Šta je novo?

Pomozite oko programa

Grobar

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Jedna moja drugarica ima problem ako neko zan kako da resi neka pomogne.

Pravim jedan program koji treba da obracunava neke detalje.
Uglavnom proces ide tako sto izaberes jedan od pet mogucih opcija, i zavisno od koju opciju izaberes dobijes zeljene podatke...
E sada...
Stos je u tome sto su ti podatci utipkani u VBA umjesto da su povezani sa tabelama u Accessu...(Bilo mi je lakse izvesti funkciju...If Ovo Then pishi to i to)...
Dakle...
Sada trebam da povezem te podatke, sa kojim obracunava..tj. da program ispishe jedan raport od svega toga...a neznam kako...znam uglavnom da kada on ispishe te podatke imas jedan window u pozadini i dokle god su te "opcije" aktuelen tu je...a meni da je da on to sa jednim komandom...kao na. pr. sejv...to sejva u jednom database...Da imam kao tabelu...pa bi lakse preko tabele ispisalo raport...A ne da ispisuje aktuelni prozor...Kako to uraditi?

Pa zar niko ne zna VB ? :(

Grobar je napisao(la):
Uglavnom proces ide tako sto izaberes jedan od pet mogucih opcija, i zavisno od koju opciju izaberes dobijes zeljene podatke...
E sada...
Stos je u tome sto su ti podatci utipkani u VBA umjesto da su povezani sa tabelama u Accessu...(Bilo mi je lakse izvesti funkciju...If Ovo Then pishi to i to)...
Dakle...
Sada trebam da povezem te podatke, sa kojim obracunava..tj. da program ispishe jedan raport od svega toga...a neznam kako...znam uglavnom da kada on ispishe te podatke imas jedan window u pozadini i dokle god su te "opcije" aktuelen tu je...a meni da je da on to sa jednim komandom...kao na. pr. sejv...to sejva u jednom database...Da imam kao tabelu...pa bi lakse preko tabele ispisalo raport...A ne da ispisuje aktuelni prozor...Kako to uraditi?

Napravi posebnu tabelu sa tih pet opcija. U tabelu iz koje vadis podatke dodaj to isto polje. Kada izbiras jednu od tih opcija dodaj komandu tipa "set relation" ili sql naredbom izaberi samo ono sto te interesuje.
Nadam se da ti ovo treba?

Re: Re: Pomozite oko programa

stojkov je napisao(la):
Napravi posebnu tabelu sa tih pet opcija. U tabelu iz koje vadis podatke dodaj to isto polje. Kada izbiras jednu od tih opcija dodaj komandu tipa "set relation" ili sql naredbom izaberi samo ono sto te interesuje.
Nadam se da ti ovo treba?

Evo sta mi je odgovorila (ja nista ne razumem :) ) :

a gle...trik je u tome, sto nista nije upisano u tabelama u Accessu....sve je u VBA...upisano medju kodima....kontas...od Accessa sam samo uzela formular i te sitnice....lakse mi bilo izvest tako....Mada sada kada hoces da sejva u database....eeee...vec onda vidis, kajanje...
Na tom aktuelnom formularu, gdje imas te opcije i gdje dobijes info i mozes dopuniti sa komentarima....kada on obracuna, tj program...ako malo trazis vidis da ima jedna tabela u pozadini koja sve ima na sebi...sve sve, od a do z....ali nista nemozes uraditi sa nje...ama bas nista....e kada bi se moglo....super bi bilo, citav problem rijesen....jel' znas nesto o tome?

Re: Re: Re: Pomozite oko programa

Grobar je napisao(la):
Evo sta mi je odgovorila (ja nista ne razumem :) ) :

Onda ti preporucujem da pocnes sve od pocetka. Ustedeces vreme i zivce.
"Prekom prece, naokolo blize".

Ne znam VB ali znam da je ovakav program lakse u vecem delu ponovo napisati nego li ga prepravljati. Ko ga je pisao sa tim promenljivama u kodu nije u startu imao na umu da ce se izlaz programa bilo gde snimati (u fajl u bazu itd.). Znaci, stani malo, skuvaj dobru kafu i pusti pesmu od Cardigans-a "Erase and Rewind" pa type;

Hvala vam, rešila je problem pustiće "Erase and Rewind"

pozdrav

Ah, the power of music!

Vrh Dno