Šta je novo?

Pomozite da nađem program za brisanje i preimenovanje foldera i fajlova

snow381white

Poštovan
Učlanjen(a)
21.12.2016
Poena
80
Nikako ne uspevam da se setim imena programa koji je omogućavao da se menjaju nazivi, ekstenzije i da se brišu fajlovi i folderi. Sećam se samo da bi se pojavio u opadajućem meniju nakon desnog klika mišem i da je imao ikonicu u obliku zvezde ili čarobnog štapića sa zvezdom na vrhu. U pitanju je neki lagan programčić, ništa fensi. Imala sam ga do pre nekoliko meseci kad mi se skršio Windows i sad po cenu života nisam u stanju da se setim naziva. Moguće da je bilo "magic nešto" ali pretraga na Guglu ne daje nikakve rezultate.

Ja koristim Total commander.
Bila je ta opcija u Microsoft PowerToys ali nisam je koristio. Instaliraš PowerToys i omogučiš Rename. Pojavi se pod desnim klikom kao opcija u folderima eksplorera i radi šta želiš. Davno sam to podešavao nekima. Mi smo imali te neke stečene navike sa dos commandera pa smo koristili total commander.
Ne kapiram te za brisanje fajlova i foldera.... Običan pritisak na Delete odakle god hoćeš...
Nisam gledao, bolje traži neke Multi Rename tools preko google nego magic nešto :)

probaj nesto kao BULK RENAMER , mozda zavrsi posao

to je taj programcic koristim ga mnogo godina unazad

Prilozi

• Screenshot 2025-07-10 104914.jpg
    Screenshot 2025-07-10 104914.jpg
    22.9 KB · Pregleda: 51
To je vezano za privilegije foldera koje dodeljuje Windows. Npr. pukne Windows instaliras novi, a posle ne mozes da preimenujes, obrises i sl. foldere. To se radi preko desnog klikna na folder, properties, security kartice, advanced na dnu pa permissions i auditing kartice i dodavanja korisnika kroz principals u njima kao sto su tvoje korisnicko ime u Windowsu, pa moze users ili everyone, naravno mora da se postavi full control, inheritance i da obuhvati folders, sub folders i files.
Pisao sam na brzinu iz mozga, tako da realno imas kako da povratis privilegije svim folderima pd folderima i fajlovima kroz Windows.

Znam. Nego ne znam da li i dalje funkcionise taj program na novijim verzijama Windows-a. Program je iz 2013 godine kao zadnja verzija.

Vrh Dno