Šta je novo?

Pomooc!!!

• Začetnik teme Začetnik teme macke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

macke

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
319
:wall: Imam sempron 2400+ ga-7vt600p-rz mx400.Nikako ne mogu da kloknem procesor preko 10*185 jer mi automatski podize i frekvenciju pci i agp slota.U biosu je agp ipci zakljucan.Probao sam iz biosa i easy tune4 ali nista,podignem do 10*185 i sitem se skuca.Sta da radim>nameravao sam da ga dignem do 10*200,realno,zar ne?Ako neko ima iskustva sa ovim neka pomaze. :bottle: :bottle: :crash: :wall: 😡 :smash: .Kako da podignem na 10*200. a da ne podigne agp i pci? :whip:

ne mozesh nikako na toj plochi ... qpi nforce2

Aj malo opsirnije.Zasto ne mose?chipset podrzava fsb 200.Da li moze da se otkljuca mnozilac?

pazi KT600 chipset isto kao i prehodni KT nemaju PCI i AGP lock! tek KT880 chipset ima to!
mislim da neces daleko stici sa OC-om na toj ploci!!!

A da probas odmah da ga "zveknes" na 200 FSB??? Trebalo bi da pri tom FSB-u automatski obori AGP i PCI na default taktove (promeni FSB/PCI delilac sa 5 na 6, sto rezultuje radom PCI magistrale na 33MHz).

Poslednja izmena:
To sam i ja pomisli😵dmah na pocetku oborim ram na 333 i onda podizem fsb.Ali,neznam kako da smanjim mnozilac agp i pci slota.U biosu je to zakljucano ali podize takt?!Ne znam sta da radim?Takodje ne mogu da otkljucam ni mnozilac sempronu.Nisam pametan 🙂

macke je napisao(la):
To sam i ja pomisli😵dmah na pocetku oborim ram na 333 i onda podizem fsb.Ali,neznam kako da smanjim mnozilac agp i pci slota.U biosu je to zakljucano ali podize takt?!Ne znam sta da radim?Takodje ne mogu da otkljucam ni mnozilac sempronu.Nisam pametan 🙂
Greska. Odaberi opciju auto 200/66/33. Ako ti memorija moze raditi na 200, PCI/AGP ce biti 33/66. Ako odaberes recimo 199 onda ce PCI biti daleo visi od 33. Kapiras. Sam procesor ce biti overklokovan na mnozilac puta 2 stoje. I to je to sa tom plocom. Normalno podigni malo voltazu procesoru.

malko sam neiskusan...gde to da uradim?Mislim da u biosu nemam tu opciju.Da li to moze nekim softverom.Pojasni mi malo ako te ne mrzi.Hvala ti.p.s.Zar nece ako stavim auto ostati na 166/66/33,inace memorija je korserova vs400.Da li moram da podizem napon?

Mislis da ce agp ipci ostati na 66/33 ako fsb u biosu odmah krknem na 200.Ako ne ostane nece li da malko zadimi :smoke:

nema ta plocha tu opciju ... znam sigurno poshto sam je imao

via chipsetovi(stariji) ne mogu da zakljucaju pci/agp ali mislim da vec negde oko 185/190 treba da te prebaci sa 1:5 na 1:6. Na mojoj ploci kad dignem FSB preko 150 menja se sa 1:4 na 1:5 (kt400 ploca), pa bi i tebi trebalo da bude tako (samo na oko 185-190MHz)

Dakle,probacu pa ako mi ne uspe ostaje mi samo da kupim neku plocu sa nforce2 chipsetom,pitanje je samo koju?U rangu 50-55 evra :S: ,abit nf7?

Nazad
Vrh Dno