Šta je novo?

Pomoc!!!

• Začetnik teme Začetnik teme SINTER
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SINTER

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
630
Zadnjih par dana temperatura procesora na grafickoj (club3d 9600xt) je mnoogo porasla (prelazila je i 70C,cesta zamrzavanja slike...) juce sam otvorio komp i shvatio da kuler na doticnoj uopste ne radi.Izvadio sam karticu i ocistio kuler,proverio da onaj kabl nije uspeo nekako da ispadne i vratio je u masinu.Kuler je normalno radio i temperatura se vratila u normalu (35-40C idle)
Danas je sve fino radilo dok nisam poskrnuo neku igru.Odjednom je prestao da radi temperatura se vratila na 70C.Probao sam par puta da restartujem komp ali nista.Kartica nije overclockovana,kad sam primetio rast temperature smanjio sam clock na 500/500,a juce kad je kuler proradio vratio na default (500/600).Sad sam opet uradio downclock.

Pomozite!!!

Da li je kuler crko?Da li ima neki program koji tacno pokazuje rad kulera (ati tray tools pokazuje da je na 100%).

+slike graficke dok komp radi:

picture1088vf.jpg

picture1092lc.jpg

Poslednja izmena:
Ostavi otvoreno kuciste i sam prati rad kulera, moguce je se zica negde prekinula pa pa zato zeza kuler

Otvoreno je kuciste,pratim rad kulera i zica izgleda Ok.

sve je moguce...ako nije zica onda je verovatno kuler, nego jesi gledo u bios-u??

Sta bih konkretno trebao da gledam u bios-u?

nadji menu de ti pise radna temp. kompa i tamo ces imati razne opcije...imaces 3 ili vise mogucih kulera, naravno prvi je za procesor.malo tu gledaj opcije koje ima i videces otprilike dali je sve u redu 🙂

Tamo ima samo za CPU,Power i Chassis.za cpu radi normalno,a za ova dva pokazuje 0rpm,ali oni normalno rade,tako da na to necu ni obracati paznju.
Ploca je A7N8X.

uh onda neznam moze da bude do kulera/zice (najverovatnije), kartice ili ploce...nego jesi probao da je odneses kod nekog da vidis kako njemu radi

Sada sam rukom zavrteo kuler dok se palio komp i proradio je.
Vrhunska tehnologija,nema sta...
Proveravao sam pola sata da slucajno nema nesto unutra sto kuci kuler,ali nisam nista nasao.
Jel ima neko elegantnije resenje...

Skini kuler sa graficke ,probaj ga ana drugovu plocu i vidjeces sam radi li ili ne.To mi je najlogicnije i najednostavnije resenje😉
POz...

to da zavrtis kuler rukom je sad meni palo na pamet da ti napisem 😀

Prilikom ciscenja kulera da li si ga podmazao ?

Ako se razumes malo u tehnologiju tj mehanikui rasturi kuler ja sam imao slicnih problema na Asus Radeon 9600 XT kuler mi je zaglavljivao porvremeno posto takvih kulera skoro i da nema da se kupe otvorio sam isti i ocistio ga sada radi normalno.A kao prelazno resenje mozes da zbudzis neki 8x8 ventilator da duva na karticu tj nekako da ga pricvrstis da hladi hladnjak i RAM posto moja karta nije tako zasticena.......

a i imas da kupis cooler za graficku koji je jako dobar u MP softu

e da de se nalazi mp soft??

Nazad
Vrh Dno