Šta je novo?

Pomozite mi oko (editovanja) sajta...

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
SW koji imam (na raspoloaganju) je Dreamweaver MX2004.
Pitanja:
1) Na sajtu ima 2 celine, gornja i donja. Recimo da su takve da u gornjoj polovini ima 3 "grupe" leva, srednja i desna i isto tako u donjoj.
Trebalo bi da su nezavisne. E to je ono što me muči! Kako da kada neko hoće da pogleda srednju donju "grupu" osveži se samo donja polovina a ne ceo sajt?

2) Na ovom "template"-u ima mnogo .asp (to je JAVA?). Sviđa mi se što kada se neka .asp koristi za link ne moraju 2 slike da se prave za "button" efekat... Ne znam da li me razumete, kada navedete kuror na neku sliku ona automatski potamni / dobije drugi oblik ili šta već...
Kako to da editujem (linkove) tj. čime?

Možda ima još nešto (ima sigurno :d), kad se setim, napisaću vam. 😀

Edit: I ako sam pogrešio sobu, modovi ne zamerite, nije namerno... 😉

Poslednja izmena:
SW koji imam (na raspoloaganju) je Dreamweaver MX2004.
Pitanja:
1) Na sajtu ima 2 celine, gornja i donja. Recimo da su takve da u gornjoj polovini ima 3 "grupe" leva, srednja i desna i isto tako u donjoj.
Trebalo bi da su nezavisne. E to je ono što me muči! Kako da kada neko hoće da pogleda srednju donju "grupu" osveži se samo donja polovina a ne ceo sajt?

Pa to je najlakse uraditi upotrebom AJAX-a, nema refresha i sve se odigrava na jednoj strani. Druga varijanta koja mi pada na pamet je frame...

2) Na ovom "template"-u ima mnogo .asp (to je JAVA?). Sviđa mi se što kada se neka .asp koristi za link ne moraju 2 slike da se prave za "button" efekat... Ne znam da li me razumete, kada navedete kuror na neku sliku ona automatski potamni / dobije drugi oblik ili šta već...
Kako to da editujem (linkove) tj. čime?

Možda ima još nešto (ima sigurno :d), kad se setim, napisaću vam. 😀

Edit: I ako sam pogrešio sobu, modovi ne zamerite, nije namerno... 😉

To je tzv. rollover efekat. Za to ti trebaju najmanje 2 slike (kada je "normal" stanje tj. kada nema interakcije sa objektom i kada predjes misem preko slike pa se uradi zamena). Za to postoji funkcija u DW-u, potrazi po menijima lako ces se snaci.

Btw, ASP je skracenica od Active Server Pages i radi se o stranicama koje koriste ASP jezik koji se izvrsava na serveru. To nije JAVA, JAVA se uopste ne koristi u Web dizajnu vec JavaScript, koji, ako izuzmemo slicnost u imenu, nema mnogo veze sa javom.

Nazad
Vrh Dno