Šta je novo?

Pomozite mi oko FAR CRY-a ili odvaljujem graficku iz AGP-a!!!

Da, zaista, ja ne znam konkretan odgovor ali bi se on mogao svesti na ovo sto ti je rekao Deka... mozda je problem u CELOM racunaru, ako me razumes sta hocu da kazem (ne bukvalno). Mozda si ocekivao nesto konstruktivno ali meni je bilo neverovatno da si pokrenuo FC na toj masini... kazes na medium, ali koja je rezolucija, nemoguce da je preko 640x480.

Sve sto ti mogu reci je da instaliras novije drajvere, trenutno su aktuelni 4.9 a tvoji su 4.3, znaci dosta su stari. Mozda ti to pomogne.

Ogi grijesis , za tako stare graficke ne valjaju novi driveri vec stari a najbolji su za 9000Pro su 3.10 Catalisti (ili Omega sve jedno)...;)
Pozdrav...

1024x768, bez FSAA, shadows na low, ostalo na medium - tako sam prvo startovao igru. Kao što rekoh, treba videti da bi poverovali :)
Inače, probao sam sa smanjenjem svega na minimum, ista stvar :(
novi drajveri ne valjaju za starije kartice, to je istina, ali mi se 3.10 već čini mnogo staro (uz moju karticu su došli 3.2, a sa njima nije radio KotOR, tada sam i skinuo ove). Mada mi se čini da su drajveri najverovatniji uzrok problema, većinu drugih svari sam eliminisao...

Poslednja izmena:
I-ju, zlo & naopako, pokusao si KotOR-a da igras na Duronu 750MHz ?!?
Meni je isti sekao (na otvorenim prostorima) na 1.2 GHz procesoru, uz Radeona 9000 (zbog loseg OpenGL-a)...

i prešao KotOR :) ali 9000 Pro je osetno jača grafička od 9000... a i meni je seckao na otvorenim prostorima, ali ne mnogo, bilo je možda 15-20 fps, odokativno...

Xenon je napisao(la):
1024x768, bez FSAA, shadows na low, ostalo na medium - tako sam prvo startovao igru. Kao što rekoh, treba videti da bi poverovali :)
Inače, probao sam sa smanjenjem svega na minimum, ista stvar :(
novi drajveri ne valjaju za starije kartice, to je istina, ali mi se 3.10 već čini mnogo staro (uz moju karticu su došli 3.2, a sa njima nije radio KotOR, tada sam i skinuo ove). Mada mi se čini da su drajveri najverovatniji uzrok problema, većinu drugih svari sam eliminisao...
Nemoj da te buni to sto su 3.10 stari driveri jer oni lagao se ti ili ne najbolji za starije kartice--to je dokazano--a ako vec oces da se oprobas sa novijim driverima onda stavi 4.5 jer su oni od novijih drivera nabolji za starije kartice !!!
pozdrav... :bottle:

Xenon je napisao(la):
i prešao KotOR :) ali 9000 Pro je osetno jača grafička od 9000... a i meni je seckao na otvorenim prostorima, ali ne mnogo, bilo je možda 15-20 fps, odokativno...

U svakom slucaju, sjajna igra... :guitar:

Ima da je predjem i treci jubilarni put, samo sam ima da naucim da igram pazak, a ne da me dere svaka budala... :)

i ja imam prokleto isti problem cim stavim na vise od low zamagli mi se cela slika.prokleti 61.77!! imam fx5900xt i sta sad da radim gde da nadjem stariej drajvere?!!

Na www.guru3d.com imas sve drivere koji su ikad izasli, znaci i od pre par godina.

!? Koliko ja vidim, poslednjih X problema na ovom forumu je bilo sa NVidia karticama i njenim drajverima. Retko ko se zali a ima Ati. I posle kazete da Ati ima problem sa drajverima... ccccc...

ovo je PRVA igra sa kojim imam problema zbog drajvera.eeh pa makar ne moram da skidam drajvere svakih 10 dana kao za ati

Oni barem izadju i nemas problema sa nijednom igrom a nebo to rekao za nVIDIU...

M3 je napisao(la):
Oni barem izadju i nemas problema sa nijednom igrom a nebo to rekao za nVIDIU...

Hoces da kazes da je bolje da svakih par dana downloadujes drajvere, nego da igras sve kako treba i sa mesecima starijim, osim eventualno jedne-dve igre koje ne rade pod tim?

SVAkoga mjeseca izlaze driveri i zaviso od toga koliko poboljsanja donesu ti driveri, onda ih ja skidam (ako bas ima poboljsanja ).Evo ja imam kod mene istalirane Omega 4.8 i pice sve igre kao lude ;)

Da bre! Ej, imam ATI 2 ( D V E ) godine i NIKADA ali NIKADA se nije desilo da mi jedna igra ne radi. Rakija, nisam na tebe konkretno mislio nego generalno, u poslednje vreme na forumu se zale uglavnom vlasnici NVIDIA kartica i to iskljucivo u vezi drajvera, neke im igre ne rade sa jednim a rade sa drugim ili im ne rade uopste itd.

ATI izbaci dravere i uglavnom su ti drajveri poboljsani, tako da se isplati skidati ih a ja licno bas volim da cesto update-ujem stvari, drajvere i sve sto moze da se update-uje - volim da imam sve najnovije.

Ma poenta price je da je do skoro navodno ATI bio "los" sto se tice drajvera, maltene je bilo da NVIdia nema uopste probleme tog tipa, ali se sada izgleda situacija skroz promenila u korist ATI-ja.

Epilog: probao sam druge drajvere (4.5), i pomoglo je delom - animacija se učitala i igra je radila ok, ali ne može da učita tanker. Okej, pomislih, možda ipak ne može FC na ovoj mašini. Uzmem Beyond Good and Evil, kad ista stvar kao i u FC - učitava lokaciju, i kad završi, i treba da iscrta što je učitao - izbaci u Win! Probao drajvere 3.0, 4.3 i 4.5, tako da verujem da nije do njih, jer verujem da bi bar sa jednim bar jedna igra morala da radi. Verovatno mi sledi reinstalacija Wina, jer mi smrdi da se nešto zeznulo sa DirectX-om... pre toga ću postovati ovo na Grafičke Karte.

Hvala svima koji su mi pomogli!

niple je napisao(la):
Preshao sam Far Cry sa fx5200, za 50e nema bolje graficke.

Kao sto Broz rece za 17 evra vise oc-uj asusa 9550 GE i sa pristojno rama (768) farcry lepo ide, ali ja bih sacekao 6600 GT AGP kazu bice 180-200 i kusur evra a karta je do jaja ! ;)

Poslednja izmena:
pnjaf je napisao(la):
Kao sto Broz rece za 17 evra vise oc-uj asusa 9550 GE i sa pristojno rama (768) farcry lepo ide, ali ja bih sacekao 6600 GT AGP kazu bice 180-200 i kusur evra a karta je do jaja ! ;)
Al` si ga posavetovao:) Da saceka neko vreme i da plati 3x (tri puta) vise?!
Pa za 200e sta god da kupi nece pogresiti....

jerryman je napisao(la):
Imam ( :crash: ali necu jos dugo, ako mi ne pomognete :crash: ) G-foce FX5200, DirectX9.0c, instalirao sam drajvere 61.77 i Farcry patch 1.1.

Kada stavim na medium ili vise monitor ceo poplavi i samo se ponesto nazire. Kada smanjim na LOW sve je u prostorijama je OK samo sto kad izadjem napolje sve teksture kopna i planina su plave.

Sa starim drajverima (56.i nesto) na low toga plavetnila nema samo sto se desava da mi se grafika "pogubi". Na medium i vise igru ucita al nece da pocne.

STA DA RADIM MOLIM POMAGAJTE, INACE GUBIM ZIVCE SA OVOM? :wall: :wall:

asus A7N8X-X nForce 2
AMD Athlon 2200XP(2000 GHz oc)
2X256MB ddram. 400MHz kingston
HDD 80GB Western Digital,8MB
asus G-foce FX5200 SE-NIKAD NE UZIMAJTE :crash:

pazi, sam si sebi odgovorio, imao sam isti problem i lupao glavu pola sata i onda sam deinstalirao 61.77 (prvo normalan uninstal pa onda rucno brisanje svih nv*.* fajlova iz windows sistem foldera, samo pazi da ne obrises nforce drajvere (nvgart, nvpci...itd)) i instalirao 56.6? neke drajvere i sve je radilo. Sad ponovo imam 61.77 instalirane ali nemam vise taj problem sa plavom slikom (??? :wall ) tako da se svodi na gremline. Ako ti nesto znaci sa 61.36 drajverima mi je normalno radila igrica, probaj njih ;)

M3 je napisao(la):

e sorry :) ali moram nesto da ti kazem, nisi ni svestan kolko igara ne radi sa novim ATI drajverima, probaj neku igru od pre par godina...ono zale se ljudi nenormalno da im ne rade neke simulacije aviona, pa formula, pa neke menadzerije...nisam nikada probavao matore igrice (slabo se igram) ali ako imas neku probaj. Pa da krenem dalje sa pricom zasto ih izbacuju (drajvere za ATI) tako cesto nema smisla, jasno ti je da je zbog bagova raznih vrsta...Dalje, koliko se ljudi zali da im se spucava igra izbacivajuci VPU recover iako im grafika nije OC-ovana ?! :trust: ... Ono, ja sam nepristrasan, kupujem ono za cega imam para i sta je bolje za te novce ali ATI nije bas tako slavan kao sto vecina misli...Kod nVidijinih drajvera vecina problema nastaje zbog "restla" u win registriju od prethodnih drajvera itd.

Pozdrav :wave:

Starije igre vise ne igram tako da ne mogu to da tvrdim, ali sto se tice novijih igara oni nemaju lproblema sa driverima (barem nemam ja ) ;)
Pozdrav...:wave:

pazi, sam si sebi odgovorio, imao sam isti problem i lupao glavu pola sata i onda sam deinstalirao 61.77 (prvo normalan uninstal pa onda rucno brisanje svih nv*.* fajlova iz windows sistem foldera, samo pazi da ne obrises nforce drajvere (nvgart, nvpci...itd)) i instalirao 56.6? neke drajvere i sve je radilo. Sad ponovo imam 61.77 instalirane ali nemam vise taj problem sa plavom slikom (??? :wall ) tako da se svodi na gremline. Ako ti nesto znaci sa 61.36 drajverima mi je normalno radila igrica, probaj njih

Brate hvala ti ali sam juce, posle mesec dana, konacno digo ruke od FarCry-a.
Trenutno igram stari dobri PANG. :type: :banana: :cigar: Osecaj je neponovljiv.

LiquidPlasma je napisao(la):
...i pare :) A sto Ati9600XT? Sto ne ubodes GeForce FX5900XT, jer bolje su ti performanse u igrama, a bogami i skuplja je (190~200 ojra) ili cekas jos malo na GeForce 6600GT?

Poz

P.S. GeForce FX5200 SE je.... :wall: :crash: :wall: :D

Za 190-200 eura moze da se uzme r9800pro...a ne ultra spori 5900

ipak je razlika u ceni, a ni 5900 nije ultra spor...u poredjenju u farcry-u jeste, ali u ostalim igricama i nije....

Nazad
Vrh Dno