini koji ga nudi kao jedan od dva izbora!?
Pozdrav ,)

Laptop mi treba za servis mobilnih telefona.
Igrice,filmovi me ne interesuju a trenutno ni vista a vidim da ovaj model ima jak procesor
sto mi je dosta bitno, i kad mu dodam jos memorije mislim da ce raditi lepo
i stabilno sto mi je bitno.
Ako imas neki drugi model za te pare predlozi mi. :)
hvala na odgovorima
pozdrav

Nemoj,daces previse para za nesto sto ti ne treba a za manje para mozes uzeti nesto sa 14" ili 15" ekranom,da ti zauzima manje prostora,pozeljno neku Turion X2 masinu zbog jake baterije a mozda bi bilo dobro da nam kazes da li koristis neki od box-eva sa serial portom,mislim da neki za Motorolu i slicne imaju serial port pa ako ti treba i to moramo da znamo jer to znatno suzava izbor posto su retki kompjuteri sa tim portom!
Pozdrav ,)

Za motorole koristim smart clip ali on ce raditi na drugom racunaru
sagem dd ili jtag sam prodao jel nisam imao posla za sageme a svi
ostali boxevi idu na usb (mt nokia,mt se,ufs+hwk,martecha,se tool,vigisa,ust pro2,cruizera,cak i usb unibox imam,infinitiv mi stize-on ide na com port).Mislio sam jos da dodam na laptop karticu sa 4 usb porta + neki kvalitetan hub sa napajanjem.
Kupovinu laptopa sam krenuo od cifre 700e i citajuci po forumima
video sam da nevalja ovo,nevalja ono i dosao do toshibe za koju
niko nije imao zamerki i trazeci dobar procesor koji mi je na prvom mestu,stigao sam
do ove tekre (Intel® Core™2 Duo Processor T7200,2.06 GHz FSB: 667 MHz 2nd level cache: 4 MB).Bitan mi je i kvalitet laptopa a toshibe su kao najbolje.Tu mi fali jedino jos rama i usb portova a to cu dodati.Amd procesore do sada nisam imao i neznam kako se ponasa
kad treba vise radnji odjednom da radim (ponekad mi je vise uredjaja prikljuceno odjednom
i rade posao).Sa postojecim racunarom celeron 2,4ghz 1g rama(kad je uzet bio je hit) prikljucio sam skoro sve boxeve i fleshovao telefone i islo je bez problema.
I jos da dodam da sam u pdv-u pa cu imati povracaj poreza 18%.
Al sam ga udavio sa pisanjem. :type:
Ako imas neki predlog pisi i hvala za odgovore. :)
Pozdrav

nova ponuda

Nasao sam na netu novu ponudu

TOSHIBA Satellite A100-599 VISTA
*Intel Core2Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667FSB)
*Intel 945PM chipset
*1GB DDR2 (1x1GB),DVD RW DL
*HDD 160GB SATA (5400rpm)
*nVidia GForce Go 7600-256MB
*15.4" Toshiba TruBrite (1280x800)
*WLAN 802.11 a/b/g, LAN, Modem, 5-in-1 card reader, 4xUSB, firewire, BlueTooth, PCMCIA, Expresscard slot, TV Out
*Tezina 2.7kg
*Harman Kardon speakers
*Battery life up to: 2:00h
*Office OneNote 2003
*Windows Vista Home Premium
*Garancija 1 godina
1,378.24e 113,015.68 din

Iste pare su u pitanju,ali koji je bolji-kvalitetniji tecra ili satellite? :S:

Tecra je bolja poprilicno,pogotovo sto i Satellite serija ima svoje klase a,ako se ne varam,A klasa nije najbolje sto imaju,pa jos za to dati skoro 1400 eura... ne bih rekao!!
Toshibe nisu najbolje u globalu,ima mnogo proizvodjaca koji prave kvalitetne laptopove pa se ne vezuj za brend vec za konfiguraciju,a ako ti treba za servis onda znaj da ti je odvojena grafika VISAK,i bolje da tu ustedis i do par stotina eura nego da se razbacujes,mada ako si osrednji gejmer nije lose imati je za rekreaciju posle posla samo sto se neces bas dugo naigrati sa njom a zamena jacom je nemoguca!!
Pozdrav ,)

Tecra je bolja poprilicno,pogotovo sto i Satellite serija ima svoje klase a,ako se ne varam,A klasa nije najbolje sto imaju,pa jos za to dati skoro 1400 eura... ne bih rekao!!
Toshibe nisu najbolje u globalu,ima mnogo proizvodjaca koji prave kvalitetne laptopove pa se ne vezuj za brend vec za konfiguraciju,a ako ti treba za servis onda znaj da ti je odvojena grafika VISAK,i bolje da tu ustedis i do par stotina eura nego da se razbacujes,mada ako si osrednji gejmer nije lose imati je za rekreaciju posle posla samo sto se neces bas dugo naigrati sa njom a zamena jacom je nemoguca!!
Pozdrav ,)

Zapravo, Toshibini najbolji modeli iz Satellite serije (ako ne računamo 17" P100) je A100, s tim što ima dosta modela, sa različitim karakteristikama.
A100-599 spada u višu srednju klasu, ako se ne varam, ima čak nešto jači A100-003.

A Satellite Pro serija?A Tecra?Kako ide onda njihovo rangiranje ako je Satellite serija nesto najbolje,ozbiljno pitanje!?
Pozdrav ,)

A Satellite Pro serija?A Tecra?Kako ide onda njihovo rangiranje ako je Satellite serija nesto najbolje,ozbiljno pitanje!?
Pozdrav ,)

Alo, Lomnica, pročitaj šta sam napisao, pa onda dobijaj stres. A napisao sam:

"Toshibini najbolji modeli iz Satellite serije (ako ne računamo 17" P100) je A100"

Dakle, uopšte nije ni bila polemika oko toga da li je Satellite Pro bolja od Satellite (zapravo to su isti računari sa XP Pro, i 2 god.garancije), a da je Tecra i Portege najbiolje od Toshibe to i vrapci znaju.

pričali smo dakle o tome koji su računari iz Satellite serije bolji, a koji lošiji.

Dakle - iz SATELLITE serije.

Aha,ok!A otkud ti to da sam dobio stres,sasvim sam ozbiljno postavio pitanje i to sam i naglasio,jer cenim tvoje misljenje pa lepo i odgovori,druga stvar je sto sam pogresno shvatio sta je pesnik hteo da kaze,desava se! :)
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Aha,ok!A otkud ti to da sam dobio stres,sasvim sam ozbiljno postavio pitanje i to sam i naglasio,jer cenim tvoje misljenje pa lepo i odgovori,druga stvar je sto sam pogresno shvatio sta je pesnik hteo da kaze,desava se! :)
Pozdrav ,)

Živela poezija :)

Ma, ok, sorry na "noti".

Ma - i ti proizvodjači toliko menjaju te modele, da i mi koji smo u struci toj ne možemo više da pratimo - kako treba da se oseća prosečan kupac, zaista ne znam !!!

poz.

OK, da se i ja ukljucim sa ponekim pitanjem.
Konkretno, razmisljam o nabavci notebook racunara i dvoumim se izmedju FSC Amilo Xi 1526 i Toshibe A100-011.
Ono sto me je navelo na dvoumljenje jeste cinjenica da iako sam cuo da Toshiba ima nVidia GeForce GO 7600, na sjtovima firmi sam nasao da ista ima iskljucivo GO 7300 sto negativno utice na moju odluku.
Isto to pise i za model A100-599.
Sada me interesuje sta je tacno - da li ima 7300 ili 7600, tj. da li je neko pobrkao loncice, i ukoliko stvarno ima 7300 koji je od dva gore navedena racunara bolji izbor?!

OK, da se i ja ukljucim sa ponekim pitanjem.
Konkretno, razmisljam o nabavci notebook racunara i dvoumim se izmedju FSC Amilo Xi 1526 i Toshibe A100-011.
Ono sto me je navelo na dvoumljenje jeste cinjenica da iako sam cuo da Toshiba ima nVidia GeForce GO 7600, na sjtovima firmi sam nasao da ista ima iskljucivo GO 7300 sto negativno utice na moju odluku.
Isto to pise i za model A100-599.
Sada me interesuje sta je tacno - da li ima 7300 ili 7600, tj. da li je neko pobrkao loncice, i ukoliko stvarno ima 7300 koji je od dva gore navedena racunara bolji izbor?!

I A100-011 i A100-599 imaju Nvidia 7600 grafiku.

Ni jedan od njih definitivno nema go7300. Mislim da neke radnje pogrešno pišu go7300 za taj model, jer je po nekoj NVidia internoj klasifikaciji go7600 GPU označen kao NV73. Ali je sigurno grafika baš go7600.

Ja sam cuo od drugara da se Simensi dosta kvare. Da me sad ne bi pljuvali sto sam ja to cuo ovo ono evo prepricacu razgovor sa drugarom. Naravno, svako donosi konacnu odluku i ovo sto sledi ne vazi za sve Simense, ovo je jedan slucaj...

JA: E, a vidi ovaj lap top FSI 5112 wlmi?
ON: Pa el sam ti rekao da njih bas ne uzimas?
JA: Secam se da, al sta bese?
ON: Pa znas da je pera kupio pa mu je crkao?
JA: Dobro, desi se tu i tamo, sad i ti smaras...
ON: DA, ALI SU ONI KUPILI ZA FIRMU NEKOLIKO KOMADA, I SVI SU ISLI NA SERVIS
JA: OK, nista onda od Simensa...

Ja sam cuo od drugara da se Simensi dosta kvare. Da me sad ne bi pljuvali sto sam ja to cuo ovo ono evo prepricacu razgovor sa drugarom. Naravno, svako donosi konacnu odluku i ovo sto sledi ne vazi za sve Simense, ovo je jedan slucaj...

I prva "novija" linija BMW-a je imala kvar tako sto se pri nekoj brzini otvara hauba, pa bi ga ja ipak posedovao. Mislim gluposti.

Uh, ovde si nešto pomešao. Oznaka koju si naveo (5112 WLMi) nije FSC oznaka.

A otkad je FS posto BMW medju laptopovima!? :p
Pozdrav ,)

To je bio samo grub primer oko kvarova. Inache mislim da im (FS) nista ne fali. Koliko para toliko muzike. Da sam gadjao Asus-a koji je ima sve sto ima Amilo Xi1526 morao bih da dodam jedno 300-500 evra vishe, a mislim da ne vredi. Barem ne za moje potrebe.

Nazad
Vrh Dno