Šta je novo?

Pomoc !!!

BOnGo

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
601
hitno mi treba POMOC !!!
imam chaintec 5ATA plocu + AMD K6-2 500 mhz + 128 sd-ram [pc100]
sve je to lepo radilo sa 3dfx woodoo banshee - em, ali malo sporo.
uzmem ja od druga g-force2 mx400[asus v7100-pro], ubodem,
instaliram drajvere sa instalacionog cd-a koji dolazi uz karticu...
Sve to lepo prodje i radi normalno ali kad pokrenem
neku igru, poboljsanja nema, cak je u nekim slucajevima i sporije
nego sto je bilo sa banshee-em. imam win98. u cemu je stos.
da li da izbrisem sve drajvere za banshee ?.
mozda se win tripuje da je jos banshee tu. u quake 3 imam nekih
50 frejmova a toliko sam imao i sa banshee-em :(
mozda mi je masina preslaba da pogura g-force.
MOLIM VAS POMOZITE MI !!! sta da radim ?????
FX

Imao sam slicnih problema ali sa rivom TNT1 kada sam stavio aktuelni (tada) Savage 4.Nisu pomogla nikakva podesavanja osim formatizovanja diska probaj to ako nisi vec uradio a pre toga pokusaj da stavih novi DirectX:)

Cini mi se da je problem do AGP-a,tj ne koriscenja istog.Kartica iako je u AGP slotu izgleda da radi u PCI modu (cini mi se da ta ploca ima ALI chipset,a ALI je zahtevao posebne drivere za AGP,imas na sajtu proizvodjaca resenje za to),sto karticu koja se zasniva na protoku AGP-a potpuno ogranicava i daje tako jadan framerate.Drugo,sama karta je izuzetno procesorski zahtevna,tako da....K6-2@500 i nije bas procesor koji moze da udovolji zahtevima Q3-a.
Da bi proverio kako ti radi kartica,idi u Q3 i pogledaj pod driver info(pod SETUP,pa valjda VIDEO) sta pise.Ako pise NVIDIA GF2 MX/400 /PCI znaces da ti karta ne radi u AGP modu i da trebas da instaliras drivere.Ako kojim slucajem pise /AGP....onda...zadrzi bunshee,nema druge.

nesharm je napisao(la):
Cini mi se da je problem do AGP-a,tj ne koriscenja istog.Kartica iako je u AGP slotu izgleda da radi u PCI modu (cini mi se da ta ploca ima ALI chipset,a ALI je zahtevao posebne drivere za AGP,imas na sajtu proizvodjaca resenje za to),sto karticu koja se zasniva na protoku AGP-a potpuno ogranicava i daje tako jadan framerate.Drugo,sama karta je izuzetno procesorski zahtevna,tako da....K6-2@500 i nije bas procesor koji moze da udovolji zahtevima Q3-a.
Da bi proverio kako ti radi kartica,idi u Q3 i pogledaj pod driver info(pod SETUP,pa valjda VIDEO) sta pise.Ako pise NVIDIA GF2 MX/400 /PCI znaces da ti karta ne radi u AGP modu i da trebas da instaliras drivere.Ako kojim slucajem pise /AGP....onda...zadrzi bunshee,nema druge.

ok
hvala:wave;

Nazad
Vrh Dno