Šta je novo?

Pomozite da izaberem TV provajdera

zost

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
320
U Novom Sadu sam i već nekolikmo godina imam analognu kablovsku TV preko KDS, Novi Sad. U sadašnjem TV sistemu imam jedan kabl koji "isporučuje" sliku u stan i sa tog kabla "razvodim" signal na 4 televizora u stanu (Plus ponekad PC). Podrazumeva se da na 4 teelevizora gledam 4 različita kanala u isto vreme.

Prešao bih u bližoj budućnosti na digitalnu TV (možda i sa Internetom), ali nisam uspeo da dobijem brz i kratak odgovor na sledeće jednostavno pitanje:

- Kod kog provajdera u Novom Sadu mogu bez dodatne pretplate i bez dodatnih uređaja da dobijem to isto - da gledam 4 različita kanala? Ako ne može bez doplate, kakve su cene?

Hvala svima.

Mislim da neces moci. Ako mozes samo bezi od KDS, oni su katastrofa.

Reklamiraju se da daju digitalnu televiziju, od tih 60 kanala na digitalnoj televiziji mozda njih 5-10 su zaista digitalni kanali, sve ostalo NISU, dakle peglaju sliku i salju korisnicima. Zaista SRAMOTA. Pitam se samo kako nema neko da ih kontrolise sta rade, a pri tome zna se da drze monopol u pojedinim delovima grada.

Cujem da je SBB dobar, a kako vidim po cenama 10x je bolji od KDS NS.

Ne znam kako ćeš preći na drugog kablovskog provajdera ako je cela zgrada na KDS-u. Ako uzimaš interent kod KDS-a najisplativiji su Mix paketi uz ugovor na godinu dana, internet radi solidno ali to zavisi i od infrastrukture u tvom kraju. Sa digitalnom TV kod njih nemam iskustva.

Hvala za odgovore. Verovatno nisam bio najjasniji. Pitanje je:

Kod kog provajdera koji prodaje "digitalne" ili digitalne kanale mogu u stanu da istovremeno gledam 4 različita programa na 4 različita televizora? Da ne bude da svi moraju gledati isti program na jednom televizoru, ili isti program na 4 televizora.

Znam za "kvake" sa peglanjem programa i kakav nivo usluga mogu da očekujem. Ako ne mogu da gledam različite programe istovremeno, onda mi ne treba ništa od tih usluga.

Bez 4 STB-a ne može

Hvala za odgovore. Verovatno nisam bio najjasniji. Pitanje je:

Kod kog provajdera koji prodaje "digitalne" ili digitalne kanale mogu u stanu da istovremeno gledam 4 različita programa na 4 različita televizora? Da ne bude da svi moraju gledati isti program na jednom televizoru, ili isti program na 4 televizora.

Znam za "kvake" sa peglanjem programa i kakav nivo usluga mogu da očekujem. Ako ne mogu da gledam različite programe istovremeno, onda mi ne treba ništa od tih usluga.

ja imam sbb d3 hd i koristim dva tv-a, svaki ima skiju za sebe onaj koji je vezan na hd risiver ima digitalnu a onaj koji je vezan na izlaz iz njega ima analognu i podesavam kanale na tv-u normalno ko da je sam. taj izlazni kabl mozes da stavis na razdelnik sa tri izlaza i ostala tri televizora ce ti imati analogni signal ali ce moci da biraju kanale nezavisno. samo na jednom tv-u ces imati digitalni signal. Ako ti je cela zgrada na kds-u a ti bi ipak uzeo sbb trazi od njih mix paket tj. kazi da oces i internet onda ce da vuku zicu i iz susedne zgrade. znam iz iskustva moja zgrada je na av comu a ja sam jedini na sbb-u. Ako neces digitalnu tv onda trazi njihov internet i analognu tv pa ces sa razdelnikom moci da razvuces kablove na sve televizore i svi ce gledati razlicite programe. Samo sto vise tv-a signal slabi mozda ces negde morati da stavis pojacivac signala. nadam se da sam ti objasnio.

Hvala

Stilgar, Jera,

Hvala mnogo za odgovore. 1 digitalni i 3 analogna prijema može da bude interesantno, a cela stvar će sačekati kraće vreme da odaberem odgovarajući digitalni TV.

Nazad
Vrh Dno