Šta je novo?

Pomoc!!

PARTYBOY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.11.2003
Poena
309
Zanima me koji drajver za ATI je odlican za overclocking?

Ma sve je to isto. Eto cisto da ti neko odgovori 😉

nemoj da klokujes karticu...jel predpostavljam da nisi extra iskusan a iskustvo ce da te kosta sprzenih GPU-ova 🙂

Tacno tako, bilo koji driver, it's the same!
Najjednostavniji nacin za overklokovanje je da instaliras ATITool i u njemu pokrenes "potragu" za optimalnim overklokom!

Ma probaj one... Kako bese?! Detonatore! Cuo sam da su do jaja :d
Sta ima D.? Nema te danas da skoknemo da Imtela... 😛

@Bgillegal: Probio je covek 10000 markova sto ga definise kao "dovoljno iskusan". Nece nista pa przi dok sam ja ziv!
@Delija: ATItool je za babe, rucno je bolje! Zna max clockove.

Njega su konkretno zanimali driveri za 3Dmark 2001. Ja nisam znao sta da mu kazem. Da me je pitao za NVidiu... 😉

Pa iz toga tako kako je postavio pitanje zakljucili smo da bas i ne vlada tematikom (mogao je da pita sa kojim driverima se postizu najbolji 3dMark rezultati, zar ne?😀), pa sam mu zato preporucio ATITool koji ume malo i da brljavi jer ne zagreva dovoljno GPU, pa iako on ne nalazi artefakte, posle "mucenja" graficke (Mother Nature, Doom3) ipak mogu da se pojave. Za memoriju bas suprotno, skinuo mi je klok za 12MHz u odnosu na onaj na kome nemam nikakvih anomalija.

Inace, koristim Omega 2.5.67 koji daju za dlaku (bukvalno!) bolje rezultate od original Catalyst 4.8.

Delija je napisao(la):
Pa iz toga tako kako je postavio pitanje zakljucili smo da bas i ne vlada tematikom (mogao je da pita sa kojim driverima se postizu najbolji 3dMark rezultati, zar ne?😀... ... Za memoriju bas suprotno, skinuo mi je klok za 12MHz u odnosu na onaj na kome nemam nikakvih anomalija.

Inace, koristim Omega 2.5.67 koji daju za dlaku (bukvalno!) bolje rezultate od original Catalyst 4.8.

Paaaa, mogao je ali bas mu i nije odlika da postavlja razumljiva pitanja :d
Zato sam ja tu, znao sam sta hoce. ,)
Njemu je clock smanjio za 23Mhz! Zato sam ti rekao da "odokativno" (rucno) bolje. 😡 Kradja!!! :crash: Pa ako je tolicka razlika u driverima onda mu nista i ne znaci

Danas sam otkrio savrsen test za memoriju: Nature test u 3DMark2001!
Vidi se treperenje po koje grane iako na istom taktu sve ostalo radi OK! (Treba provrteti vise puta da se malo zagreje! 😉)
Inace takt na kome nema tih problema se u dlaku poklapa sa ATITool-ovim!
Jedino me za jezgro castio sa 5MHz, a na tom taktu se vidi po koja "tackica" u Doom-u.

Dont give a f... Em imam GF, em sam grobar! 😀 Shala
E stvarno, jel to vazi i za NVidiu? Dali je pokazivao razliku u skorovima tj. dali ti je bio manji skor kad si preterao s clockom pa su ti treperele grane?
Niko i ovako ne drzi maximalno clockovanu grafiku da bi igrao igre ili slicno, to se radi samo za 3Dmark i ostale testove radi vece cifre a onda su takve anomalije zanemarljive kao i artifakti i ko zna sta jos... Sve za skor :d

Meni je na ATi by ATi 9800PRO prolazio 3dmark2003 i kada je ekran bio skroz crn od svakakvijeh sr*nja...

mitnick je napisao(la):
Meni je na ATi by ATi 9800PRO prolazio 3dmark2003 i kada je ekran bio skroz crn od svakakvijeh sr*nja...
A skor ti je bio... kakav... ? 😉

loshiji nego kad malo spustim klok i kada ne postoje artifakti...Iz nekog razloga..Verovatno se rachuna i kvalitet slike...Interesantno

mitnick je napisao(la):
loshiji nego kad malo spustim klok i kada ne postoje artifakti...Iz nekog razloga..Verovatno se rachuna i kvalitet slike...Interesantno
Eto, vidis kakva si vuna!! :d:d
"iz nekog razloga"... "interesantno"... 😀😀

Nije tu nista "interesantno", to je stara prica... jos od GF3, da si ti ziv i zdrav 😉
Artifakti ti ubijaju skor... malo moze i da se provuce, pa da bude OK. Ali, kad ti se zatamni ekran i pocne da seva na sve strane... tu nema pomoci 😉

CAR je napisao(la):
Eto, vidis kakva si vuna!! :d:d
"iz nekog razloga"... "interesantno"... 😀😀

Nije tu nista "interesantno", to je stara prica... jos od GF3, da si ti ziv i zdrav 😉
Artifakti ti ubijaju skor... malo moze i da se provuce, pa da bude OK. Ali, kad ti se zatamni ekran i pocne da seva na sve strane... tu nema pomoci 😉

O tome ti chobanesku i pricham, trebalo bi da postoji pravilo da chim postoje artifakti, smanjuje se score, a ne samo sa puno...Zato i kazem "Iz nekog razloga", poshto kada postoje samo tachkice, on ni ne primecuje...To sux...Kada bih imao sitne artifakte u igri bar 5 minuta, razbio bih mashinu i bacio je kroz prozor... :crash:

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
O tome ti chobanesku i pricham, trebalo bi da postoji pravilo da chim postoje artifakti, smanjuje se score, a ne samo sa puno...Zato i kazem "Iz nekog razloga", poshto kada postoje samo tachkice, on ni ne primecuje...To sux...Kada bih imao sitne artifakte u igri bar 5 minuta, razbio bih mashinu i bacio je kroz prozor... :crash:
Pa, za tebe je onda onaj moj nekadasnji Prolink-ov GF3 Ti200... kod njega nije bilo to "oces-neces, artifakti" i slicno, vec samo radi-ne radi! 😀
220/530 MHz... preko toga, nece ni 1 MHz. Odma' zablokira masinu! 😉

P.S. A masinu nemoj da bacas... doci cu ja da pokupim nesto sto mi je interesantno. U stvari, moze samo taj Harman, ova ostala gvozdjurija me ne interesuje! :d:d:d

Nikada se necesh promeniti Care, mladi veseljache... :d :d :d

Btw, svi bi trazili Radeona, Xaser-a, bla, bla...Ali ti nisi mutav... :eyebrows:

Auuuuuu pa i ja bi trazio Harmana... :zgran: Nisam ni video sta imas. Sorry sto pitam ali koliko novcanih jedinica kosta to zadovoljstvo?

Znaaam 😉
Nisam uopste citao tvoj potpis pa kad sam video da ga je Car spomenuo, procitam i... :zgran: Zgranuce! Sta cu kad imam previse dobar ukus za svoje pare :d

mitnick je napisao(la):
Nikada se necesh promeniti Care, mladi veseljache... :d :d :d

Btw, svi bi trazili Radeona, Xaser-a, bla, bla...Ali ti nisi mutav... :eyebrows:
Ma, nije to 😉
Mislim, Xaser-a vec imam, Ener-a takodje... nesto poput tog Radeon-a takodje vec imam, CPU imam i bolji... ploca djene-djene 😀... moje memorije - ne zalim se :d
TFT - valjda znas koji imam... a diskovi me ne interesuju! 😀

Eto tako... znaci, ostaje samo taj HK! :d:d

Aha, ok...Svrati kad budesh imao vremena da ga pokupish, javili se artifakti... :d :d :d

Nazad
Vrh Dno