Šta je novo?

pomozite neznalicama

hogubadagri

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
319
devojka bi da kupi laptop pa posto nema pojma zamolila me da pogledam sledecu ponudu, kako ni ja nemam pojma o laptopovima resih da pitam ljude koji sigurno imaju neki komentar kako god konfiguracija je sledeca

HP
NX7300 GC084ES

Specifikacija
Procesor Intel® Core™ Duo T2450 2.0GHz 2MB FSB533
Memorija 1024MB DDR2 533MHz
HDD 120GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta Intel GMA 950 sa 256-bit / 128MB dynamic video memory
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija do 210 minuta
Težina 2.54

hvala unapred pozdrav svima

Zavisi u koje svrhe ce se laptop koristiti?! Ovaj sto si ti naveo ima int. grafiku! Ostalo je u principu ok, ali opet kazem zavisi za sta ce se koristi...muzika,office,igrice🙂,grafika...??

muzika, office, filmovi, internet, mozda neka igrica ali nista ozbiljno izvinjavam se zbog previda

ovo je i previshe za to shto njoj treba 🙂

Kad vec uzima mashinu za muziku, office, filmovi, internet, sve preko 900mhz bi bilo suvishno (za igrice ovde grafika limitira, znachi patice se sa novim i relativno novim naslovima). Nego, ja ti savetujem da se vishe bazirash na stvari kao sto su, na prvom mestu autonomija baterije (uglavnom 2-3 sata), kvalitet izrade, integrisani bluetooth (zenama to dobro dodje 😉 ), card reader (valjda ga svi imaju?), sto veci hdd, a sto niza cena...mislim da je procesor u ovoj prichi najmanje bitna stavka...

To bi trebao da bude isti (ako ne onda slican), laptop ko u metro-u, a ako je i cena ista, oko 52-53000din, onda je to odlicna kupovina. Kvalitet izrade je odlican (ipak je HP), i tastatura je dobra.:wave:

Poslednja izmena:
Zensko kao zensko na kraju je kupila nesto deseto Toshiba Satellite A200 14D po ceni ne bih rekao da je lose. U svakom slucaju hvala svima i pozdrav.

U velikoj sam dilemi ,posto jos nisam kupila laptop,sta uzeti od konfiguracije,a da ne bude ni malo ni mnogo.Sto se tice procesora,dok sam prelistavala forum odlucila sam se za Intel Core Duo,mislim da je sasvim solidno.E sada sto se tice Memorije tu se dvoumim oko 512MB ili 1024MB,zato sto su mi neki rekli da mi je sasvim dovoljno 512MB i da mi ne treba vise.Laptop bi koristila za surf,mejlove,programe za astrologiju-najvise za to,gledanje filma,igranje igrica,slusanje muzike,ali sve u normalnim kolicinima.Isto tako sto se tice HD da mi je sasvim dovoljno 80GB.E sada sto se tice graficke o tome nemam pojma,ali bar da bude solidna.Monitor 15.4,DVD RW,Baterija sto duza posto bih ga nosila sa sobom,a tezina sto laksi,Windows XP.
Molim vas da mi pomognete oko izbora ili da mi date par ponuda,cena je do 60000 din.Ako sam nesto propustila recite mi sta jos treba da gledam.I jos jedno pitanje da li je laptop sporiji od kompjutera sa istim konfiguracijama?Unapred zahvalna:Klanjanje

I jos jedno pitanje da li je laptop sporiji od kompjutera sa istim konfiguracijama?Unapred zahvalna:Klanjanje
Jeste, kod laptopa je sve podređeno štednji energije - prave se kompromisi po pitanju brzine hard diska, snage grafičkog podsistema (veliki potrošač), frekvencije memorije.
Mislim da si lepo utvrdila šta su minimalni zahtevi za tvoj novi komp. Pošto svi proizvođači imaju gomilu modela, savetovao bih ti da obratiš pažnju na kvatitet ekrana i kvalitet izrade samog laptop-a (slaba i škripuckava plastika ume da smeta znatno više nego manjak od 200-300 MHz u brzini procesora). I gledaj da komp ima integrisane sve opcije koje ti trebaju (wireless, bluetooth, TVout i slično).

Znam da je bolji procesor Intel Core Duo,ali zanima me vase misljenje posto sam vec navela za sta mi treba,da li mogu da koristim za te stvari procesor Intel Celenor-M 520 ili 440 ili 430,koji je bolji od ova tri i sta gubim ako uzmem Intel Celenor,a ne Intel Core Duo?Mozda mi je sasvim dovoljan,za moje potrebe,Intel Celenor,zasto davati toliko para za Core Duo.
Treba mi jedan solidan laptop,sa solidnim konfiguracijama.Mislim da je Core Duo malo previse za moje potrebe.Sta vi mislite?

Poslednja izmena:
Pogledaj temu Laptop za 550e. Tu imas nekoliko modela koji bi ti zavrsavali posao. Ne treba ti core duo.

Nazad
Vrh Dno