Šta je novo?

pomoc:)

psy

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
310
pozdrav svima,u roku od par dana trebam da uradim neki seminarski,pa mi treba mala pomoc.

prva tema je "uspostavljanje komunikacije izmedju laptopa i interneta posredstvom mobilnog
telefona korishcenjem GPRS mreze"

imam samo jedno pitanje-da li mogu to da uradim na mom kompu,i da sve
bude isto kao da je u pitanju laptop?ukoliko je odgovor ne,moze neko objashnjenje ukratko,pa cu ga ja proshiriti.

druga tema je "uspostavljanje komunikacije izmedju dva distancirana racunara na vecoj udaljenosti
(pod uslovom da postoji opticka vidljivost).oprema-za mogucnost prenosa video materijala u jednom
pravcu,podeshavanje protokola".

znaci ovde mi je samo problem ovo "za mogucnost prenosa video materijala u jednom pravcu" ja sam mislio da to znaci da npr imam kameru na jednoj strani,a na drugoj racunar na kojem "pratim zbivanje",ali izgleda da nije to u pitanju zato shto se spominju 2 racunara...

bilo kakva pomoc bi mi veoma mnogo znacila.hvala unapred;)

moze i neki link da pomogne

btw. hitno je!

Poslednja izmena:
1. možeš
2. malo je nejasna tema u smislu opreme, da li se misli na prenos "live" ili fajla sa video zapisom?

pazi sta da ti kazem... vecina bi ti sve to uradila... ali kesh bato...

1. mozes bez problema mozda cak na lapu i lakse ako ima integrisan buetooth, ili iRda ja sam preko toga isao na net preko GPRS
2. najbolja kombinacija ti ja da na jedno mesto postavis kameru i komp zajedno, a na drugu stranu drugi komp koji ce primati video, jednostavno ih umrezis i pomocu nekog programa za video konferencije preneses signal, vodi racuna da bude dovoljno kompresovan i/ili da vez bude dovoljno brza da bi se na drugom racunaru gledalo bez seckanja
pozdrav

zokish je napisao(la):
1. možeš
2. malo je nejasna tema u smislu opreme, da li se misli na prenos "live" ili fajla sa video zapisom?

1. ali nemam ni ic port a ni bluetooth

2.mislim da da

bgillegal je napisao(la):
pazi sta da ti kazem... vecina bi ti sve to uradila... ali kesh bato...

ne seri

KIBLA`s je napisao(la):
1. mozes bez problema mozda cak na lapu i lakse ako ima integrisan buetooth, ili iRda ja sam preko toga isao na net preko GPRS
2. najbolja kombinacija ti ja da na jedno mesto postavis kameru i komp zajedno, a na drugu stranu drugi komp koji ce primati video, jednostavno ih umrezis i pomocu nekog programa za video konferencije preneses signal, vodi racuna da bude dovoljno kompresovan i/ili da vez bude dovoljno brza da bi se na drugom racunaru gledalo bez seckanja
pozdrav

hvala,ako moze malo opshirnije odgovor na ovo drugo pitanje,neshto malo o opremi,protokolima(poshto to ne mogu da probam,barem da napishem neshto)

Poslednja izmena:
ja sam to radio u praksi
nisam nista pisao
nije to neka nauka
povezez dva kompa u lan ili wlan podesis IP i podesis program za video konferencije
treba ti graficka sa vivo mogucnostima mada moze i tv tuner

Poslednja izmena:
Coveku treba prenos u jednom smeru!!!
Tacno je da prenos u dva smera obuhvata i prenos u jednom, ali kada dobijes ovakvu temu to nije to...

Meni jedino na pamet pada satelitski net, pa vidi kakva se oprema tamo koristi...

sto covek dzabe da komplikuje sa satelitom, mislim stvarno

na nacin na koji sam ja rekao moze imati protok u oba smera samo za to mu treba jos jedna kamera na drugom racunaru

Nazad
Vrh Dno