Šta je novo?

pomoc

IvAnF

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
604
Interesuje me na koliko mogu da OC Durona na 750 na Soltek SL-75 KAV-X ploci. Imam dobar cooler!

IvAnF je napisao(la):
Interesuje me na koliko mogu da OC Durona na 750 na Soltek SL-75 KAV-X ploci. Imam dobar cooler!

Nisam ti nista pomogao oko overclockinga jer ne znam mnogo o tome, ali mi je cudno da su dosada post kome je naziv pomoc pogledala 3 coveka?
Pa ljudi valjda treba da se pomazemo?!:wave; :)

Re: Re: pomoc

luka.l je napisao(la):
Nisam ti nista pomogao oko overclockinga jer ne znam mnogo o tome, ali mi je cudno da su dosada post kome je naziv pomoc pogledala 3 coveka?
Pa ljudi valjda treba da se pomazemo?!:wave; :)
Treba stavljati malo konkretnije nazive threadova... Recimo "pomoć oko overclocka" ili slično. Ljude mrzi da gledaju ako nemaju blage veze o čemu se radi u threadu.

A koliko se ja sećam 750 Duroni su bili serija koja se najlošije overklokuje.

Imam istu plocu i proc. Maximalno sto sam ja uspeo je 960MHz ali nestabilno i to sa 1.85VCORE. Posto imam los cooler drzim ga na 866(7x133) na default naponu i sve lepo radi.

IvAnF je napisao(la):

Probaj na 133 FSB, sa 1.85 V, ali pazi da ti u biosu bude FSB/PCI 1/4 znaci PCI na 33 Mhz. Ako ne radi, probaj da izmuvas drugi primerak, ili ako te neko mnogo voli, neka ti da 3-4 komada, pa probaj koji radi na 1000 Mhz.

hvala

A kolika bi trebala da bude optimalna temperatura jer je na 866 temperatura izmedju 49 i 53 i kolko-tolko je rad "stabilan".

hvala

A kolika bi trebala da bude optimalna temperatura?
Ja ga drzim na 866 i temperatura je izmedju 49 i 53C.
Sta treba da uradim da bi se smanjila T?

E da kako da oc moju graficku Intel i740?

Zaboravi na oc i740, jer sve da i to izvedes 0 * bilo sta = 0. Sto se tice temperature (vecita tema) najbolji indikator je temperatura samog hladnjaka na kuleru. Za to ti nazalost treba iskustvo s obzirom da je jako subjektivno. Apsolutne temperature koje sistem prikazuje nije lako porediti na razlicitim platformama (plocama). Sto se Solteka tice koliko sam primetio rezultati monitoringa su uporedivi sa onima na Abit plocama. Pa ti tako preporucujem da obezbedis hladjenje (kuciste, kuler) koje ce temperaturu drzati ispod 50C.

Re: hvala

IvAnF je napisao(la):
A kolika bi trebala da bude optimalna temperatura jer je na 866 temperatura izmedju 49 i 53 i kolko-tolko je rad "stabilan".

Temperatura i pod najvecim opterecenjem ne bi trebala u ovim zimskim danima da ti prelazi 45 stepeni. Svojevremeno mi je Duron 600 oc na 1Ghz sa FOP38 kulerom imao maksimalno 44 stepena.

temperatura

Temperatura je tolika jer sam pri kupovini dobi pastu koja je provodnik pa je nisam stavio. A planiram da uzmem Termalthake CooperSlim. Koliko je to dobra investicija i dali ce pomoci???hrkk

S' obzirom ne temperaturu svaka ce ti dobro doci:D

graficka

Paradigma je napisao(la):
Zaboravi na oc i740, jer sve da i to izvedes 0 * bilo sta = 0. Sto se tice temperature (vecita tema) najbolji indikator je temperatura samog hladnjaka na kuleru. Za to ti nazalost treba iskustvo s obzirom da je jako subjektivno. Apsolutne temperature koje sistem prikazuje nije lako porediti na razlicitim platformama (plocama). Sto se Solteka tice koliko sam primetio rezultati monitoringa su uporedivi sa onima na Abit plocama. Pa ti tako preporucujem da obezbedis hladjenje (kuciste, kuler) koje ce temperaturu drzati ispod 50C.

A sta ti mislis o ASUS V7100-LP 32MB grafickoj i dali je isplativo uzeti neki GTS i dali se moze naci neki do 220DM.Ako moze koji i gde.

Dodge je napisao(la):
Imam istu plocu i proc. Maximalno sto sam ja uspeo je 960MHz ali nestabilno i to sa 1.85VCORE. Posto imam los cooler drzim ga na 866(7x133) na default naponu i sve lepo radi.

Ako je 7x133=866 koliko je 6.5x133?

IvAnF je napisao(la):
Ako je 7x133=866 koliko je 6.5x133?

Neko od nas dvojice ne zna da racuna (izgleda da sam to ja:D, a mozda ne znas ni ti kad postavljas takva pitanja).

haha

Dodge je napisao(la):
Neko od nas dvojice ne zna da racuna (izgleda da sam to ja:D, a mozda ne znas ni ti kad postavljas takva pitanja).

Nemoj se uvrediti malo mi je bio cudno kad si napisao 866 (133x7)pa sam malo uzeo da te *****avam.
Sala mala!!!!

Re: haha

IvAnF je napisao(la):
Nemoj se uvrediti malo mi je bio cudno kad si napisao 866 (133x7)pa sam malo uzeo da te *****avam.
Sala mala!!!!

Ne brini necu se uvrediti, ali nije mi jasno sta ti je toliko zapelo za taj moj lapsus. Postavio si pitanje, ja u najboljoj nameri pokusao da ti pomognem, a ti "malo uzeo da me *****avas". E pa onda nemoj se ni ti uvrediti ali zaj***vaj ti malo svoga tatu i mamu, a tek kad malo porastes mozda ces moci i mene.

Dobre sale nikad dosta, a ? :D

Re: Re: pomoc

notax je napisao(la):
Probaj na 133 FSB, sa 1.85 V, ali pazi da ti u biosu bude FSB/PCI 1/4 znaci PCI na 33 Mhz. Ako ne radi, probaj da izmuvas drugi primerak, ili ako te neko mnogo voli, neka ti da 3-4 komada, pa probaj koji radi na 1000 Mhz.

A na koji nacin da promenim magistralu. Najvise je 120(da radi) sve preko 120 nece da upali.
E da a tempratura na 825(110x7.5) je konstantno 33C. Da li postoji neki monitoring program za Soltek SL75-Kav osim ovog sto imam VIA Hardware Monitor.

Re: Re: Re: pomoc

_/Neo\_ je napisao(la):
A na koji nacin da promenim magistralu. Najvise je 120(da radi) sve preko 120 nece da upali.
E da a tempratura na 825(110x7.5) je konstantno 33C. Da li postoji neki monitoring program za Soltek SL75-Kav osim ovog sto imam VIA Hardware Monitor.

Verovatno nece da upali zbog velikog PCI i AGP clocka. Uzmes knjizicu koju si dobio uz plocu i podesis DIP SW1 na 133MHz i tada PCI opet radi na normalnom clocku (delitelj FSP/PCI automaski umesto 1/3 postaje 1/4). Ako proc. nece da radi na 133x7.5 onda moras da ga otkljucas i smanjis vrednost multiplikatora pomocu DIP SW2 (obrati paznju i na JP17 koji ti omogucava da menjas multiplikator). Dalje podizanje FSB mozes odraditi iz BIOS-a.
Sto se tice monitoringa imas programce koje se zove Motherboard Monitor.

sl

Sto se tice jp17 dali treba da bude on ili off

Re: sl

_/Neo\_ je napisao(la):
Sto se tice jp17 dali treba da bude on ili off

Treba da prespojis pinove 1 i 2, znaci da jumper bude blize slotovima za memoriju.

p.s. Znaci ti si taj sto voli da *****ava ;) , ja se vec uplasio sto te nema, da ti se nije nesto, nedaj boze, dogodilo. :D
Inace, sto promeni username ?

pa

Ostao sam bez ploce i planiram da uzmem drugu sa podrskom za DDR. Dvoumim se izmedju Soltek-a, AOpen-a i GY, ili mozda ASUS A7V 266M(M-micro).Sta mi preporucujete??????:mad:

Re: pa

_/Neo\_ je napisao(la):
Ostao sam bez ploce i planiram da uzmem drugu sa podrskom za DDR. Dvoumim se izmedju Soltek-a, AOpen-a i GY, ili mozda ASUS A7V 266M(M-micro).Sta mi preporucujete??????:mad:

Izmedju toga sto si nabrojao, Soltek. Ako mozes, kupi Chaintech VJDA.

Re: pa

_/Neo\_ je napisao(la):

Soltek i VJDA imao sam i Soltek-a i sad imam VJDA, i Soltek je jedno 10% brzi ali VJDA verovali ili ne moze vise da se klokne tako da su tu negde po perfomansama, a cena je bolja po VJDA pa je on best buy

da ali...

sta vredi sto je soltek 10% brzi u mem transferu kad je disk usko grlo sistema a najvise se iznerviram dok cekam da se digne sistem tako da sve u svemu imam VJDA i ne bih je menjao za solteka...

Re: da ali...

zagortenej je napisao(la):
sta vredi sto je soltek 10% brzi u mem transferu kad je disk usko grlo sistema a najvise se iznerviram dok cekam da se digne sistem tako da sve u svemu imam VJDA i ne bih je menjao za solteka...

Jeste to stoji VJDA je najbrza ploca sa HDD-ovima, al to je beznacajno utoliko kad ti ispise 3D Mark brojke :D.

D750 se lose klokuje? Jel? E onda sam bio srecne ruke... Ploca koja ne podrzava OC (SiS730s) ga je poterala na 133 fsb (1Ghz)na temperaturi 37 C. Uz malu pomoc TT 7Cu :D
Obozavam ga... Znao sam da je veliki, ali kada sam ga ugledao nisam mogao ad verujem da ce stati na plocu!

Vrh Dno