Šta je novo?

Pomozite pocetniku u O/C-u.

NiTro

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2004
Poena
319
Imam Asus a7n8x-x i barton 2500+ sa otkljucanim mnoziocem. Da li se dobijaju bolje performanse bodizanjem FSB na 200 i smanjivanjejem mnozioca na 9?
Kada ja to uradim komp zakuca. Imam box cooler. Koliko bih mogao da sa njim max klokujem bez veceg povecanja temperature. Imam memoriju marke Veirtech 2x256 (TOTAL SHIT). Cheiftec napajanje.
Hvala :type:

Poslednja izmena:
nisi napisao koja ti je memorija. ako je ddr400 onda digni fsb na 200, sto se tice mnozioca, nema potrebe da ga smanjujes na 9. mozda mozes da ga smanjis na 10. to bi onda opet bilo vise nego po defaultu (sa 1833 na 2000Mhz).
sto se tice temperature zavisi od primerka do primerka. ja takodje imam box cooler i hladi na 2200mhz super. moj barton je zakljucan i radi na default naponu na 11x200, a temperatura je u tom slucaju, sa box coolerom, u sobi u kojoj je temperatura, 24c 36c idle/52c load.

e sad, moj predlog, digni fsb na 200, ostavi default napon pa testiraj sa prime95-om. gledaj temperaturu, ako ti tada bude stabilno probaj dalje, mada mislim da ce ti za vise trebati bolji cooler.

o/c

Sve sam uradio kao sto si rekao:
Dignem FSB na 200, mnozionc smanjim na 10,cak dignem napon na 1.75 i komp pri paljenju zakuca(ne pojavi se boot screen). Uzgred imam jos jedan problem kada napon stavim na 1.65V Bios mi stalno drzi na 1.71~1.69 ali nikad 1.65!! Sta nije uredu? :mad:

Ploca ga malo overvoltuje, nemas razloga za uzbudjavanje.
Probaj 200x9, to mu je otprilike default... Mora da radi i na default voltazi.
Ako nece ni tako onda sumnjici los OC (NE)potencijal ploce ili kako ti kazes SHIT memoriju

Sad sam malo pazljivije procitao tvoj post...
Takve simptome pretezno uzrokuje memorija! Probaj malo da joj olabavis timinge... i Obavezno probaj varijantu da pucas na 166x12 na recimo 1.7V pa reci sta si uradio, tu smo...

Off topic: Mnogo volim ... (3 tackice) :d

nitro nisi mi odgovorio sta sam te pitao. nisi napisao koju memoriju imas. tesko da ces ga dici na 200 ako ti je memorija 333, mozes da namestis asinhroni rad memorije i procesora u tom slucaju, ali tako neces dobiti bolje performanse.

Memorija je 3200 (DDR 400).

Imam jos jedan problem: u BIOSu sam stavio mnozilac na 12 i fsb na 200. A wcpuid mi pokazuje da je mnozilac 11!!!! napon je 1.65V memorija je na 2.3.3.6 166

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    91.3 KB · Pregleda: 95
Wcpuid lepo kaze 166x11=1833m (priblizno) U cemu je problem? Gde je tu 200x12?
Neeeego... Olabavi ti tu memoriju ako mislis da je teras na 400Mhz ikako. Stavi makar 7-3-3-2.5 i ima da radi sigurno ako budes terao procasor preko 1833Mhz onda mu daj jos malo struje mada mozda i ne mora, zavisi od primerka. (Pr. moj 200x11 ili [email protected] bez frke)
Probaj pa javi... :smoke:

Sorry

Izvini kurajberu mislio sam fsb 166. Evo celokupnih stovanja iz biosa.
FSB 166mhz
Multipler 12.5
Memory 166 mhz
Mem. timings 11.3.3.2
Voltage 1.65V
Mem. Voltage 2.6
Nije mi jasno kako je procesor otkljucan, kupio sam ga pre 4-5 meseci? :zgran: wcpuid mi i dalje pokazuje 11*166=1837!!!!!!! :mad: Kada fsb stavim na 200, napon cak na 1.75v i olabavim tajminge memorije nece da butuje. Nece ni na 166*13?? Sta se DESAVAAAAA?

pa ocigledno ti procesor nije otkljucan. ti mozes u biosu da stavis veci mnozilac, ali on ce ostati 11.

A ja mislio ako mozes da menjas mnozilac da je CpU otkljucan! Al sam glup. :wall: :Klanjanje :( :wc: :lupko:

ma nisi glup, mnogi tu pogrese. meni recimo na staroj ploci nije hteo da boot-uje kad promenim mnozilac. ali vidis posle u windows-u na koliko radi, jednostavno :)

Tanx

Poison, Kurajberu HVALA Vam na svemu. Evo slike pa sami poledajte sta sam uradio. Odvozao sam PRIME95 1 sat temperatura je 51 sa zatvorenim, i 49 sa otvorenim kucistem full load,33 idle sa onim drajverom za soft. hladjenje. Napon je 1.65(default). Ima samo jedna stvar koja me brine: +12V napon doseze do 12.8V. Da li je to OK? HVALA :banana:

Prilozi

• 23.jpg
    23.jpg
    91.1 KB · Pregleda: 100
Nisam siguran za tu plocu ali meni je to malkice mnogo :trust:
Vidim da si ga poterao na 182x11... Probaj slobodno na 200x11!
Mnozilac ti je zakljucan ali ti magistralu mozes da teras koliko ti memorija dopusta. Timinge si olabavio, mislim da sad nebi trebalo da bude frke. Moze samo CPU da trazi jos struje i to je to ;)

Ihaaaa

Izvinjavam se zbog kasnjenja ali ***. Evo sta sam uradio. Stavljao sam na 200*11 ali trazi jos struje. Ali i ovako mi je dovoljno brzo. Temperature su iste. HVALA :guitar:

Prilozi

• 2100.jpg
    2100.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 94
Usput ( da ne otvaram novu temu)... Kako da otkljucam AMD Barton 2800+?

P.S. Hvala

koliko sam ja skapirao na nForce platformi nikako... mada... i nisam se toliko upustao u temu...

Jel ima neko ideju zasto barton 2500 na ploci Epox 8rda3+ i memorijom Geil PC3200 VR nece ni da cuje preko 192 fsb?! Ni podizanje napona cipsetu, procesoru i memoriji ne pomaze!

Mozda je to limit tvog procesora, probaj da olabavish timinge memoriji. Poz

NiTro je napisao(la):
Izvinjavam se zbog kasnjenja ali ***. Evo sta sam uradio. Stavljao sam na 200*11 ali trazi jos struje. Ali i ovako mi je dovoljno brzo. Temperature su iste. HVALA :guitar:

Nema na cemu ;) Drago mi je da si zadovoljan. Inace mozes malo i napon da mu povecas pa da poteras na 200 ali ne preteruj zbog box coolera

\Ihaaaa

Izvinjavam se zbog kasnenja ali uzrok toga sto nece na 200 FSB je zategnuta memorija. Otpustio sam timinge na 2.5-3-3-11 i sad cepam na 205*11=2255Mhz sinhrono, voltazu memorije sam digao na 2.7V, voltaza Cpu-a je 1.65 ali posto ploca overvoltuje ona je oko 1.7. Ihaaa :guitar: :guitar: :banana:

Evo sad sam prosao Prime95 oko 1 sat, sa 2.6v na memoriji :banana: :banana: .
Poz :wave: :guitar:

Nazad
Vrh Dno