Šta je novo?

Pomozite sa savetom za ram

bad

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2005
Poena
304
Pre mesec dana sam kupio 2x 256 ddr400 ram modula od nekog lika sa Malih Oglasa na ovom forumu. Pre dva dana sam namestio novu konfiguraciju koja koristi ddr. Ubacio sam ram i sistem neprihvata 1 modul. onaj drugi radi. Oba su identicna. Pokusao sam da nadjem oglas ali ga vise nema. sad sam ostao sa samo 256 u kompu umesto 512. Sta da radim ???
Neznam ime lika od koga sam kupio, ali znam da vozi mali dzip suzuku sa bosanskim tablicama i da zivi blizu INEXA ispod Tash-a.
Pomozite.

Sledeci put uzmi broj telefona. A vrlo je moguce da ova memorija radi, ali da joj se nesto ne svidja u konfiguraciji. Probaj da zamenis mesta modulima, probaj memoriju kod nekog ortaka...

Kupio si polovnu memoriju bez testiranja i isprobao je tek posle mesec dana ili grešim?
Ako je tako...koji si ti car :crash:

Probao sam sve moguce varijante na mojoj konfig. uzecu savet i probacu kod druga no konfig.

... a sto se tice sto sam je uzeo i tek posle mesec dana probao ... nisamo imao MOGUCNOSTI da je probam ranije... kapiras... Takvi komentari mi nisu opste potrebni jer ne pomazu!!!

Kad proveris kod druga javi sta je bilo!?!?
Tad ce ti neko moci pomoci,a uostalom i sam ces znati i za u buduce oko kupovine.prvo je testiraj pa plati.

Probaj da malo podignes voltazu u biosu , mozda ce raditi bez problema

bad je napisao(la):
... a sto se tice sto sam je uzeo i tek posle mesec dana probao ... nisamo imao MOGUCNOSTI da je probam ranije... kapiras... Takvi komentari mi nisu opste potrebni jer ne pomazu!!!
Kapiram ja, ali pretpostavljam da i ti sad kapiraš koliko si pogrešio što nisi uzeo od čoveka bilo kakav kontakt i dogovorio se s njim da mu vratiš ako nešto ne valja. Odavno se više ne veruje lepim očima.
Moli Boga da memorija ipak radi (mada, ako su oba modula identična i ti si isprobao sve...mrka kapa), jer sve i da provališ ko je lik i da ga nazoveš, teško da će ti izaći u susret posle mesec dana, naročito ako ti nije dao nikakvu garanciju.

Pregledaj detaljno memoriju i vizuelno, pogledaj da joj ne fali koji kontakt (i to se dešava, loša izrada, ostane kontakt u ležištu), prebriši dobro kontakte mikrofiber krpom sa malo alkohola, uhvati modul za krajeve i nežno ga savij u jednu i u drugu stranu (nemoj preterati sa silom) pa probaj opet da je ubodeš...ubodi samo taj sumnjivi modul u ploču pa vidi kako se ponaša kada je sam.

Nazad
Vrh Dno