Šta je novo?

Pomozite oko uppgrade-a

crossfire

Znamenit
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
1,019
Zelim da prodam CPU+MB+DDR iz "moja masina" i da dodam max. 100Eura za nesto novo/polovno.
U principu sam zadovoljan performansama, ali mi se ne svidja nivo buke koju proizvodi chipset cooler- (kada smanjim broj obrtaja, buka je naravno manja ali temperatura skoci na preko 50C. Sa strane duva 12cm CM neki "silent"). Da nesto modujem ili kupujem nove (skupe) chipset coolere-nema teorije!
Za sada, 8800GS ostaje.

Molim upucenije da nesto predloze, a da se razlika osjeti ;). Zavisno od uppgrade-a, razmislio bi i o jacoj grafickoj kartici (imajte u vidu da imam 19' Wide)

Ako nista, da li bi varijanta sa X2 4400+ (G2) i Biostar NF520 SE i 2X1GB DDR2 800 (ultra socijala konfa) bila po performansama bliska ili nesto jaca od ove trenutno?

P.S. Ne pratim bas kretanje cijena polovnih komponenti jer ne zivim u Srbiji i ne mogu da "odreagujem" na vrijeme u vezi kupovine (citaj: potreban posrednik)... Komponente bi kupio u Srbiji naravno, jer bi trebao uskoro? u BG.

P.P.S. malo je ovo konfuzno, ali po potrebi cu da pojasnim :p

:wave:

Poslednja izmena:
Ako menjas samo zbog cipset kulera, ok, ali inace ne dobijas nista... imas dobar ddr1, dobru plocu i ok procesor... Inace cipset kuler od 10-15 e ti je sigurno jednostavnija i jeftinija operacija od menjanja svega ostalog, samo ako ga nadjes...
ako se dobro potrudis da prodas obzirom na cene ddr1 memorije, x2 s939 procesora imas sanse cak i da zaradis u procesu, koliko god to cudno zvucalo... e sad posto kazes nisi iz srbije, onda ne znam kako ce ici...

PS ovde ce ti naravno papagaji preporuciti da uzmes neku intel kombinaciju, ali ja to necu da ti preporucujem.

Samo ako uzimas neki kuler, moras paziti da moze da ti stane na plocu, da ne budes kao ja. :(

Takodje mislim da je promena kulera najbolji potez.

Poslednja izmena:
Ako menjas samo zbog cipset kulera, ok, ali inace ne dobijas nista... imas dobar ddr1, dobru plocu i ok procesor... Inace cipset kuler od 10-15 e ti je sigurno jednostavnija i jeftinija operacija od menjanja svega ostalog, samo ako ga nadjes...
ako se dobro potrudis da prodas obzirom na cene ddr1 memorije, x2 s939 procesora imas sanse cak i da zaradis u procesu, koliko god to cudno zvucalo... e sad posto kazes nisi iz srbije, onda ne znam kako ce ici...

PS ovde ce ti naravno papagaji preporuciti da uzmes neku intel kombinaciju, ali ja to necu da ti preporucujem.

Hmm, HR-05-SLI bi rijesio problem, ali preskup mi je (~25Eura) :S:
Iskreno, mislio sam uzeti nesto slicno tome sto ti imas... Osim mozda umjesto 5000+ BE neki 4400+ G2.

"e sad posto kazes nisi iz srbije, onda ne znam kako ce ici..."- odradi to neko za mene, ali "Hot roba" ode prije nego se ja "izorganizujem".
Najpametnije bi bilo (slusajuci savjete) da kupim taj HR-05-SLI cooler i resto ulozim u uppgrade graficke kartice (i jos mi ostane love). A da zaradim nesto u procesu zamjene- ne bavim se tim ;)

Thanks

Pomenuo si dodadavanje 100€.
U Beogradu se danas za 145€ (računato po donjem današnjem kursu od 76 din za 1€) može kupiti Gigabyte ploča GA-MA770-DS3, AMD X2 5000+ i 2x1024 DDR2 800 Kingston memorije. Predpostavljam da svoju ploču, procesor i memoriju možeš prodati bar 'malo' više od 45€.

Vrh Dno